Amazon neemt fabrikant van Ring videodeurbel over

Door: Raymon Mens - 6 reacties

Amazon wordt een steeds serieuze speler op het gebied van huisautomatisering. Het bedrijf heeft Ring, bekend van zijn video-deurbel overgenomen. Volgens Persbureau Reuters is er meer dan een miljard dollar voor Ring betaald.

Hoewel Ring bekend is geworden met zijn video-deurbel, heeft het bedrijf inmiddels een breder productaanbod. Zo zijn er ook beveiligingscamera’s en andere accessoires. Ze werken allemaal met een smartphone-app en zijn compatibel met Amazon Alexa.

Amazon wil de domotica in

Door de overname van Ring kan Amazon beter met Google en Apple concurreren. De Amerikaanse e-commerce gigant heeft met de Echo-speaker (ook in Nederland verkrijgbaar) met Alexa al een stevige basis voor het bedienen van slimme apparaten in huis. Veel domotica werkt al met Alexa en nu wordt daar ook eigen hardware aan toegevoegd.

Het beveiligingssysteem van Ring kan ook een goede aanvulling vormen op Amazon Key. Deze dienst zorgt ervoor dat je deur automatisch wordt geopend voor bezorgers, klusjesmannen etc. Momenteel levert het bedrijf een eigen camera, maar dat zou in de toekomst (techniek van) Ring kunnen worden.

Apple op achterstand?

Amazon, Google en Apple hebben allemaal een eigen platform voor een slim huis, maar Apple heeft een kleine achterstand. Amazon en Google hebben namelijk eigen hardware in de vorm van Ring en Nest. Apple vertrouwt voor HomeKit nog steeds op externe fabrikanten en maakt zelf geen domotica en heeft zo weinig controle over de werking en kwaliteit.

Ring Floodlight Cam
De Ring Floodlight Cam – Klik/tap voor groter.

 

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  kasuja

  Amazon wordt steeds meer de big brother. Terwijl we dat van Google en Microsoft hadden verwacht:D

   

 • Profielfoto
  bartvdv

  En waarom … kasuja … reken je daar Apple ook niet bij ?

 • Profielfoto
  Meneer Guggenheimer

  1.000.000.000 dollar voor een bedrijfje met een deurbel… wereld is gek….

 • Profielfoto
  Wauters

  Meneer Guggenheimer op 28 februari 2018 14:38
  1.000.000.000 dollar voor een bedrijfje met een deurbel… wereld is gek….

  en enkele miljoenen gebruikers….

  waarmee ik wel niet ontken dat de wereld gek is…

 • Profielfoto
  Henque

  Dan mogen ze dat kreng maar eens sterk verbeteren.
  Even geen wifi-contact, en ik kon dat ding weer open schroeven en een hele setup doorlopen, de instellingen onthoud die niet.
  Om de paar dagen gebeurde dat.
  Ben er inmiddels via marktplaats, met verlies, weer vanaf.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  bartvdv op 28 februari 2018 14:20
  En waarom … kasuja … reken je daar Apple ook niet bij ?

  Ik weet dat je het niet wilt horen maar het is o zo simpel: gewoon een ander verdienmodelletje.