Apple’s Carpool Karaoke krijgt een tweede seizoen

Door: Raymon Mens - 7 reacties
Carpool Karaoke

Er is de laatste tijd veel nieuws over Apple Video, de nieuwe Netflix-concurrent van Apple. De iPhone-maker is zijn oude series echter niet vergeten. Er volgt een tweede seizoen van Carpool Karaoke, dat sinds augustus voor alle abonnees van Apple Music te bekijken is.

In Carpool Karaoke kruipen grote namen uit de muziek, televisie, film en sport achter het stuur. Ze voeren een luchtig gesprek en zingen uit volle borst mee met hun favoriete nummers. Het eerste seizoen telde 19 afleveringen. Producent CBS bevestigt de komst van het tweede seizoen.

Gemengde ontvangst

Carpool Karaoke begon als segment in de populaire Late Late Show van presentator James Corden. Apple kocht de rechten op het concept en transformeerde het tot serie. Ondanks de gemengde ontvangst en afwezigheid van de sterpresentator, die alleen in de eerste twee afleveringen te zien was, scoorde de serie blijkbaar goed genoeg voor verlenging.

Will Smith Carpool Karaoke
Will Smith was de eerste gast in het eerste seizoen van Carpool Karaoke – Klik/tap voor groter.

In het eerste seizoen waren celebrities als Will Smith, John Legend, Alicia Keys en LeBron James te zien. Wie er in het tweede seizoen instappen voor een ritje is nog onduidelijk. Hoeveel afleveringen gepland staan is eveneens niet bekend, maar waarschijnlijk gaat Apple weer voor een seizoen van 19 afleveringen.

Twee soorten series

Het lijkt erop dat Apple twee soorten series gaat aanbieden. Apple Music wordt gevuld met muziekgerelateerde content zoals Carpool Karaoke, maar ook series over artiesten en concertregistraties. Daarnaast ontwikkelt Apple een aantal premium series die onderdeel van een nieuwe Netflix-achtige dienst worden.

Topman Eddy Cue bevestigde onlangs het bestaan van de Netflix-concurrent uit Cupertino. De dienst gaat mogelijk Apple Video heten en volgens de meest actuele verwachtingen al eind 2018 live. Je leest er alles over in ons dossier Apple Video.

Apple TV Remote
Klik/tap voor groter.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  html-junky

  Hoop dat Jessica Alba weer mee doet

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Apple Video wordt helemaal NIETS! Apple is gewoon kut in content en social. Laat ze lekker die betaaldienst uitrollen en meer hardware maken. Dat doen ze goed.

 • Profielfoto
  NapO

  @swiftly, 100 punten!

 • Profielfoto
  KR1275

  Waarom splitst Apple zich niet op? Een elektronica-devisie en een entertainment-devisie.

  Door al deze ideeën mogen wij wachten op nieuwe producten.. Sinds 2015 eigenlijk geen nieuw product meer gezien, dan behalve de iPhone X (what’s new…) en de iMac Pro (what’s new….).

  De gedrevenheid zou moeten terug komen.

 • Profielfoto
  PowerMac

  As former Apple CEO Steve Jobs famously said “it doesn’t make sense to hire smart people and tell them what to do; we hire smart people so they can tell us what to do.”

 • Profielfoto
  html-junky

  Apple is inderdaad een bedrijf dat zelf heel goed weet wat ze wel en niet moeten doen. En @kr1275 dit is ook een nieuw product, dat jij op iets anders wacht is weer een andere zaak

 • Profielfoto
  DBLCreations

  html-junky op 19 februari 2018 09:37
  Apple is inderdaad een bedrijf dat zelf heel goed weet wat ze wel en niet moeten doen. En @kr1275 dit is ook een nieuw product, dat jij op iets anders wacht is weer een andere zaak

  Inderdaad. En trouwens, ook de HomePod is nieuw! Het is natuurlijk geen Mac Pro (jammer genoeg, want ik wacht er zelf ook op). Maar zeker een fijn product. Ja, het mist smart speaker features, maar Apple heeft van bij het begin gezegd dat het om de speaker en dus de geluidskwaliteit gaat. iMac Pro is op zich misschien niet nieuw qua design, maar laat ons eerlijk zijn, de power die ze weten te stoppen in dezelfde behuizing, die ook nog eens weten te koelen zonder dat de ventilators je het gevoel geven dat je iMac Pro gaat opstijgen in de lucht, dat is voor mij wel mooie innovatie. Maar natuurlijk, geen nieuw design, of, toch niet volledig, want de achterkant is wel wat veranderd door het koelsysteem. Natuurlijk, het is nu dichtgetimmerd waardoor je de iMac (die toch al moeilijk te upgraden was), nu niet meer te upgraden is, of toch niet door de gebruiker zelf.

  De iPhone X heb ik zelf ook gekocht en dat is toch echt wel een mooie telefoon en een serieuze vernieuwing! Ja, die notch is er en dat vinden vele mensen misschien niet mooi. Ik vind het niet lelijk, en ik kijk mijn video’s (als ik die al bekijk op mijn iPhone, want ik gebruik liever een groter scherm om video’s te bekijken) het liefst ook horizontaal in full screen!