Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 22 februari 2018

‘AirPods krijgen nog dit jaar grote vernieuwing’

Apple werkt aan een nieuwe versie van de AirPods. Volgens Bloomberg-reporter Mark Gurman, die over prima bronnen binnen Apple beschikt, kunnen we nog dit jaar een vernieuwing van de draadloze oortjes van Apple verwachten.

Volgens Gurman krijgen de AirPods een nieuwe draadloze chip die onder andere voor de integratie van “Hey Siri” zorgt. Je moet nu nog op de AirPods tikken om de virtuele assistent op te roepen. Apple zou dat makkelijker willen maken.

Nieuwe, draadloze W2-chip

In tegenstelling tot EarPods, die sinds 2012 geen vernieuwing hebben gezien, is Apple van plan om de AirPods regelmatig te vernieuwen. Een nieuwe chip moet voor de werking van “Hey Siri” zorgen. Daarnaast lijkt het erop dat de draadloze oortjes ook Bluetooth 5 gaan ondersteunen. De iPhone 8 en iPhone X ondersteunen deze nieuwe Bluetooth-versie al.

Apple W1 chip AirPods
Momenteel zit Apple’s W1-chip in de kleine oortjes – Klik/tap voor groter.

Bloomberg meldt niet wanneer de nieuwe AirPods onthuld worden. Een lancering in september, tegelijk met de nieuwe iPhone, is de meest waarschijnlijke hypothese.

Waterbestendige AirPods in 2019

In 2019 zou een waterbestendige variant moeten verschijnen. Reken niet op zwemmen met muziek, maar eerder betere bescherming tegen regen en spatten. Apple heeft de iPhone en Apple Watch de afgelopen jaren op vergelijkbare wijze waterproof gemaakt.

AirPower Airpods 2
Apple AirPower wordt in maart verwacht – Klik/tap voor groter.

De eerstvolgende vernieuwing is overigens een nieuw AirPods-doosje. In 2017 werd AirPower aangekondigd, een nieuwe draadloze oplader van Apple die je iPhone, Apple Watch én AirPods tegelijk kan laden. De iPhone en Apple Watch hebben inmiddels ondersteuning voor draadloos laden, maar voor de draadloze oortjes is een nieuwe case vereist. Die wordt in maart verwacht.

Wat de nieuwe case en laadmat gaan kosten is nog niet bekend. Mogelijk horen we meer nieuws tijdens het Apple-event dat zo goed als zeker in maart plaats gaat vinden.

Reageer op artikel:
‘AirPods krijgen nog dit jaar grote vernieuwing’
Sluiten