Raymon Mens
Raymon Mens App Store 29 januari 2018

WhatsApp werkt nu met Apple CarPlay

Langzaam maar zeker krijgen steeds meer apps ondersteuning voor Apple CarPlay. De interface voor iOS op je dashboard krijgt er nu een belangrijke nieuwe app bij, want WhatsApp ondersteunt nu CarPlay. De uitbreiding zit in versie 2.18.20 van de app en die is sinds zondag beschikbaar.

Als WhatsApp geïnstalleerd is op je iPhone, verschijnt het icoon automatisch op je dashboard. Siri leest WhatsApp-berichten die je ontvangt voor en je kunt nieuwe berichten dicteren. Typen is er net als bij andere CarPlay-apps om veiligheidsredenen niet bij.

Kleine CarPlay-app, genoeg functionaliteit

De CarPlay-versie is verder erg basic. Een tap op het icoon brengt twee opties in beeld: alle ongelezen berichten laten voorlezen of een nieuw bericht opstellen. Om een nieuw bericht op te stellen hoef je de app overigens niet te openen. Je kunt het ook aan Siri vragen met de zin: “Hey Siri, stuur …. een bericht op WhatsApp”.

Klik/tap voor groter.

Na het dashboard de iPad?

Nu WhatsApp op het dashboard beschikbaar is, lijkt het tijd om de populaire chat-app ook naar de iPad te brengen. Volgens een eerder gerucht wordt er gewerkt aan een iPad-versie van WhatsApp. Dat is nu alleen met apps van derden mogelijk, maar die doen eigenlijk niets anders dan de webversie van de chat-app in een native jasje stoppen. Verwacht iets vergelijkbaars van de officiële iPad-app. Het wordt dus geen standalone-app met eigen telefoonnummer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
WhatsApp werkt nu met Apple CarPlay
Sluiten