Raymon Mens
Raymon Mens HomePod 23 februari 2018

HomePod en Podcasts: dit zijn de mogelijkheden

De Apple HomePod leent zich niet alleen prima voor muziek, je kunt ook podcasts luisteren op de slimme speaker. Siri weet hoe ze podcasts moet opzoeken, starten en je kunt je zelfs via de virtuele assistent op nieuwe podcasts abonneren.

Er zijn ook een aantal beperkingen. Hier zijn alle (on)mogelijkheden op een rij.

Podcasts op HomePod luisteren met Siri

Siri weet niet alleen alles van muziek, ze kan je ook met podcasts helpen. Een podcast op de HomePod starten is mogelijk door Siri te vragen de podcast af te spelen. Je kunt deze commando’s geven:

  • Meest recente aflevering: “Play MacBreak Weekly podcast”
  • Je nieuwste podcast: “Play my newest podcast”
  • Per aflevering: “Play Episode 375 of Tech45 podcast”

Het is belangrijk om “podcast” te zeggen bij het vragen om een podcast, anders kan Siri in de war raken met muziek op Apple Music. Tijdens het luisteren naar een podcast kun je de HomePod ook bedienen met de volgende commando’s:

  • Podcast op pauze: “Pause:
  • Terugspoelen: “Jump back 30 seconds”
  • Vooruit: “Skip ahead 20 seconds”
  • Tempo verhogen: “Play it twice as fast”
  • Informatie: “What podcast is this?”
  • Abonneren: Subscribe to TechSnacks Podcast”

Synchronisatie met Apple Podcasts-app

Podcasts zijn uitermate geschikt om thuis te luisteren, maar ook onderweg. Het is daarom goed dat de podcasts-app van iOS en de HomePod synchroniseren. Dat wil zeggen dat je thuis een podcast kunt luisteren, de HomePod kunt zeggen de pauzeren en via de Podcasts-app van iOS meteen verder kunt. Wat de meest recente aflevering is én waar je in een aflevering gebleven bent, loopt synchroon. Dit geldt overigens niet voor iTunes op de Mac.

Klik/tap voor groter.

HomePod en andere podcast-apps

Andere podcasts apps zoals Overcast, Pocket Casts en Castro bieden vaak handige functies die liefhebbers van podcasts waarderen. Deze apps werken beperkt met de HomePod. Je kunt AirPlay gebruiken om naar Apple’s slimme speaker te streamen, maar niet heel veel meer. Siri vragen om vooruit- of terug te spoelen is mogelijk, maar informatie over de podcast vragen niet.

podcasts apps
Klik/tap voor groter.

Om directe integratie met andere apps mogelijk te maken, dient Apple de capaciteiten van SiriKit uit te breiden. Het framework dat ontwikkelaars kunnen gebruiken om apps met de HomePod te laten werken, is momenteel beperkt tot apps voor berichten, herinneringen en notities. https://cbdorigin.com/medterra-cbd-review/ Er zijn geen concrete plannen voor uitbreiding bekend, maar wie wat WWDC 2018 brengt.

HomePod in Nederland

De HomePod is nog niet in Nederland te koop, maar wij hebben al een exemplaar om je te informeren over de (on)mogelijkheden van Apple’s slimme speaker. Wanneer de speaker naar Nederland komt is nog niet duidelijk, maar door ons dossier te volgen, mis je niets.

Reageer op artikel:
HomePod en Podcasts: dit zijn de mogelijkheden
Sluiten