Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 28 februari 2018

Apple Watch ondersteunt nu skiën en snowboarden

Ga je binnenkort op wintersport? Dan heeft Apple een leuke verrassing. De Apple Watch Series 3 kan nu namelijk ook gebruikt worden om je ski- en snowboardprestaties vast te leggen. Een software-update is niet nodig.

In de work-out-app van de Apple Watch is geen nieuwe optie verschenen voor skiën of snowboarden. Je dient een externe app die het tracken van skiën en snowboarden ondersteunt te installeren. Die zijn sinds vandaag beschikbaar.

Apple Watch-apps voor skiën en snowboarden

Verschillende apps zijn al bijgewerkt. Als je een Apple Watch van de laatste generatie hebt en van plan bent om te gaan skiën of snowboarden, zijn dit de apps die je kunt proberen:

Van links naar rechts: Ski Tracks, SNOCRU en Slopes.

De ontwikkelaars van deze apps hebben toegang tot de gegevens die door het horloge worden verzameld, met name de GPS en hoogtemeter. watchOS 4.2 bevat API’s die het volgen van ski- en snowboardtrajecten vereenvoudigen. De Apple Watch toont onder andere de afgelegde afstand, het hoogteverschil, het aantal rondes, je maximale en gemiddelde snelheid en hoeveel calorieen je verbrandt.

Skiën en snowboarden vult je ringen

De apps meten ook wanneer je stopt en kunnen metingen automatisch onderbreken en vervolgens te hervatten. Deze gegevens worden vervolgens in de watchOS-activiteitsringen ingevoerd en opgeslagen in de app Gezondheid. Sommige apps zijn compatibel met Siri, waardoor je een sessie met je stem kunt starten. Wel zo handig bij het dragen van handschoenen.

Afbeelding via: Apple PR – Klik/tap voor groter.

Om van deze functies te profiteren, is een Apple Watch Series 3 vereist en moet watchOS 4.2 zijn geïnstalleerd.

Reageer op artikel:
Apple Watch ondersteunt nu skiën en snowboarden
Sluiten