Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 2 februari 2018

Apple grijpt naast opvolger Game of Thrones

Een paar weken geleden ontdekten we dat HBO en Apple in de race waren om een nieuwe sciencefiction-serie van J.J. Abrams. Het lijkt erop dat HBO de serie die ‘Demimonde‘ gaat heten voor Apple’s neus heeft weggekaapt.

Berichten over Apple Video, de Netflix-concurrent van Apple die in ontwikkeling is, waren tot nu toe positief. Het bedrijf uit Cupertino wist enorm veel grote namen aan zich te binden, maar is de eerste tegenslag een feit.

Opvolger Game of Thrones

Volgens The Hollywood Reporter heeft Apple alles op alles gezet om de serie te bemachtigen, maar koos Abrams toch voor HBO. De producer besloot dit naar verluidt omdat hij goede ervaringen met HBO had. Het betaalkanaal kocht eerder de rechten op de sci-fi-serie Westworld, die door J.J. Abrams geproduceerd werd.

Dat Demimonde een knaller moet worden, blijkt wel uit dat HBO het als de opvolger van Game of Thrones in wil zetten. Die hitserie loopt in 2019 af.

Game of Thrones stopt in 2019 na acht seizoenen – Klik/tap voor groter.

Genoeg andere series

De nieuwe serie van sterproducer Abrams gaat over een gezin waarvan de moeder na een auto-ongeluk in coma raakt. Haar dochter en echtgenoot waren daarna ontvoerd en belanden in een andere wereld waar ze een monsterlijke, onderdrukkende kracht moeten bestrijden. HBO beschrijft de serie als “een episch en intiem scifi-drama.”

Dat Apple naast de nieuwe serie grijpt is geen ramp. Het bedrijf heeft immers genoeg andere series op de planning staan. Zo is Steven Spielberg ingeschakeld voor een kruising tussen science-fiction en horror en de Regisseur van La La Land maakt een futuristische dramaserie voor Apple Video.

Alles over Apple’s Netflix-concurrent lees je in ons Dossier Apple Video. De streamingdienst zou eind 2018 live gaan.

Reageer op artikel:
Apple grijpt naast opvolger Game of Thrones
Sluiten