Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 8 februari 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Dit jaar drie nieuwe iPhones met Face ID’

De iPhone X was de eerste iPhone met Face ID, maar daar blijft het niet bij. Apple zou dit jaar niet alleen de iPad, maar nog eens twee iPhone-modellen van de gezichtsscanner willen voorzien. De productie van Face ID-modules is daarom flink opgeschaald.

Dat weet het Koreaanse handelsblad The Investor te vertellen. Dat er dit jaar naast de iPhone X ook een iPhone X Plus met Face ID verwacht wordt, wisten we al. Het is de vraag wat voor model de derde iPhone met gezichtsscanner wordt.

iPhone SE met Face ID?

De eerstvolgende iPhone die verwacht wordt, is de nieuwe iPhone SE. Volgens een recent gerucht onthult Apple het nieuwe toestel tijdens een eigen evenement in maart. De iPhone SE 2 zou ook draadloos laden ondersteunen, wat betekent dat Apple de behuizing moet vernieuwen. De huidige aluminium behuizing laat immers geen draadloze energie door. Misschien wordt bij een vernieuwde behuizing meteen een gezichtsscanner toegevoegd.

Concept: iPhone SE 2 – Klik/tap voor groter.

Drie nieuwe iPhones in september

Een andere mogelijkheid is dat Apple in september drie nieuwe iPhones met Face ID uitbrengt. Naar verluidt verschijnt er naast de iPhone X en iPhone X Plus ook een nieuwe, grote budget-iPhone die geen OLED-scherm heeft, maar wel een boel technische eigenschappen van de iPhone X erft. Dat is mogelijk inclusief gezichtsscanner.

Klik/tap voor groter.

Of de iPhone SE wel of geen Face ID krijgt weten we mogelijk al in maart. Naar verluidt zien we dan niet alleen een nieuwe 4-inch iPhone, maar ook een nieuwe budget-iPad en vernieuwde 12-inch MacBook met Retina-scherm.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Dit jaar drie nieuwe iPhones met Face ID’
Sluiten