Vooraanstaand horrorregisseur aan de slag voor Apple Video

Door: Raymon Mens - 10 reacties

Het was even stil rondom Apple’s Netflix-concurrent, die mogelijk Apple Video gaat heten, maar nu horen we weer nieuws over een nieuwe serie die in productie is. Apple heeft de bekende horrorregisseur M. Night Shyamalan gestrikt voor een psychologische thriller.

Volgens entertainmentsite Variety bestaat het eerste seizoen uit tien aflevering van 30 minuten. Dit is een flinke opsteker voor Apple, want Shyamalan is een begrip in de wereld van horror en thrillers. Eerder was hij als scenarioschrijver betrokken bij blockbusters als The Sixth Sense, Unbreakable, Signs en Split.

A-team van regisseur en schrijver

Het plot van de nieuwe thriller voor Apple Video is nog niet bekend, maar wie het gaat schrijven wel. Het script wordt gemaakt door Tony Basgallop, een Britse scenarioschrijver die voor Fox de serie 24: Live Another Day schreef. Daarvoor maakte hij het script voor de serie Hotel Babylon die door de BBC en Net5 (in Nederland) uitgezonden werd.

Night Shyamalan
M. Night Shyamalan tijdens de première van Split – Klik/tap voor groter.

Dit is niet de eerste grote regisseur, producent of scenarioschrijver die Apple aantrekt. Steven Spielberg werkt in opdracht van Apple aan een reboot van zijn project Amazing Stories, ook Damien Chazelle, de regisseur van La La Land en actrice Kristen Wiig zijn betrokken bij producties voor het bedrijf uit Cupertino.

Apple investeert fors in eigen streamingdienst

Apple zou een budget van 1 miljard dollar hebben voor series én een eigen studio in Hollywood willen openen. Topman Eddy Cue bevestigde onlangs het bestaan van de aankomende Netflix-concurrent. Apple Video gaat mogelijk nog eind 2018 live en we weten dat zeker 9 series in productie zijn.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Michael1987

  Incasable? Volgens mij bedoelen jullie Unbreakable.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Correct. Verbeterd, dank!

 • Profielfoto
  pannekoek

  Voor echte horror maken ze een reality soap over Tim en het ontwikkelen van de nieuwe MacPro. Die schrijft zich vanzelf en daarna regent het oscars.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Het wordt AppleMotion

 • Profielfoto
  Di May

  Wat ik tot hier toe gezien heb van Shyamalan …
  Nee, laat maar. Ben niet echt een fan.

 • Profielfoto
  KR1275

  Voor ideeën hoeven ze niet ver te zoeken. Apple heeft sinds een jaar of 3 zijn eigen horror-scenario ingezet. Ik ben benieuwd waar Apple over een jaar of 5 staat… Cook zit dan allang op de Bahama’s.

 • Profielfoto
  App69

  Horrorregisseur? Noem dan eens één horrorfilm die hij dan gemaakt heeft. Saaie en bekijken niet waard films.

 • Profielfoto
  Baron Van Dedem

  Herinnerd niemand bij Apple de Avatar film? Die hele film service word niks. Laten ze alsjeblieft hier zo snel mogelijk mee ophouden en hun focus weer op hard- en software leggen. Steve Jobs is inmiddels helemaal doorgedraaid in zijn graf!

 • Profielfoto
  xaddict

  Mooie films. Maar geen horror. Het zijn allemaal (al dan niet psychologische) thrillers en Mystery films

 • Profielfoto
  xaddict

  Correctie: “The Visit” is wel degelijk horror. Maar daar eindigt het ook.

  Imdb vind “split” ook horror maar dat is dan een zeeeer losse definitie van horror. Te gekke film, maar geen horror