Raymon Mens
Raymon Mens App Store 12 februari 2018

Leer eenvoudig een nieuwe taal met de Mac-app Backwords

Hoe ouder je wordt, hoe moeilijker het wordt om een nieuwe taal te leren. Althans, zo voelt het. Gelukkig zijn er apps die je een heel eind kunnen brengen. Denk aan Duolingo, een app waarmee je de meest vreemde talen machtig kunt woorden. Maar wat als je nou nog passiever een nieuwe taal wilt leren, op een nog lager tempo? Het antwoord is Backwords.

Deze Mac-app is door twee Nederlanders gemaakt. Je krijgt iedere dag een nieuw woord in een taal naar keuze op je desktop. Backwords neemt niet je hele achtergrond over, maar voegt alleen een woord toe. Je kunt je huidige wallpaper dus behouden.

Backwords: nieuwe taal leren met je Mac

Onder het woord staat de vertaling, in je eigen taal. Op dit moment kun je kiezen tussen Nederlands, Chinees, Koreaans en Japans. Dat zijn dus de talen die je kunt leren. Je krijg iedere dag een nieuw woord op je desktop en door de Engelse vertaling eronder leer je langzaam steeds meer woorden kennen. Althans, afhankelijk van hoe vaak je daadwerkelijk je wallpaper ziet en hoe opgeruimd je desktop is.

We hebben speciaal onze desktop opgeruimd voor deze foto… – Klik/tap voor groter.

Op deze manier kun je je woordenschat langzaam verbranden. Ken je een woord al? Dan kun je naar het volgende woord via de menubalk, waar Backwords zich ook nestelt. De app is vooral leuk als aanvulling op andere diensten. Je leert immers alleen individuele woorden, maar geen grammatica. Die zul je met een andere app moeten leren. Dankzij Backwords kun je echter wel blijven leren, zelfs op drukke dagen.

Van Nederlandse makelij

Backwords is gemaakt door de Nederlandse ontwikkelaars Bram Fritz en Thom Hos. Je kunt de app gratis downloaden via de site van het project. De eerste keer dien je rechts op de app te klikken en te kiezen voor open, want de Backwords is niet gesigneerd door de ontwikkelaars. Dat is niet zo’n probleem, maar zorgt er wel voor dat de app in eerste instantie wordt geblokkeerd door macOS. De ontwikkelaars willen in de toekomst nieuwe talen toevoegen en je kunt een donatie doen om dit proces te versnellen.

Klik/tap voor groter
Reageer op artikel:
Leer eenvoudig een nieuwe taal met de Mac-app Backwords
Sluiten