Steeds meer klachten over Apple TV’s die vanzelf aanspringen

Door: Raymon Mens - 21 reacties
Apple TV 4K

Steeds meer bezitters van een Apple TV 4 hebben te maken met een opmerkelijk verschijnsel. Hun settopbox schakelt zichzelf de laatste dagen vanzelf in. De sluimerstand lijkt niet permanent meer.

Op ons forum werd voor het eerst melding van dit probleem gemaakt. Het lijkt alleen de Apple TV 4 (1080p) en niet de Apple TV 4K te treffen. Diverse gebruikers hebben het verschijnsel onafhankelijk van elkaar bevestigd.

tvOS 11.2.5 of app de oorzaak?

Over de oorzaak wordt nog in het duister getast. Uit onze eigen bevindingen blijkt dat het om Apple TV’s gaat die op tvOS 11.2.5 draaien. Dit is de laatste software-update die eind januari uitkwam. Alle gebruikers met problemen hebben Netflix geïnstalleerd. De settopbox lijkt vooral aan te gaan wanneer gesluimerd wordt terwijl een app open staat, al kon niet iedereen dat bevestigen. We twijfelen daarom tussen een bug in de Netflix-app of een algemeen probleem in tvOS 11.2.5.

Apple TV
Klik/tap voor groter.

Er is geen patroon in de tijdstippen en Netflix geeft aan niet op de hoogte te zijn van dit verschijnsel. De dienst raadt gebruikers aan de app te verwijderen en deze opnieuw te installeren. Dat lijkt het probleem met de Apple TV’s die spontaan uit sluimerstand ontwaken echter niet op te lossen.

Vreemde bug

Kortom, het is een onduidelijk probleem en we willen er graag meer van weten. Ontwaakt jouw Apple TV de laatste tijd ook spontaan uit sluimerstand? Dan horen we het graag in de reacties of door middel van een e-mail. Vermeld in ieder geval welk model je hebt (4 of 4K), welke apps geïnstalleerd staan en of je de settopbox als HomeKit-hub gebruikt.

Apple TV spontaan aan
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: Apple)

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  maxtje

  Hier ook.. dacht dat ik telkens per ongelijk in mijn slaap op een knopje duwde, blijkbaar niet dus

 • Profielfoto
  donkeyd

  Ik dacht eigenlijk dat het aan de kat lag…

 • Profielfoto
  erwinde

  Ik heb er zowel op mijn atv4 als op mijn Atv4k last van. Ik laat de Atv’s niet in slaap vallen. Toch wordt af en toe via CEC over HDMI de tv aangezet of via AirPlay gaat de versterker aan.

 • Profielfoto
  flappah

  M’n ATV4 staat altijd aan omdat het m’n HomeKit hub is.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Ik had dat laatst ook. Ik dacht dat de buren onze Apple TV per ongeluk aan tikten. Wat een klote feature is dat zeg, bluetooth discovery van Apple TV’s…

 • Profielfoto
  Buzz

  Hier ook, Apple TV 4. Ik had het vermoeden dat het te maken heeft met het afspelen van audio via Airplay. Ik heb ook twee Airplay speakers (Libratone), en sinds de laatste iOS update verschijnt de Apple TV ook in een apart vakje onderaan, van de Airplay interface in Control Center, via het audio-vak.

 • Profielfoto
  iRepairs.1

  Ik heb vooral last dat ik sinds een aantal weken niets meer kan streamen vanaf iPhone(safari) naar mijn ATV3. Altijd maar het bericht van de onbekende fout.

 • Profielfoto
  html-junky

  Nadat ik heb uitgezet dat vanaf een ander wifi netwerk verbinding gemaakt mag worden heb ik er geen last meer van gehad

 • Profielfoto
  koolenboer

  Ik heb ook een ATV 4 en dacht dat het aan mijn Logitech Harmony one afstandsbediening lag. Dat die soms onterecht een signaal stuurt zodat de ATV weer ontwaakt.

 • Profielfoto
  IGBA

  Hier gebeurt het NIET op een ATV4. Hierop staat geen Netflix, wel: Infuse, NOS, YouTube, MeteoEarth, App Store, Amazing Fireplace, Pathe, White Noise Pro, Foto’s, Muziek, Podcasts, Movies,  Plex, Feratel en Apple Events. Die mogen dus allemaal van het verdachtenlijstje.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Ik gebruik de sluimerstand op de ATV4 al sinds ik hem heb (dag van release) niet omdat hij na een poosje weer aanspringt vanuit de sluimerstand.

  Vrees dat het niet aan een bepaald tvOS ligt.

 • Profielfoto
  Clicksmart

  Helaas heb ik hier ook regelmatig last van en heb ook Netflix geïnstalleerd welke ik regelmatig gebruik. Enne….Het is de ATV 4K versie! Heb ook nog een ATV 3 op de slaapkamer en daar heb ik geen issues.

 • Profielfoto
  Cybertopian

  Ik zal de ATV 5 ook aan staan. Netflix gekilled en daarna niet meer voorgekomen.:-)

 • Profielfoto
  MJNZ

  Apple TV4K, o.a. Infuse, Netflix, NOS, Youtube, Vevo, Facebook en speedtest, en ik heb dit probleem NIET!

 • Profielfoto
  csteelooper

  Hier een TV4 met Netflix en nog wat meer apps (gebruik ze niet allemaal; eigenlijk alleen af en toe Netflix) maar hij blijft gewoon uit. Nou moet ik zeggen dat ik niet (of toch in ieder geval niet bewust) ben bijgewerkt naar 11.2.5. Maar dat kan ook vanzelf gegaan zijn. Ik weet wel dat ik een of andere OCD-achtige tic heb waardoor ik apps altijd sluit op mijn TV, dus wellicht heeft het daarmee te maken? Enfin, hier (nog) nergens last van. Maar goed ook, want als ik het ding handmatig aanzet gaat ook mijn tv aan. Dus dat zou bij dit euvel te pas en te onpas gebeuren… Niet handig…! (voor hen die zeggen dat ik dat in de instellingen van mijn tv zou kunnen wijzigen: helaas. Zelfs als Anynet (HDMI+CEC) hélemaal uit staat, lukt dit de Apple TV nóg…). Dus ben blij dat het hier nog alleen op míjn commando gebeurt en niet wanneer het ding er zelf zin in heeft…

 • Profielfoto
  spacefreek

  Ja! Hier ook met ‘n Apple TV 4, nog geen pijl op kunnen trekken wanneer het precies gebeurd

 • Profielfoto
  dragonflyer

  Hier ook op mijn TV4.
  Kom regelmatig thuis met de tv aan. De TV4 is dan alweer in de sluimerstand gegaan.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik was sowieso al blij dat ik de Apple TV 4 had overgeslagen omdat ik wist dat de 4K versie er aan zat te komen. Ik ben tot op dit moment gespaard gebleven van enige ongemakken met mijn ATV4K

 • Profielfoto
  puccini

  DBLCreations op 7 februari 2018 20:45
  Ik was sowieso al blij dat ik de Apple TV 4 had overgeslagen omdat ik wist dat de 4K versie er aan zat te komen. Ik ben tot op dit moment gespaard gebleven van enige ongemakken met mijn ATV4K

  Ik heb nog nooit één ongemak kunnen meemaken met mijn ATV 4.

  Wat een slap ….. !

 • Profielfoto
  Jonez

  ondertussen meer dan een half jaar verder en ik heb nog steeds dit probleem…
  nog steeds geen oplossing gevonden?

 • Profielfoto
  willem-vanwelie

  Mijn ATV 4K viel steeds uit en ging direct weer aan. Heel vervelend tijdens films kijken of muziek luisteren. Ik heb de bediening van tv en ontvangers via de instelling gen op uit gezet ren de ATV op een koelere plaats. Daarna was het probleem verholpen.