Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 1 februari 2018

Modemerk Gucci maakt eigen animoji voor iPhone X

Vanaf 16 januari veel van “de hond” horen en dat heeft een goede reden. In China gaat dan namelijk het jaar van de hond in. Modemerk Gucci wil dit niet missen en schakelt twee straathonden Bostonterriërs in. Ze staan met hun lelijk vormgegeven gezichten op een reeks producten die er verder prima uitzien.

Maar daar houdt de nachtmerrie het goede idee niet op! Gucci heeft zijn app geüpdatet zodat iedereen met een iPhone X in de huid van deze honden kan kruipen. Het modemerk heeft op deze manier zijn eigen animoji gemaakt. Het is voor het eerst dat we Animoji zien die niet van Apple komen.

Orso en Bosco als animoji

De virtuele honden Orso en Bosco volgen net als Apple’s animoji je hoofd, ogen en mond. Het is mogelijk om een video op te nemen, maar het formaat van de video leent zich niet echt voor het vesturen via de Berichten-app. Dat komt omdat de animoji als schermopname opgeslagen wordt. Daardoor ontstaat veel witruimte. Via een iMessage-app opnemen behoort ook niet tot de mogelijkheden.

Klik/tap voor groter.

Orso en Bosco bestaan overigens echt. Het zijn de honden van Alessandro Michele, de creative director van Gucci. We vinden het super dat een modemerk technologie omarmt, maar verkiezen het op gebied van looks en kwaliteit van de tekening toch echt Apple’s hondje (of wij mannen snappen modemerken niet).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Modemerk Gucci maakt eigen animoji voor iPhone X
Sluiten