Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 10 januari 2018

Zakelijke variant WhatsApp binnenkort beschikbaar

WhatsApp is al populair bij bedrijven, maar wordt nu op een onofficieel manier gebruikt. Vaak hebben klantenservice-medewerkers gewoon een smartphone met toetsenbord om berichtjes van klanten te beantwoorden. Alles wijst erop dat de zakelijke variant van WhatsApp binnenkort beschikbaar is.

WhatsApp Business: klaar voor de start

De Android-app van WhatsApp Business is vandaag uit beta gekomen en biedt een eerste blik op de functies voor bedrijven. Zakelijke gebruikers kunnen een bedrijfsprofiel aanmaken, linken naar hun website en een vast telefoonnummer gebruiken om via de chat-app bereikbaar te zijn. Het is ook mogelijk om een zakelijk en privé-account op dezelfde telefoon te gebruiken. Dat maakt het ideaal voor kleine bedrijven waar de eigenaar ook de klantenservice is.

Wanneer de iOS-app uitkomt is nog niet bekend. Om de Android-app van WhatsApp Business te gebruiken is sowieso een speciaal account nodig en dat kan alleen een select groepje testers aanmaken. Naar verwachting is dat binnenkort niet meer nodig.

Klik/tap voor groter.

Betaalde dienst

Het gebruik van de zakelijke chat-app is niet gratis. Facebook maakte enige tijd geleden al bekend dat het zakelijke gebruikers wil laten betalen voor WhatsApp Business. Of er een vast bedrag per maand komt of per bericht afgerekend moet worden is nog niet duidelijk.

Naast WhatsApp is er ook al enige tijd een zakelijke variant van Facebook Messenger beschikbaar. Deze wordt onder andere door KLM en Tommy Hilfiger gebruikt en maakt het mogelijk om klanten alerts te sturen. Denk aan een gewijzigde vertrektijd of wanneer een mode-artikel weer op voorraad is. Apple kondigde tijdens WWDC 2017 ook een zakelijke iMessage-variant aan. Deze heet Business Chat, maar heeft het daglicht nog niet gezien. (Zie → Business Chat: Apple komt met zakelijke iMessage-variant)

Reageer op artikel:
Zakelijke variant WhatsApp binnenkort beschikbaar
Sluiten