Overzicht: Met deze muziekdiensten werkt de HomePod

Door: Raymon Mens - 15 reacties

De HomePod komt eraan en Apple heeft eindelijk duidelijkheid gegeven over de precieze werking van zijn slimme speaker. Je kunt de HomePod gebruiken om muziek van Apple Music te spelen, maar ook podcasts en alles uit iCloud-muziekbibliotheek. Externe diensten zoals Spotify, Deezer en TuneIn werken beperkt.

HomePod en diensten van Apple

Alle diensten van Apple zijn volledig via Siri toegankelijk. Hier een overzicht van de muziekdiensten van Apple die door de HomePod ondersteund worden:

 • Apple Music: Je kunt Siri vragen om een van de 45 miljoen nummers te spelen die beschikbaar zijn op Apple Music. Een abonnement op Apple’s muziekdienst is natuurlijk vereist.
 • iTunes Music: Alle nummers, albums en audioboeken die je hebt gekocht in de iTunes Store kunnen op Apple’s slimme speaker worden afgespeeld.
 • iCloud-muziekbibliotheek en iTunes Match: Alle nummers die in jeiCloud-muziekbibliotheek opgeslagen zijn, kunnen worden afgespeeld. Uinclusief nummers die zijn geïmporteerd uit andere bronnen, zoals cd’s, met iTunes Match.
 • Beats 1: Het officiële radiostation van Apple is te beluisteren.
 • Apple Podcasts: Alle podcasts die in de iTunes-podcastdirectory te vinden zijn kunnen op de HomePod worden afgespeeld.

homepod apple music

HomePod en externe diensten (Spotify, Deezer, TuneIn etc…)

Omdat ontwikkelaars nog geen apps muziek-apps voor Apple’s slimme speaker kunnen maken, is de ondersteuning voor externe apps zoals Spotify, Deezer en TuneIn Radio beperkt. De enige manier om Spotify te luisteren op de HomePod is door AirPlay te gebruiken. Dit kan vanaf een iPhone, iPad, iPod Touch of Mac.

 • AirPlay: Via AirPlay kan audio van alle apps en diensten die op een iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV of Mac werken afgespeeld worden. De HomePod ondersteunt in eerste instantie geen AirPlay 2. Dat komt in een latere software-update. Make huge money above your imagination, I want to inform you of the latest and interesting facts of GETTING RICH ABOVE YOUR IMAGINATION, have you ever heard about DARK WEB, you can google it to understand better. We are Russian Hackers from the dark web and we offer different types of hacking services, follow the link for more details. GET OVER $100,000 MONTHLY THROUGH BANK TRANSFER HACKERS AND CLONE ATM CLONED CARDS. The North Korea has been benefiting from this scheme and recently hacked banks over $2 Billion USD which you can confirm it on google. WELCOME; Come and make your dream life a reality.

Verschillende audioformaten en codecs

De HomePod ondersteunt een groot aantal audioformaten en codecs via AirPlay. Als je een grote muziekcollectie hebt die je op een NAS hebt opgeslagen in FLAC is het geen probleem om deze af te spelen.

 • Audioformaten: HE-AAC (V1), AAC (16 tot 320 Kbps), protected AAC (uit de iTunes Store), MP3 (16 tot 320 Kbps), MP3 VBR, Apple Lossless, AIFF, WAV, en FLAC.

homepod spotify tunein radio

En de geluidskwaliteit

We hebben Apple’s slimme speaker zelf nog niet kunnen beluisteren, maar een aantal Amerikaanse journalisten wel. Die waren erg onder de indruk. Lees hier de eerste reviews.

Apple

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  Jafo

  Niet eens sky radio?

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Jafo op 1 februari 2018 18:22
  Niet eens sky radio?

  Zeker wel via air-play

 • Profielfoto
  Henk Jan de Bruijn

  Een vendor Lock-in pod met lage IQ Siri. Nee thanks.

 • Profielfoto
  ultem

  Wat is de meerwaarde tov een Sonos Play:1 ? Ik hoef em niet….. denk ik….!

 • Profielfoto
  ArjanStaal

  Wanneer ik met mijn iphone via AirPlay iets naar de HomePod stream stopt hij dan met spelen wanneer de iphone de ruimte verlaat of speelt hij dan door?

  ik wil nammenlijk een speaker die niet stopt als de telefoon heel even de ruimte verlaat.

  hoe slim is de HomePod nou helemaal?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  @ArjanStaal: Met de huidige AirPlay-generatie stopt het afspelen nog als je even de ruimte verlaat. Als straks AirPlay 2 beschikbaar is (komt met iOS 11.3) is dat verleden tijd. Daarbij wordt namelijk zo snel mogelijk een heel nummer naar de buffer gestuurd. Je kunt dan rustig een minuut de kamer verlaten.

 • Profielfoto
  Jafo

  Ik wacht wel op versie 3 of 4 of zo. Als Apple inziet dat ze zal moeten samenwerken met andere muziek leveranciers zoals TuneIn en Spotify. Tot die tijd werken mijn denon en bose al probleemloos met AirPlay dus daar hoef ik het niet voor te doen.

 • Profielfoto
  Jafo

  @raymon. Als je AirPlay via WiFi gebruikt kun je rustig de kamer uitlopen, als je maar met het netwerk verbonden blijft. Daar is dus helemaal geen AirPlay 2 voor nodig. Wat AirPlay 2 brengt is dat je muziek niet wordt onderbroken als je een notificatie krijgt.

 • Profielfoto
  ¿`„

  Jafo op 1 februari 2018 18:22
  Niet eens sky radio?

  Wtf ??

  neen natuurlijk niet.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Jafo op 1 februari 2018 22:46

  @raymon. Als je AirPlay via WiFi gebruikt kun je rustig de kamer uitlopen, als je maar met het netwerk verbonden blijft. Daar is dus helemaal geen AirPlay 2 voor nodig. Wat AirPlay 2 brengt is dat je muziek niet wordt onderbroken als je een notificatie krijgt.

  Sorry, ik denk dat ik de vraag verkeerd begreep. Ik las “uit de kamer” als “buiten Wi-Fi” bereik.

   

 • Profielfoto
  ArjanStaal

  @raymon ik zou ook graag zien dat de muziek blijft spelen wanneer de iphone het WiFi netwerk verlaat. Ik zie mijn iphone in dit verhaal als remote voor de speaker. Bij sonos werkt dit wel. Het voordeel van de HomePod zou moeten zijn dat hij beter is qua geluid, Nederlands kan verstaan en slimmer is dan de huidige speakers. Op dit moment lijkt hij 1 van de 3 punten te scoren.

 • Profielfoto
  Hidde Collee

  @ArjanStaal Als je Apple Music gebruikt dan blijft de muziek afspelen, zelfs als je iPhone geen WiFi bereik meer heeft. Bij Apple Music, Apple Podcasts en volgensmij ook iTunes muziek gebruik je de iPhone als een Remote voor de HomePod. Bij andere apps zoals spotify gebruik je AirPlay 2 en ben je dus afhankelijk van je telefoon.

 • Profielfoto
  ricjuh

  Je kan beter gewoon een Google Home kopen…

 • Profielfoto
  Sannetju

  ricjuh op 2 februari 2018 14:48
  Je kan beter gewoon een Google Home kopen…

  Omdat,waarom?

 • Profielfoto
  ArjanStaal

  @hiddecollee zoals het systeem werkt met Apple music is geweldig. Dat wil ik graag. Alleen luister ik vaak naar een Nederlands radiostation, dat kan niet binnen Apple music.