Apple grijpt naast opvolger Game of Thrones

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Een paar weken geleden ontdekten we dat HBO en Apple in de race waren om een nieuwe sciencefiction-serie van J.J. Abrams. Het lijkt erop dat HBO de serie die ‘Demimonde‘ gaat heten voor Apple’s neus heeft weggekaapt.

Berichten over Apple Video, de Netflix-concurrent van Apple die in ontwikkeling is, waren tot nu toe positief. Het bedrijf uit Cupertino wist enorm veel grote namen aan zich te binden, maar is de eerste tegenslag een feit.

Opvolger Game of Thrones

Volgens The Hollywood Reporter heeft Apple alles op alles gezet om de serie te bemachtigen, maar koos Abrams toch voor HBO. De producer besloot dit naar verluidt omdat hij goede ervaringen met HBO had. Het betaalkanaal kocht eerder de rechten op de sci-fi-serie Westworld, die door J.J. Abrams geproduceerd werd.

Dat Demimonde een knaller moet worden, blijkt wel uit dat HBO het als de opvolger van Game of Thrones in wil zetten. Die hitserie loopt in 2019 af.

Game of Thrones
Game of Thrones stopt in 2019 na acht seizoenen – Klik/tap voor groter.

Genoeg andere series

De nieuwe serie van sterproducer Abrams gaat over een gezin waarvan de moeder na een auto-ongeluk in coma raakt. Haar dochter en echtgenoot waren daarna ontvoerd en belanden in een andere wereld waar ze een monsterlijke, onderdrukkende kracht moeten bestrijden. HBO beschrijft de serie als “een episch en intiem scifi-drama.”

Dat Apple naast de nieuwe serie grijpt is geen ramp. Het bedrijf heeft immers genoeg andere series op de planning staan. Zo is Steven Spielberg ingeschakeld voor een kruising tussen science-fiction en horror en de Regisseur van La La Land maakt een futuristische dramaserie voor Apple Video.

Alles over Apple’s Netflix-concurrent lees je in ons Dossier Apple Video. De streamingdienst zou eind 2018 live gaan.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  queenfan

  Ben ik de enige die Game of Thrones nog nooit gezien heb, en ook niet de drang heb om er na te kijken??

 • Profielfoto
  ikkezelluf

  Niet de enige, wel een van de weinige…. Maar je moet vooral niet iets doen omdat de massa het wel doet. Als ik denk een serie interessant te vinden, kijk ik naar de eerste 2 afleveringen. Als het me dan niet boeit haak ik af….

 • Profielfoto
  iPedro

  Ik heb 5 jaar gewacht met kijken omdat het mij totaal niet trok. Toch de pilot een kans gegeven. En moet zeggen.. was gelijk verkocht. Maar inderdaad, zeker niet omdat de massa het keek. Een serie moet bij de eerste aflevering boeien anders gaat het weer van het lijstje af.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  ikkezelluf op 2 februari 2018 14:36
  Niet de enige, wel een van de weinige…. Maar je moet vooral niet iets doen omdat de massa het wel doet. Als ik denk een serie interessant te vinden, kijk ik naar de eerste 2 afleveringen. Als het me dan niet boeit haak ik af….

  Is hier ook zo. Ik heb de serie ook nog niet bekeken maar wil het zeker wel eens een kans geven, niet omdat de grote massa het bekijkt, wel omdat het vele goede reviews heeft en ik zelf een filmfanaat ben, dus wil wel eens kijken waar het allemaal om draait.

  Ben het laatste jaar vooral bezig geweest met Mr. Robot. Seizoen één was echt super en seizoen 2, wel, het had even nodig om “op gang” te komen, maar zeker geen slechte serie. Echter komen er zoveel goede nieuwe series uit, het is praktisch onmogelijk om alles te bekijken:-D

 • Profielfoto
  Baron Van Dedem

  Mooi, dan kan Apple nu weer bezig met Hardware ontwerpen. Apple heeft niks te zoeken op dit gebied. De kwaliteit van de core producten holt achteruit en Apple trapt steeds meer in de fouten die in het verleden ook zijn gemaakt. Steve Jobs draait zich om in zijn graf.

 • Profielfoto
  Mr_Freeze

  queenfan op 2 februari 2018 14:18
  Ben ik de enige die Game of Thrones nog nooit gezien heb, en ook niet de drang heb om er na te kijken??

  Voor de lezers is dit interessant want…..?

 • Profielfoto
  maconly

  Netflix overnemen dan kan je de baas zijn.