Raymon Mens
Raymon Mens HomePod 15 februari 2018

HomePod kan sporen achterlaten op houten meubels

De HomePod is niet altijd compatibel met houten meubels. Een aantal gebruikers meldt dat er witte sporen te zien zijn op houten tafels en andere meubels waar Apple’s slimme speaker op heeft gestaan.

Deze reactie zou ontstaan door trillingen van de behuizing. Er ontstaat een chemische reactie tussen de siliconen onderkant van de HomePod en de olie of wax waarmee meubels behandeld zijn.

Niet beperkt tot witte HomePod

Een redacteur van Pocket-Lint legt uit dat deze sporen op zijn aanrechtblad van gewaxt massief eikenhout zijn verschenen. Bij The Wirecutter verscheen ook een witte cirkel op een aanrecht en een tafel. Ook dit was houten meubilair dat met olie en wax behandeld is. Op Twitter zijn ook vergelijkbare klachten te vinden.

Afbeelding: The Wire Cutter – Klik/tap voor groter.
Afbeelding via: Pocket-Lint – Klik/tap voor groter.

De sporen verschijnen niet op glazen oppervlakken, tafels van graniet, IKEA-meubels en tafels met plastic coatings.

Apple: normale chemische reactie

Apple heeft inmiddels op de ontstane klachten gereageerd. In een support-document schrijft de fabrikant dat dit een normale chemische reactie is. Siliconen en wax kunnen op elkaar reageren. Apple schrijft: “Het is niet ongebruikelijk dat een luidspreker met een trillingsdempende siliconenbodem sporen nalaat. Ze verdwijnen vaak na enkele dagen vanzelf. Als dat niet het geval is, kunt je de sporen verwijderen door het oppervlak voorzichtig af te vegen met een zachte, vochtige of droge doek. Als de vlekken blijven bestaan, reinig je het oppervlak met het door de fabrikant aanbevolen reinigingsproces.”

De HomePod is nog niet in Nederland te koop, maar wij verwachten niet dat Apple de onderkant van de speaker gaat aanpassen om dit euvel te verhelpen. Het is aan te raden om op gelakte, houten oppervlaken iets onder de speaker te leggen. In de doos zit een ronde Apple-sticker die kan dienen als onderzetter.

Reageer op artikel:
HomePod kan sporen achterlaten op houten meubels
Sluiten