Alto’s Odyssey: nieuwe game biedt uitdaging en ontspanning

Door: Raymon Mens - 4 reacties

Een dag eerder dan gepland is de opvolger van de populaire game Alto’s Adventure verkrijgbaar in de App Store. In Alto’s Odyssey ben je wederom aan het snowboarden, maar dan in minder besneeuwde omgevingen. Noem het sandborden.

Alto’s Odyssey bevat 180 levels die je onder andere langs duinen, ravijnen en tempels voeren. De rustgevende graphics en muziek zijn wederom aanwezig en het spel is nog steeds erg eenvoudig te bedienen. Je hebt genoeg aan één vinger om Alto te besturen. Je tikt om over rotsen te springen en plaatst je scherm lang ingedrukt om een backflip te maken.

Uitdagingen of nieuwe ZEN-modus

De voornaamste uitdaging is om een zo groot mogelijke afstand af te leggen. Daarnaast kun je munten verzamelen en verschillende trucs proberen om je score te boosten. Alto’s Odyssey biedt hier wederom de perfecte balans tussen uitdaging en ontspanning.

Voor wie nog minder druk wil, is er de ZEN-modus. Hierbij is er geen afstand, mag je zo vaak vallen als je wil en hoef je geen punten te verzamelen. Het draait dan puur om de tekenachtige omgevingen, de muziek en een klein beetje uitdaging. Er is ook een fotomodus om mooie screenshots van de werelden in de game te maken.

Meer items en karakters

Tijdens het spelen verzamel je munten die je kunt inwisselen voor items uit het atelier waarmee je sneller of beter kunt spelen. Je moet de munten echter zelf verdienen, er is geen mogelijkheid tot in-app aankopen. Het is een echte premium game. Naast items, kun je ook nieuwe karakters vrijspelen. Naast Alto zijn er nog vijf karakters met ieder hun eigen vaardigheden en kwaliteiten.

Alto's Odyssey screenshot
Boost je vaardigheden met items uit het Atelier – Klik/tap voor groter.

Alto’s Odyssey voor iPhone, iPad en Apple TV

Alto’s Odyssey is exclusief in de App Store verkrijgbaar. Android volgt later. Het is een universele game die werkt op de iPhone, iPad en Apple TV. Je voortgang wordt in iCloud opgeslagen en gesynchroniseerd.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Hugaer

  Nog niet te koop.Misschien in de USA

 • Profielfoto
  App69

  Hugaer op 21 februari 2018 16:57
  Nog niet te koop.Misschien in de USA

  Daarom dat ik op level 5 zit.

 • Profielfoto
  App69

  Nog niet beschikbaar op de iPad.

 • Profielfoto
  Tegenwind

  Was hier nog niet mee bekend maar ziet er uit als een leuk concept. Als ik de trailers zo zie doet het me erg denken aan Line Runner van vroeger.