Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 21 februari 2018

Apple-event en nieuwe iPads in maart? Reken maar!

Er gaan al lang geruchten over de komst van nieuwe iPads en een iPhone SE 2. Dat deze producten in maart komen, was de verwachting maar nog niet bevestigd. Het is nu zo goed als zeker en we kunnen op een Apple-event in maart rekenen.

Dat blijkt uit documenten van de Euraziatische Economische Commissie (EEG). Apple heeft daar goedkeuring aangevraagd voor de verkoop van een aantal nieuwe producten. Het gaat om nieuwe iPads, smartphones en een aantal andere, nu nog mysterieuze producten.

Nieuwe iPads en iPhone SE 2?

De documenten werden ontdekt door het Franse blog Consomac. Apple heeft goedkeuring aangevraagd en gekregen voor de verkoop van de volgende producten:

  • Tablets met productnummers: A1893 en A1954
  • Smartphones met productnummers: AA1710, AA1711, AA1712, AA1713 en AA1714
  • Tablets met productnummers: CC1703, CC1704, CC1705, CC1706, CC1707 en CC1708

Deze productnummers komen niet overeen met bestaande producten. Het gaat om een reeks van acht nieuwe tablets en vijf nieuwe iPhones. Wellicht de iPhone SE 2 in verschillende kleuren en uiteenlopende opslagcapaciteit.

Concept: iPad Pro met een vleugje iPhone X – Klik/tap voor groter.

Serienummers die met CC en AA beginnen hebben we binnen Apple nog niet eerder gezien. Mogelijk is dit de start van een nieuwe generatie producten. Eerder doken al verwijzingen naar een ‘moderne iPad‘ op in iOS 11.3. Het zou echter ook om een nieuwe 9,7-inch iPad en iPad mini kunnen gaan.

Betrouwbare indicator

Documenten van de EEG zijn vrij een vrij betrouwbare indicator voor de komst van nieuwe producten. Vorig jaar bleek uit documenten van dezelfde commissie dat er nieuwe hardware tijdens WWDC 2017 aan zou komen. Apple vraagt vaak vlak voor evenementen toestemming aan. In 2016 was er een Apple-event op 23 maart, dus over een maand kan Tim Cook al op het podium staan.

Het document van de Euraziatische Economische Commissie – Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Apple-event en nieuwe iPads in maart? Reken maar!
Sluiten