Instagram rolt ‘Regram’ functie voor stories uit

Door: Raymon Mens - 6 reacties

Instagram rolt de laatste tijd in hoog tempo veranderingen uit. Zo is de feed al lang niet meer chronologisch, maar bepaalt een algoritme wat je te zien krijgt. Onlangs werden daar aanbevolen berichten aan toegevoegd. Nu wordt de volgende stap in de ‘verfacebooking’ van het sociale netwerk dat om foto’s draait gezet: een repost-functie.

Deze functie, die Regram heet, wordt momenteel uitgerold onder een aantal gebruikers. Instagram zegt tegen TechCrunch dat het reposten van berichten van anderen in eerste instantie alleen in stories mogelijk is, maar wil dit in de toekomst mogelijk ook naar de feed brengen.

Verstopt onder de deel-knop

De nieuwe functie zit verstopt onder de deel-knop. Een aantal Nederlandse gebruikers heeft ‘m al, maar het is mogelijk dat de functie zich nog niet laat zien. Als de Regram-functie al naar jou uitgerold is, zie je onder de deel-knop de optie “Bericht toevoegen aan je verhaal”.

Instagram Regram
Klik/tap voor groter.

Wil je niet dat andere mensen je posts kunnen delen op hun verhaal? Dan kun je dit uitschakelen via je profiel → Opties (tandwiel) → Verhaalinstellingen → Delen toestaan. Standaard staat dit ingeschakeld.

Instagram lijkt steeds meer op Facebook

Waar Instagram aanvankelijk vooral Snapchat-achtige functies toevoegde, begint het sociale netwerk dat om foto’s draait steeds meer op Facebook te lijken. De laatste vernieuwing aan Stories was bijvoorbeeld een type mode waarmee je posts die alleen uit teksten bestaan aan je verhaal kunt toevoegen. Facebook heeft al een tijdje een soortgelijke functie, maar een iets andere opmaak. Binnenkort worden Stories op Instagram en WhatsApp ook aan elkaar gekoppeld.

Instagram type mode
Klik/tap voor groter.

 

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  csteelooper

  Ik snap het niet meer… Instagram is ván Facebook en lijkt steeds meer óp Facebook. Waarom dan nog 2 aparte apps? Ik heb een Instagram-account, maar gebruik het zelden… Net als Facebook trouwens… Is eigenlijk min of meer alleen-lezen…

 • Profielfoto
  wacon

  ‘maar bepaalt een algoritme wat je te zien krijgt’ Daar begint het fout te gaan met Instagram volgens mij. Instagram was een vrij basic app en juist daardoor sterk en populair. Las al dat er bij de recente veranderen serieus veel gebruikers zijn afgehaakt.

  Als fotograaf, dus meer visueel ingesteld vind ikzelf Instagram vaak wel fijner dan FB. Maar voor mij hoeft het FB 2.0 te worden

 • Profielfoto
  Vandefilm

  Dit wordt inderdaad langzaam het einde van instagram. Ik vind het nu al irritant worden dat ik door al die voorgestelde kutzooi heen moet scrollen. Het is al niet meer chronologisch en als straks mensen ook nog zaken gaan reposten/grammen/whatever dan gooi ik hem er ook maar af denk ik.

 • Profielfoto
  TandMac

  Dit gaat de foute richting uit inderdaad.

  Ik gebruik instagram énkel om een foto te posten, gepaard gaande met één enkele zin en wat #’s.

  En daar moet het bij ophouden.

   

 • Profielfoto
  Ezra

  En zo gaat ook Instagram langzaam kapot…

 • Profielfoto
  html-junky

  Ik vraag me af waarom die chronologische volgorde er altijd uit moet