Raymon Mens
Raymon Mens App Store 8 februari 2018
Leestijd: 1 minuut

Instagram rolt ‘Regram’ functie voor stories uit

Instagram rolt de laatste tijd in hoog tempo veranderingen uit. Zo is de feed al lang niet meer chronologisch, maar bepaalt een algoritme wat je te zien krijgt. Onlangs werden daar aanbevolen berichten aan toegevoegd. Nu wordt de volgende stap in de ‘verfacebooking’ van het sociale netwerk dat om foto’s draait gezet: een repost-functie.

Deze functie, die Regram heet, wordt momenteel uitgerold onder een aantal gebruikers. Instagram zegt tegen TechCrunch dat het reposten van berichten van anderen in eerste instantie alleen in stories mogelijk is, maar wil dit in de toekomst mogelijk ook naar de feed brengen.

Verstopt onder de deel-knop

De nieuwe functie zit verstopt onder de deel-knop. Een aantal Nederlandse gebruikers heeft ‘m al, maar het is mogelijk dat de functie zich nog niet laat zien. Als de Regram-functie al naar jou uitgerold is, zie je onder de deel-knop de optie “Bericht toevoegen aan je verhaal”.

Klik/tap voor groter.

Wil je niet dat andere mensen je posts kunnen delen op hun verhaal? Dan kun je dit uitschakelen via je profiel → Opties (tandwiel) → Verhaalinstellingen → Delen toestaan. Standaard staat dit ingeschakeld.

Instagram lijkt steeds meer op Facebook

Waar Instagram aanvankelijk vooral Snapchat-achtige functies toevoegde, begint het sociale netwerk dat om foto’s draait steeds meer op Facebook te lijken. De laatste vernieuwing aan Stories was bijvoorbeeld een type mode waarmee je posts die alleen uit teksten bestaan aan je verhaal kunt toevoegen. Facebook heeft al een tijdje een soortgelijke functie, maar een iets andere opmaak. Binnenkort worden Stories op Instagram en WhatsApp ook aan elkaar gekoppeld.

Klik/tap voor groter.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Instagram rolt ‘Regram’ functie voor stories uit
Sluiten