Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 1 februari 2018
Leestijd: 1 minuut

Apple verbetert de garantie op de Mac (maar nog niet in Nederland)

Naast de wettelijke garantie die een Mac hebt, is er AppleCare. Dit is een extra garantiepakket dat je recht geeft op drie jaar ‘no questions asked’ service bij defecten. Toegang tot een 24/7 telefonische helpdesk is ook inbegrepen. Daar blijft het niet bij, want in een aantal landen is AppleCare voor de Mac uitgebreid.

Apple’s optionele garantiepakket biedt nu ook dekking bij ongelukjes. Reparaties aan een Mac met waterschade of een gebarsten scherm na een val worden voor een zacht prijsje uitgevoerd. In de VS, Japan, Nieuw-Zeeland en Australië is deze uitbreiding van AppleCare al gedaan. In Europa nog niet.

Mac beschermd tegen ongelukjes

De bescherming tegen ongelukje omvat het volgende: schade aan het scherm om de behuizing wordt voor 99 dollar gefikst. Andere schade (zoals waterschade) wordt voor 299 dollar verholpen. Dat is een stuk goedkoper dan een nieuw scherm of een nieuw moederbord laten plaatsen. Apple dekt maximaal twee ongelukjes tijdens de driejarige looptijd van AppleCare voor Mac.

Afbeelding: Apple – Klik/tap voor groter.

Nog niet in Nederland en België

De extra dekking tegen schade veroorzaakt door ongelukjes is nog niet in de Europese variant van AppleCare voor Mac opgenomen. Dat wil zeggen dat in Nederland en België alleen hardwarematige defecten worden gedekt en geen schade die door de gebruiker zelf is ontstaan. Wanneer AppleCare bij ons uitgebreid wordt is nog onduidelijk.

iOS-apparaten met AppleCare zijn al wél beschermd tegen ongelukjes. Apple vervangt sinds 2013 het scherm van een iPhone, iPad of Apple Watch met AppleCare voor 29 euro. Andere schade wordt voor 99 euro gerepareerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple verbetert de garantie op de Mac (maar nog niet in Nederland)
Sluiten