Apple Watch ondersteunt nu skiën en snowboarden

Door: Raymon Mens - 21 reacties

Ga je binnenkort op wintersport? Dan heeft Apple een leuke verrassing. De Apple Watch Series 3 kan nu namelijk ook gebruikt worden om je ski- en snowboardprestaties vast te leggen. Een software-update is niet nodig.

In de work-out-app van de Apple Watch is geen nieuwe optie verschenen voor skiën of snowboarden. Je dient een externe app die het tracken van skiën en snowboarden ondersteunt te installeren. Die zijn sinds vandaag beschikbaar.

Apple Watch-apps voor skiën en snowboarden

Verschillende apps zijn al bijgewerkt. Als je een Apple Watch van de laatste generatie hebt en van plan bent om te gaan skiën of snowboarden, zijn dit de apps die je kunt proberen:

Van links naar rechts: Ski Tracks, SNOCRU en Slopes.

De ontwikkelaars van deze apps hebben toegang tot de gegevens die door het horloge worden verzameld, met name de GPS en hoogtemeter. watchOS 4.2 bevat API’s die het volgen van ski- en snowboardtrajecten vereenvoudigen. De Apple Watch toont onder andere de afgelegde afstand, het hoogteverschil, het aantal rondes, je maximale en gemiddelde snelheid en hoeveel calorieen je verbrandt.

Skiën en snowboarden vult je ringen

De apps meten ook wanneer je stopt en kunnen metingen automatisch onderbreken en vervolgens te hervatten. Deze gegevens worden vervolgens in de watchOS-activiteitsringen ingevoerd en opgeslagen in de app Gezondheid. Sommige apps zijn compatibel met Siri, waardoor je een sessie met je stem kunt starten. Wel zo handig bij het dragen van handschoenen.

Apple Watch Ski Snowboard
Afbeelding via: Apple PR – Klik/tap voor groter.

Om van deze functies te profiteren, is een Apple Watch Series 3 vereist en moet watchOS 4.2 zijn geïnstalleerd.

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  csteelooper

  Niet dat het voor mij van belang is, want ik ga sowieso niet op wintersport of anderszins skiën noch snowboarden, maar toch heb ik een klein vraagje: wat is er anders aan de Series 3, waardoor het doen van ski- of snowboard-workouts niet mogelijk is met een Series 2? Met andere woorden: wat maakt het hiervoor noodzakelijk dat een Apple Watch van de laatste generatie wordt gebruikt?

 • Profielfoto
  Pappapaul

  Yo, groeten uit Winterberg!

 • Profielfoto
  plhsnt

  csteelooper op 28 februari 2018 16:09
  Niet dat het voor mij van belang is, want ik ga sowieso niet op wintersport of anderszins skiën noch snowboarden, maar toch heb ik een klein vraagje: wat is er anders aan de Series 3, waardoor het doen van ski- of snowboard-workouts niet mogelijk is met een Series 2? Met andere woorden: wat maakt het hiervoor noodzakelijk dat een Apple Watch van de laatste generatie wordt gebruikt?

  De 3 heeft een hoogtemeter.

 • Profielfoto
  Lodewijk_Ramon

  Ik gebruik Skitracks al jaren en de app op de iPhone werkt prima samen met de Apple Watch series 2. Ik krijg alle data gewoon op mijn watch, kan hem daar starten, stoppen en pauzeren. Na stoppen wordt de run opgeslagen op de iPhone (dat was altijd zo) en wordt de data op de watch automatisch gecleared.

  Misschien is het verschil dat de Apple Watch Series 3 het nu zelfstandig kan, zonder dat je je iPhone bij je hebt.

 • Profielfoto
  far2be

  Wanneer komt er eindelijk een bloedsuikerwaardemeter op de watch? Dat is toch veel zinvoller dan een skiworkout!

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Dat deed die van mij met Kerstmis ook al. Waarom is dit nu opeens nieuws?

 • Profielfoto
  queenfan

  Ook ik gebruik Skitracks op mijn Watch gen 1, alle data binnen.

 • Profielfoto
  vuurvreter

  Ik zou een “Bloeddrukmeting” veel belangrijker vinden t.o.v een sport app.
  En met de kennis van Apple moet dit niet heel moeilijk zijn, dan kocht ik er direct eentje. Die Chinese smartwatch van € 20,00 hebben het al.

  @far2be
  Om je bloedsuiker te meten, moet er bloed geprikt worden en dat lijkt me niet handig met een AW

 • Profielfoto
  csteelooper

  plhsnt op 28 februari 2018 16:41

  csteelooper op 28 februari 2018 16:09
  Niet dat het voor mij van belang is, want ik ga sowieso niet op wintersport of anderszins skiën noch snowboarden, maar toch heb ik een klein vraagje: wat is er anders aan de Series 3, waardoor het doen van ski- of snowboard-workouts niet mogelijk is met een Series 2? Met andere woorden: wat maakt het hiervoor noodzakelijk dat een Apple Watch van de laatste generatie wordt gebruikt?

  De 3 heeft een hoogtemeter.

  Ahja ik dacht al zoiets… Net nadat ik dit postte dacht ik: “hmmm…. Ik heb iets gezien over een barometer in de 3. En die is nogal essentieel hierbij…”. Mja, da’s dan duidelijk! Dank U!

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  @vuurvreter, innige deelneming

 • Profielfoto
  vuurvreter

  @Barika Cala Saidah

  Geen idee, wat je met die tekst bedoeld?

 • Profielfoto
  sanderman

  Skitracks kan met de series 2 ook gewoon stand-alone je route en prestaties bijhouden, alles op basis van GPS. Geen data nodig, dat heeft de app ook niet op de iPhone nodig. Beetje overtrokken artikel dus, want Skitracks werkt al een jaar prima zonder iPhone mee te nemen de piste op, en dan hoef je geen series 3 te hebben.

 • Profielfoto
  csteelooper

  sanderman op 28 februari 2018 20:50
  Skitracks kan met de series 2 ook gewoon stand-alone je route en prestaties bijhouden, alles op basis van GPS. Geen data nodig, dat heeft de app ook niet op de iPhone nodig. Beetje overtrokken artikel dus, want Skitracks werkt al een jaar prima zonder iPhone mee te nemen de piste op, en dan hoef je geen series 3 te hebben.

  Mja het artikel bedoelt dat de Workout-app het zelf kan en met óf zonder gebruik van GPS. Zodra je GPS uitschakelt is er echt een barometer nodig voor hoogtedifferentiatie… En zelfs mét GPS is een barometer wel handig daarvoor, want je hebt een behoorlijk goed signaal (lees: veel satelliet-locks) nodig om een accuraat resultaat te verkrijgen waar hoogtemeting gewenst is… Ten tijde van mijn vorige post had ik niet door dat het in de Series 2 ontbrak aan een barometer, maar sinds ik daaraan herinnerd ben zie ik ook wel waarom de Series 3 de enige is met deze features.

 • Profielfoto
  queenfan

  Maar de meesten hebben een iPhone bij zich, dan vervalt de feature

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Vage shit allemaal.

  Vorig jaar met mijn iPhone gewoon Slopes gebruikt. Vaag dat er meer kan met de series 3. De series 2 kan toch eventueel de druk halen vanaf de iPhone?

  Vind ’t nu erg vaag: gebruik ik Slopes op mijn iPhone X of op mijn series 2?

 • Profielfoto
  neuerburg

  Het was hier deze week -22 op de berg. Ben benieuwd hoe lang je accu dan mee gaat? Telefoons namelijk binnen 4/5 uur leeg. Alleen in standby

 • Profielfoto
  sanderman

  csteelooper op 28 februari 2018 21:55

  sanderman op 28 februari 2018 20:50
  Skitracks kan met de series 2 ook gewoon stand-alone je route en prestaties bijhouden, alles op basis van GPS. Geen data nodig, dat heeft de app ook niet op de iPhone nodig. Beetje overtrokken artikel dus, want Skitracks werkt al een jaar prima zonder iPhone mee te nemen de piste op, en dan hoef je geen series 3 te hebben.

  Mja het artikel bedoelt dat de Workout-app het zelf kan en met óf zonder gebruik van GPS. Zodra je GPS uitschakelt is er echt een barometer nodig voor hoogtedifferentiatie… En zelfs mét GPS is een barometer wel handig daarvoor, want je hebt een behoorlijk goed signaal (lees: veel satelliet-locks) nodig om een accuraat resultaat te verkrijgen waar hoogtemeting gewenst is… Ten tijde van mijn vorige post had ik niet door dat het in de Series 2 ontbrak aan een barometer, maar sinds ik daaraan herinnerd ben zie ik ook wel waarom de Series 3 de enige is met deze features.

  Wow, heb je het artikel gelezen???

  “Ga je binnenkort op wintersport? Dan heeft Apple een leuke verrassing. De Apple Watch Series 3 kan nu namelijk ook gebruikt worden om je ski- en snowboardprestaties vast te leggen. Een software-update is niet nodig.

  In de work-out-app van de Apple Watch is geen nieuwe optie verschenen voor skiën of snowboarden. Je dient een externe app die het tracken van skiën en snowboarden ondersteunt te installeren. Die zijn sinds vandaag beschikbaar.”

  Sorry redactie, maar dan heb je een verkeerd artikel geschreven. De series 2 kan met Skitracks al tijden gebruikt worden om je prestaties vast te leggen, op basis van GPS. Ja, de barometer wordt nu óók gebruikt, maar dat is niet waar het artikel op focust. Het is nu net alsof er opeens getrackt kan worden, terwijl de watch dat allang kon. No series 3 required.

  Skitracks schrijft overigens óók gewoon al veel langer naar de workouts.

  Ik ben geen journalist, maar dit artikel is ook geen schoolvoorbeeld van hoe het moet. Dit artikel was beter geweest als de inhoud was:

  “Ski- en Snowboardapps kunnen nu gebruik maken van de barometer van de Apple Watch”, gevolgd door welke apps we kunnen gebruiken. Er zit nu zo veel wazigheid omheen die gewoon niet klopt.

   

   

 • Profielfoto
  MacKeessie

  Ik zit nu in Engelberg, Zwitserland en gebruik de app Afdaling op mijn Apple Watch Series 1 in combinatie met mijn iPhone X, werkt prima. Aanzetten en uitzetten op de Watch, informatie over hoogte en snelheid etc op de Watch.

  Het was hier -25 graden en zowel Apple Watch als iPhone hielden het  prima vol wat batterij betreft. Foto’s maken, appen en Afdaling app gebruiken vanaf 8.00 uur  en nu begin van de avond Apple Watch 77 % batterij, iPhone X 53%.

  Geen last van de kou dus.

 • Profielfoto
  TandMac

  Ik ski, gewoon zonder meer.

  Vroeger een paar keer de Garmin meegenomen, leuk om te weten, leuk om te meten.

  Maar ik heb vandaag meer aan ‘het skiën anzich’ dan het uitlezen van data en ongelukkig worden over tracks die niet volledig zijn en batterijen die leeglopen.

  Dus ik weet al enkele jaren dat, als ik alleen ga skiën in PDS, ik ongeveer 130 km verplaatsing doe op een dag. Met de madam er bij, 20 minder, met vrienden er bij, de helft.

   

 • Profielfoto
  sanderman

  Goed verhaal, TandMac. Maar het gaat hier om het wél gebruiken van je Watch om skiën te tracken, dus toegevoegde waarde van je post is nul.

 • Profielfoto
  TandMac

  En toch vond ik mijn post nuttig.

  U mag daar anders over denken.
  de perceptie
  zelfst.naamw. (v.)

  Uitspraak:
  [pɛr’sɛpsi]

  Verbuigingen:
  perceptie|s (meerv.)

  zoals iemand iets ervaart en beoordeelt

  Voorbeeld:
  `Wat u nu vertelt is niet mijn perceptie van wat er gebeurd is.`

  Synoniem:
  waarneming

  © Kernerman Dictionaries.