Raymon Mens
Raymon Mens HomePod 1 februari 2018

Overzicht: Met deze muziekdiensten werkt de HomePod

De HomePod komt eraan en Apple heeft eindelijk duidelijkheid gegeven over de precieze werking van zijn slimme speaker. Je kunt de HomePod gebruiken om muziek van Apple Music te spelen, maar ook podcasts en alles uit iCloud-muziekbibliotheek. Externe diensten zoals Spotify, Deezer en TuneIn werken beperkt.

HomePod en diensten van Apple

Alle diensten van Apple zijn volledig via Siri toegankelijk. Hier een overzicht van de muziekdiensten van Apple die door de HomePod ondersteund worden:

  • Apple Music: Je kunt Siri vragen om een van de 45 miljoen nummers te spelen die beschikbaar zijn op Apple Music. Een abonnement op Apple’s muziekdienst is natuurlijk vereist.
  • iTunes Music: Alle nummers, albums en audioboeken die je hebt gekocht in de iTunes Store kunnen op Apple’s slimme speaker worden afgespeeld.
  • iCloud-muziekbibliotheek en iTunes Match: Alle nummers die in jeiCloud-muziekbibliotheek opgeslagen zijn, kunnen worden afgespeeld. Uinclusief nummers die zijn geïmporteerd uit andere bronnen, zoals cd’s, met iTunes Match.
  • Beats 1: Het officiële radiostation van Apple is te beluisteren.
  • Apple Podcasts: Alle podcasts die in de iTunes-podcastdirectory te vinden zijn kunnen op de HomePod worden afgespeeld.

HomePod en externe diensten (Spotify, Deezer, TuneIn etc…)

Omdat ontwikkelaars nog geen apps muziek-apps voor Apple’s slimme speaker kunnen maken, is de ondersteuning voor externe apps zoals Spotify, Deezer en TuneIn Radio beperkt. De enige manier om Spotify te luisteren op de HomePod is door AirPlay te gebruiken. Dit kan vanaf een iPhone, iPad, iPod Touch of Mac.

  • AirPlay: Via AirPlay kan audio van alle apps en diensten die op een iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV of Mac werken afgespeeld worden. De HomePod ondersteunt in eerste instantie geen AirPlay 2. Dat komt in een latere software-update. Make huge money above your imagination, I want to inform you of the latest and interesting facts of GETTING RICH ABOVE YOUR IMAGINATION, have you ever heard about DARK WEB, you can google it to understand better. We are Russian Hackers from the dark web and we offer different types of hacking services, follow the link for more details. GET OVER $100,000 MONTHLY THROUGH BANK TRANSFER HACKERS AND CLONE ATM CLONED CARDS. The North Korea has been benefiting from this scheme and recently hacked banks over $2 Billion USD which you can confirm it on google. WELCOME; Come and make your dream life a reality.

Verschillende audioformaten en codecs

De HomePod ondersteunt een groot aantal audioformaten en codecs via AirPlay. Als je een grote muziekcollectie hebt die je op een NAS hebt opgeslagen in FLAC is het geen probleem om deze af te spelen.

  • Audioformaten: HE-AAC (V1), AAC (16 tot 320 Kbps), protected AAC (uit de iTunes Store), MP3 (16 tot 320 Kbps), MP3 VBR, Apple Lossless, AIFF, WAV, en FLAC.

En de geluidskwaliteit

We hebben Apple’s slimme speaker zelf nog niet kunnen beluisteren, maar een aantal Amerikaanse journalisten wel. Die waren erg onder de indruk. Lees hier de eerste reviews.

Reageer op artikel:
Overzicht: Met deze muziekdiensten werkt de HomePod
Sluiten