‘Dit jaar drie nieuwe iPhones met Face ID’

Door: Raymon Mens - 5 reacties
Face ID iPhone X close-up 16x9

De iPhone X was de eerste iPhone met Face ID, maar daar blijft het niet bij. Apple zou dit jaar niet alleen de iPad, maar nog eens twee iPhone-modellen van de gezichtsscanner willen voorzien. De productie van Face ID-modules is daarom flink opgeschaald.

Dat weet het Koreaanse handelsblad The Investor te vertellen. Dat er dit jaar naast de iPhone X ook een iPhone X Plus met Face ID verwacht wordt, wisten we al. Het is de vraag wat voor model de derde iPhone met gezichtsscanner wordt.

iPhone SE met Face ID?

De eerstvolgende iPhone die verwacht wordt, is de nieuwe iPhone SE. Volgens een recent gerucht onthult Apple het nieuwe toestel tijdens een eigen evenement in maart. De iPhone SE 2 zou ook draadloos laden ondersteunen, wat betekent dat Apple de behuizing moet vernieuwen. De huidige aluminium behuizing laat immers geen draadloze energie door. Misschien wordt bij een vernieuwde behuizing meteen een gezichtsscanner toegevoegd.

iPhone SE 2
Concept: iPhone SE 2 – Klik/tap voor groter.

Drie nieuwe iPhones in september

Een andere mogelijkheid is dat Apple in september drie nieuwe iPhones met Face ID uitbrengt. Naar verluidt verschijnt er naast de iPhone X en iPhone X Plus ook een nieuwe, grote budget-iPhone die geen OLED-scherm heeft, maar wel een boel technische eigenschappen van de iPhone X erft. Dat is mogelijk inclusief gezichtsscanner.

iPhone lineup face id 2018
Klik/tap voor groter.

Of de iPhone SE wel of geen Face ID krijgt weten we mogelijk al in maart. Naar verluidt zien we dan niet alleen een nieuwe 4-inch iPhone, maar ook een nieuwe budget-iPad en vernieuwde 12-inch MacBook met Retina-scherm.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Ne0

  Apple begint zich richting Samsung e.d. Te bewegen. Te veel soorten toestellen straks… aan Apple was fijn: één model. Alleen keuze in opslag capaciteit. Eventueel kleurtje (maar komt toch een hoesje om).

 • Profielfoto
  Spinozo

  Inderdaad, gewoon 1 toptoestel voor een premium prijs i.p.v. maximale gemelk de hele tijd!

 • Profielfoto
  Athens56

  Ik denk niet dat Apple hun FaceID zal inzetten op de nieuwe SE! Deze featuring zal vooralsnog voorbehouden zijn aan denk ik de wat luxere series.

 • Profielfoto
  Mart80

  SE2: geen face-ID, dat eerst in de IPhone 8s. Draadloos laden wel; dat kan de 8 namelijk al.

  Just my 2 cents

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Mart80 op 10 februari 2018 10:29
  SE2: geen face-ID, dat eerst in de IPhone 8s. Draadloos laden wel; dat kan de 8 namelijk al.

  Just my 2 cents

  +1