Raymon Mens
Raymon Mens App Store 29 januari 2018

WhatsApp Business nu beschikbaar in Nederland

Na maanden van betatesten is de zakelijke variant van WhatsApp eindelijk voor iedereen beschikbaar. De Business-app van WhatsApp is vooralsnog alleen beschikbaar in de Google Play Store, maar een iOS-versie moet snel volgen.

WhatsApp Business is speciaal gemaakt voor eigenaren van een klein bedrijf. Het is geen oplossing voor klantcontact met talloze medewerkers, maar een extra app op de telefoon van de eigenaar of een van de medewerkers.

Automatisch antwoorden en vast nummer

De zakelijke variant van de populaire chat-app heeft een aantal extra functies. Zo is het mogelijk om een vast in plaats van een mobiel nummer te koppelen. Het is echter niet mogelijk om één nummer voor de prive- en zakelijke variant van WhatsApp te gebruiken. Als je al een nummer voor zakelijk contact gebruikte, is het mogelijk om alle gesprekken en contacten te migreren.

Klik/tap voor groter

Zakelijke gebruikers hebben verder de beschikking over een uitgebreid profiel met onder andere openingstijden en een korte bedrijfsintroductie. Standaard antwoorden en een afwezigheidsbericht behoren ook tot de mogelijkheden.

Nu op Android, binnenkort op iOS

WhatsApp Business is nu beschikbaar in de Google Play Store, maar nog niet op iOS. Een versie voor de iPhone moet echter binnen enkele dagen volgen. We zullen dit artikel bijwerken als het zover is.

Heb je geen ambities om een bedrijf te starten, maar wel een auto met CarPlay? Dan hebben we ook goed nieuws! WhatsApp is sinds vandaag ook compatibel met Apple CarPlay.

Reageer op artikel:
WhatsApp Business nu beschikbaar in Nederland
Sluiten