Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 28 februari 2018

Vooraanstaand horrorregisseur aan de slag voor Apple Video

Het was even stil rondom Apple’s Netflix-concurrent, die mogelijk Apple Video gaat heten, maar nu horen we weer nieuws over een nieuwe serie die in productie is. Apple heeft de bekende horrorregisseur M. Night Shyamalan gestrikt voor een psychologische thriller.

Volgens entertainmentsite Variety bestaat het eerste seizoen uit tien aflevering van 30 minuten. Dit is een flinke opsteker voor Apple, want Shyamalan is een begrip in de wereld van horror en thrillers. Eerder was hij als scenarioschrijver betrokken bij blockbusters als The Sixth Sense, Unbreakable, Signs en Split.

A-team van regisseur en schrijver

Het plot van de nieuwe thriller voor Apple Video is nog niet bekend, maar wie het gaat schrijven wel. Het script wordt gemaakt door Tony Basgallop, een Britse scenarioschrijver die voor Fox de serie 24: Live Another Day schreef. Daarvoor maakte hij het script voor de serie Hotel Babylon die door de BBC en Net5 (in Nederland) uitgezonden werd.

M. Night Shyamalan tijdens de première van Split – Klik/tap voor groter.

Dit is niet de eerste grote regisseur, producent of scenarioschrijver die Apple aantrekt. Steven Spielberg werkt in opdracht van Apple aan een reboot van zijn project Amazing Stories, ook Damien Chazelle, de regisseur van La La Land en actrice Kristen Wiig zijn betrokken bij producties voor het bedrijf uit Cupertino.

Apple investeert fors in eigen streamingdienst

Apple zou een budget van 1 miljard dollar hebben voor series én een eigen studio in Hollywood willen openen. Topman Eddy Cue bevestigde onlangs het bestaan van de aankomende Netflix-concurrent. Apple Video gaat mogelijk nog eind 2018 live en we weten dat zeker 9 series in productie zijn.

Reageer op artikel:
Vooraanstaand horrorregisseur aan de slag voor Apple Video
Sluiten