‘Apple werkt aan eigen high-end hoofdtelefoon’

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Naast de AirPods en HomePod is Apple van plan om meer audio-producten op de markt te brengen. Het bedrijf uit Cupertino werkt naar verluidt aan een eigen high-end hoofdtelefoon die eind dit jaar verkrijgbaar moet zijn.

Volgens de doorgaans goed ingelichte analist Ming-Chi Kuo wordt het een over-ear hoofdtelefoon die het Apple-logo draagt en niet van Beats is. De eerste prototypes zouden al gemaakt worden bij Apple’s vaste Aziatische productiepartners.

Details nog schaars

Verdere details zijn nog schaars. Zo is het onduidelijk hoe Apple zich -op geluidskwaliteit na- wil onderscheiden. Het is waarschijnlijk dat de hoofdtelefoon ondersteuning voor “Hey Siri” krijgt en draadloos werkt. Kuo zegt dat de prijs hoger wordt dan die van de AirPods. De kleine, draadloze oortjes worden momenteel voor € 179,- verkocht.

AirPods
Klik/tap voor groter.

Een eigen hoofdtelefoon lijkt een logische aanvulling op de AirPods. Niet iedereen zit immers op kleine oordopjes te wachten en het merk Beats heeft zijn eigen doelgroep.

Ook vernieuwde AirPods op komst

Het belooft een goed jaar voor Apple’s audio-team te worden. De HomePod is net op de markt en wordt geprezen om zijn geluidskwaliteit en daarnaast werkt Apple naar verluidt aan vernieuwde AirPods. De draadloze oortjes zouden later dit jaar ondersteuning voor “Hey Siri” krijgen en in maart volgt een nieuwe oplaadcase die de AirPods draadloos laat laden met AirPower.

AirPower
Klik/tap voor groter. Afbeelding: Apple Inc.

MacRumors

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Q-collective

  Interessant hoe Apple dan lijkt te concurreren met haar eigen producten van Beats. Wordt dat dat uiteindelijk uitgefaseerd?

 • Profielfoto
  sunapple

  Met de hardware en software vertragingen van de laatste tijd zou je niet zeggen dat het maken van meer producten een goede zet is. Waar is de focus?

   

  Dat gezegd hebbende, de AirPods zijn mijn favoriete oordoppen en ik zie uit naar de HomePod. Misschien gebruiken ze het Beats team voor de extra mankracht?

 • Profielfoto
  Ewout

  Zal me niks verbazen als die koptelefoon weer niet alle muziek kan afspelen. Toen ik de details over de Homepod las, was het voor mij voor de eerste keer in ruim 25 jaar dat ik bewust voor een ander merk heb gekozen. In dit geval Sonos. Apple met al z’n ingebouwde beperkingen gaat me meer en meer verliezen in de toekomst.

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  @Q-collective, ik begrijp eigenlijk niet goed wat er in het artikel bedoeld wordt met het feit dat Beats zijn eigen doelgroep heeft, het lijkt me namelijk ook vanzelfsprekend dat de bewuste hoofdtelefoon een groot aandeel van de Studio 3 gaat kapen. Je eigen producten kannibaliseren met andere eigen producten is prima en betekent vaak dat je goed bezig bent, maar op deze manier lijkt het merk Beats wel beetje bij beetje gekeeld te worden.

  @sunapple, ik vermoed dat de focus ligt op high-end middelen voor de consument om ze elke enkele toon binnen een deuntje te laten ervaren, in tegenstelling tot wat er gebeurd bij het gros van de muziekspelers.
  Vertraging is tevens niet uitsluitend negatief zoals sommige soms denken, al kan dat mogelijk ook wel ter interpretatie vatbaar zijn.

  @Ewout, ik weet er niet meer over dan jij, maar mogelijk ziet Apple datgene wat jij een beperking noemt, een optimalisatie/versimpeling. Ik zou denken dat het merendeel van de consumenten van de HomePod geen nood hebben aan bijvoorbeeld Spotify-ondersteuning, op die manier zou die ondersteuning dus onnodig zijn en het zou een verspilling van tijd zijn moesten er nog wat ingenieurs aan gaan sleutelen. Zoals ik eerder al zei weet ik vermoedelijk niet meer dan jij over de effectieve feiten, maar misschien biedt deze reactie een nieuw perspectief.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Ewout op 25 februari 2018 15:33
  Zal me niks verbazen als die koptelefoon weer niet alle muziek kan afspelen. Toen ik de details over de Homepod las, was het voor mij voor de eerste keer in ruim 25 jaar dat ik bewust voor een ander merk heb gekozen. In dit geval Sonos. Apple met al z’n ingebouwde beperkingen gaat me meer en meer verliezen in de toekomst.

  Ik wacht gewoon op het moment dat ik beide kan testen voordat ik een keuze maak. Lijkt me iets verstandiger.

  BTW, Ik heb ook al eens die wijze de keuze tussen Sonos en Bluesound gemaakt. Toen viel die middelmatigheid van Sonos gelijk af.

 • Profielfoto
  Elduderino

  Ewout op 25 februari 2018 15:33
  Zal me niks verbazen als die koptelefoon weer niet alle muziek kan afspelen. Toen ik de details over de Homepod las, was het voor mij voor de eerste keer in ruim 25 jaar dat ik bewust voor een ander merk heb gekozen. In dit geval Sonos. Apple met al z’n ingebouwde beperkingen gaat me meer en meer verliezen in de toekomst.

  Hoezo, dat is bij de AirPods toch ook niet het geval?

  De Homepod is een product voor een specifieke groep in het Apple eco systeem…. je hebt genoeg andere keuze, ze beperken je niet. Men doet het heel verbaasd over…. daar ben ik dan weer verbaasd over.

   

 • Profielfoto
  whaha

  Ik ben benieuwd of die high-end hoofdtelefoon beter wordt dan de nuraphone qua geluidskwaliteit.