Eddy Cue bevestigt het bestaan van Apple’s Netflix-concurrent

Door: Raymon Mens - 9 reacties

We schrijven al een tijdje over Apple Video, de vermeende nieuwe video-streamingdienst van Apple. Tot nu toe had het bedrijf uit Cupertino het bestaan van zijn antwoord op Netflix nog niet bevestigt. Eddy Cue doet dat vandaag wel.

De Apple-topman gaat over de Tunes Store, Apple Music en andere diensten. Hij zei tijdens brancheconferentie Pollstar Live dat hij nog in detail kon treden over Apple’s streamingdienst met originele content, maar wel dat er een ongelofelijk getalenteerd team aan werkt. Cue verwacht snel meer details te kunnen geven.

Meer details in maart verwacht

Dat een topman van Apple er publiekelijk over begint te praten, is een goed teken. We kunnen redelijkerwijs aannemen dat Apple Video binnen enkele maanden officieel aangekondigd wordt. Tijdens techfestival SXSW verschijnt Cue wederom op het podium. Dat festival vindt plaats tussen 8 en 29 maart. Mogelijk geeft de Apple-topman dan meer details over Apple’s Netflix-concurrent. Een lancering voor het eind van 2018 lijkt goed mogelijk.

Eddy Cue Apple Video
Klik/tap voor groter.

Acht series zo goed als zeker

We weten ook al van een aantal series die straks op Apple’s Netflix-concurrent te zien zijn. Er wordt groot uitgepakt, want de regisseur van La La Land is aan het werk voor Apple en eerder bleek al dat Apple Steven Spielberg heeft gestrikt voor een serie.

Er worden echter niet alleen prominente regisseurs en producten ingevlogen, want actrice Jennifer Aniston zal stralen in een van de eerste series op Apple Video. Die gaat over de harde wereld van de Amerikaanse media. Op de bank bij Ellen vertelde Aniston onlangs dat ze voor twee seizoenen heeft getekend. Ze noemde specifiek dat de serie naar Apple’s nieuwe videodienst komt. Er is dus geen twijfel meer mogelijk: Apple Video * komt eraan.

* Wij hanteren als werknaam Apple Video, maar het zou ook Apple Shows kunnen worden. Wil je weten wat je nog meer van Apple’s videodienst kunst verwachten? Bekijk dan ons dossier met alle artikelen over Apple’s Netflix-concurrent.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  praiadelsol

  Koop gewoon Netflix en Spotify, beter dan dat gaat het toch niet worden.

 • Profielfoto
  App69

  praiadelsol op 8 februari 2018 17:22
  Koop gewoon Netflix en Spotify, beter dan dat gaat het toch niet worden.

  Glazen bol? Apple is niet geïnteresseerd in Netflix noch Spotify.

 • Profielfoto
  queenfan

  Zal wel weer een US only dienst zijn, hou het daarom lekker bij Spotify en Netflix.

 • Profielfoto
  Bonte

  Ik hoop dat Apple Warner kan kopen of dan toch de rechten op een grote back catalog, dat zou al een mooie start zijn.

 • Profielfoto
  wensink

  Ik ben benieuwd hoeveel markten nog gaan volgen. Internet? Boeken? Auto’s? Games?

  Het lijkt wel of Apple alles wil gaan doen. Ik hoop maar dat ze niet de focus kwijtraken.

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Ik lees net dat de Amazing Stories executive producer Bryan Fuller zijn positie heeft opgegeven, vanwege een verschil van mening met Apple over de creative richting van die serie. Lijkt me geen goed teken, blijkbaar botst het met Apple’s wens om de serie geschikt voor de hele familie te houden.

 • Profielfoto
  Teloorlekker

  Wanneer gaat men hier eindelijk eens leren om deftig Nederlands te schrijven. In dit stuk staan minstens 3 taalfouten. Je kan  toch rustig even nalezen voor je publiceert ?

  De Apple-topman gaat over de Tunes Store…

  Hij zei tijdens brancheconferentie Pollstar Live dat hij nog in detail kon treden over Apple’s streamingdienst…

  Wil je weten wat je nog meer van Apple’s videodienst kunst verwachten…

   

 • Profielfoto
  Maikelw

  Jeuuuj Beats One met beeld:D

 • Profielfoto
  Elduderino

  praiadelsol op 8 februari 2018 17:22
  Koop gewoon Netflix en Spotify, beter dan dat gaat het toch niet worden.

  Ik neem aan dat je de tekst nog wat moet corrigeren, je bedoelt ‘ beter voor mij gaat het toch niet worden’

  Apple Music vindt ik beter dan Spotify omdat het functionaliteit biedt welke spotify mij niet kan bieden. Misschien telt dat ook wel straks voor sommige mensen met de video dienst van Apple of andersom.