Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 14 februari 2018

Apple Video: serie over bekende basketbalspeler in de maak

Apple maakt zich op om de concurrentie met Netflix aan te gaan. Het bestaan van de streamingdienst die mogelijk Apple Video gaat heten, werd onlangs bevestigd door topman Eddy Cue. Vandaag leren we dat een nieuwe serie over een bekende basketbalspeler in de maak is.

De serie gaat waarschijnlijk ‘Swagger’ heten en belicht het leven van NBA-basketballer Kevin Durant. Hij is vooral groot in de VS en speelt voor de Golden State Warriors uit Oakland, Californië. De carrière van de sportman zal uitgebreid in beeld worden gebracht, ook is er aandacht voor zijn tijd in de amateurwereld (AAU league) en relaties met familie en vrienden.

Productie door veteraan uit televisiewereld

Volgens vakblad Variety is de productie in handen van Brian Grazer. Hij is een veteraan in de film- en televisiewereld en richtte samen met Ron Howard Imagine Entertainment op. Dit bedrijf produceert veel series voor HBO, FOX en NBC. Samen hebben de veteranen ook vele films geproduceerd, inclusief A Beautiful Mind en The Da Vinci Code. Howard werkt ook mee aan de nieuwe serie van Apple

Ron Howard (L) en Brian Grazer (R) – Klik/tap voor groter.

Apple Video wordt mogelijk nog eind 2018 gelanceerd. Apple heeft nu deals voor in totaal 9 series, maar we horen binnenkort ongetwijfeld over meer serie die in productie zijn. Hollywood lekt namelijk als een zeef. Zo kwam eerder al naar buiten dat Steven Spielberg een horror-serie voor Apple maakt, er een crime-serie met Octavia Spencer in productie is en de regisseur van The Hunger Games ingeschakeld is voor een nieuwe dramaserie.

Goed jaar voor serieliefhebbers

Apple Video kan op behoorlijk wat concurrentie rekenen, want ook Disney is bezig met het optuigen van een eigen streamingdienst. Daar weten we nog weinig over, alleen dat de prijs lager wordt dan die van Netflix. Het wordt dus een spannend jaar voor iedereen die graag originele series kijkt. Meer over Apple video? Check ons dossier met alle berichtgeving.

Reageer op artikel:
Apple Video: serie over bekende basketbalspeler in de maak
Sluiten