Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 februari 2018

Android omarmt de notch, Samsung komt met eigen Animoji

Binnenkort start het Mobile World Congress en daarna volgt Google I/O. Dat betekent dat Google en andere Android-fabrikanten volop van zich laten horen. Apple is dit jaar een belangrijke inspiratiebron voor Android.

De volgende Android-versie heeft namelijk ondersteuning voor telefoons met een notch. De bekende inham in het scherm van de iPhone X die de camera en sensors voor Face ID bevat, blijkt in de mode. Samsung gaat naar verluidt niet voor de notch, maar komt met zijn eigen variant op Apple’s animoji.

Android P: Notch, notch, notch

De volgende Android-update gaat Android P(istache) heten. Volgens Bloomberg doet Google alvast het voorwerk voor fabrikanten die hun toestel graag een iPhone X-look willen geven. Het besturingssysteem van Google gaat namelijk rekening houden met inkepingen aan de bovenkant van het scherm. Chinese klonen zijn al druk bezig met het maken van toestellen met iPhone X-looks, maar bij het notch gaat nogal eens wat mis. Bij de verdwijnt bijvoorbeeld regelmatig content achter de inham.

Een render van de aankomende Huawei P20 Lite – Klik/tap voor groter.

De eerste, grote fabrikant die een telefoon met notch gaat onthullen is Huawei. De P20 Lite verschijnt eind maart en heeft net als de iPhone X een inham voor de frontcamera. Huawei moet Android wel zelf aanpassen, want Android P komt pas in mei uit als beta.

Samsung Galaxy S9: gezichtsscanner en animoji

Nog voordat het Mobile World Congress begint, doet Samsung de Galaxy S9 uit de doeken. Het nieuwe vlaggenschip uit Korea wordt al een van de belangrijkste concurrenten van de iPhone X gezien en Samsung heeft niet stilgezeten. De Galaxy S9 krijgt naar verluidt ook een gezichtsscanner die met infrarood werkt. Vorig jaar zette Samsung een irisscanner in voor ontgrendeling, maar die bleek niet bepaald veilig. In tegenstelling tot Apple zou Samsung de vingerafdrukscanner behouden.

De Koreaanse smartphonebouwer komt ook met zijn eigen variant op animoji. Gebruikers kunnen een 3D-emoji van zichzelf maken en die naar vrienden sturen. Hoe dat er precies uit gaat zien is nog onduidelijk, maar in onderstaande teaser is te zien dat Samsung voor een cartoon-achtige variant gaat. Apple gebruikt bestaande emoji en heeft deze geanimeerd zodat ze op gezichten reageren.

https://www.youtube.com/watch?v=GthDneoSuSI

De Galaxy S9 wordt op 26 februari aangekondigd. Android P wordt tijdens Google I/O op dinsdag 8 mei onthuld tijdens Google I/O.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Android omarmt de notch, Samsung komt met eigen Animoji
Sluiten