Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 7 februari 2018

Steeds meer klachten over Apple TV’s die vanzelf aanspringen

Steeds meer bezitters van een Apple TV 4 hebben te maken met een opmerkelijk verschijnsel. Hun settopbox schakelt zichzelf de laatste dagen vanzelf in. De sluimerstand lijkt niet permanent meer.

Op ons forum werd voor het eerst melding van dit probleem gemaakt. Het lijkt alleen de Apple TV 4 (1080p) en niet de Apple TV 4K te treffen. Diverse gebruikers hebben het verschijnsel onafhankelijk van elkaar bevestigd.

tvOS 11.2.5 of app de oorzaak?

Over de oorzaak wordt nog in het duister getast. Uit onze eigen bevindingen blijkt dat het om Apple TV’s gaat die op tvOS 11.2.5 draaien. Dit is de laatste software-update die eind januari uitkwam. Alle gebruikers met problemen hebben Netflix geïnstalleerd. De settopbox lijkt vooral aan te gaan wanneer gesluimerd wordt terwijl een app open staat, al kon niet iedereen dat bevestigen. We twijfelen daarom tussen een bug in de Netflix-app of een algemeen probleem in tvOS 11.2.5.

Klik/tap voor groter.

Er is geen patroon in de tijdstippen en Netflix geeft aan niet op de hoogte te zijn van dit verschijnsel. De dienst raadt gebruikers aan de app te verwijderen en deze opnieuw te installeren. Dat lijkt het probleem met de Apple TV’s die spontaan uit sluimerstand ontwaken echter niet op te lossen.

Vreemde bug

Kortom, het is een onduidelijk probleem en we willen er graag meer van weten. Ontwaakt jouw Apple TV de laatste tijd ook spontaan uit sluimerstand? Dan horen we het graag in de reacties of door middel van een e-mail. Vermeld in ieder geval welk model je hebt (4 of 4K), welke apps geïnstalleerd staan en of je de settopbox als HomeKit-hub gebruikt.

Apple TV aan
Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Steeds meer klachten over Apple TV’s die vanzelf aanspringen
Sluiten