Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 15 februari 2018
Leestijd: 1 minuut

HP verrast met modulair Thunderbolt 3-dock

Thunderbolt 3 wordt langzaam maar zeker mainstream. Apple omarmde de krachtige, multifunctionele poort in 2016 en nu komt ook HP met een aantal Thunderbolt 3-apparaten. Het modulaire G2-dock is erg interessant.

Naast een groot aantal poorten, kunnen diverse accessoires op het dock bevestigd worden. HP start met een speaker voor muziek en conference calls, maar in de toekomst komen er meer modules.

USB-C, DisplayPort én VGA

Net als andere docks, transformeert de HP G2 één Thunderbolt 3-poort tot een groot aantal andere aansluitingen. Aan de zijkanten zien we USB 3.0, minijack en een Kensington lock. Aan de achterkant zitten twee USB 3.0-poorten en Gigabit Ethernet, maar vooral veel aansluitingen voor monitoren. Er is DisplayPort over USB-C, twee gewone DisplayPort-aansluitingen en voor iedereen die regelmatig antieke beamers tegenkomt zélfs een VGA-poort.

In totaal kun je twee 4K-schermen aansluiten, of vier schermen met een lagere resolutie. Het dock levert maximaal 100 watt stroom. Een 15-inch MacBook Pro opladen is dus geen probleem.

Klik/tap voor groter.

Modulair dock

Het interessantste aan het dock is misschien wel zijn modulariteit. Er kunnen verschillende modules op de bovenkant geplaatst worden, waardoor de functionaliteit uitgebreid wordt. HP levert standaard een Bang & Olufsen speaker met bluetooth, maar wil in de toekomst meer modules maken. Welke modules precies volgen, is nog niet bekend. Wij zien een QI-oplaadpad voor smartphones bijvoorbeeld wel zitten.

Klik/tap voor groter.

HP wil het kubusvormige dock in mei op de markt brengen. Een prijs is nog niet bekend, maar het is goed om te zien dat Apple niet langer het enige bedrijf is dat Thunderbolt 3-apparaten maakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
HP verrast met modulair Thunderbolt 3-dock
Sluiten