Weekend poll: 8 jaar iPad, hoe gebruik jij ‘m nu?

Door: Raymon Mens - 68 reacties

Precies 8 jaar geleden, op 27 januari 2010, betrad Steve Jobs het podium om de iPad te introduceren. Volgens Apple was het apparaat een perfecte aanvulling op de iPhone en MacBook. Gemaakt om lekker mee op de bank te zitten en op een groot scherm te surfen, lezen of foto’s bekijken.

Acht jaar later is Apple ervan overtuigd dat de iPad ook geschikt is voor écht werk. Hoe gebruik jij anno 2018 een iPad? Stem in onze weekend poll!

Reacties

68 reacties
 • Profielfoto
  iPrincess

  Niet. Het is een apparaat dat ergens tussen een iPhone en laptop/MacBook zweeft en waar ik persoonlijk helemaal niks mee kan.

 • Profielfoto
  monstergup

  Momenteel hangt ie aan mn muur (iPad 2) is vooral m’n wekker en spotify remote. Verder helemaal leeg gehaald.

  Soms lees ik er n pdf op voor studie.

 • Profielfoto
  Rtoonen

  Continu. Ik lees mijn kranten, boeken, Flipboard enz. Tevens muziekspeler, fotoalbum en communicatiemiddel. De huidige Pro (12,9”) is mijn derde exemplaar.

 • Profielfoto
  Joost23

  Kids spelen er spelletjes op en kijken YouTube.

  Alle overige apps verwijderd.

 • Profielfoto
  Eloy

  Gebruik de iPad voor van alles en nog wat. Nieuws terugkijken, Telegram, routeplanner (heb gewoon kaarten op mijn iPad geïnstalleerd, dus ook zonder Wifi met GPS te gebruiken), e-reader, Google Docs, bankieren, agenda, enzovoorts. Voor mijn werk staan er ook naslagwerken op. Verder Flipboard, Tumblr, Instagram, de hele reutemeteut aan platforms. Als hulpje bij verslaglegging dmv foto/video is het ook handig, alhoewel de camera op mijn iPad (A1460) nog niet super is. Zelfs nog een tijdje als handsfree telefoon gebruikt, best handig.

  Kortom ik gebruik de iPad zoals bedoeld, denk ik…

 • Profielfoto
  RJG

  Ligt in mijn kast aan de lader, gebruik hem nooit. Is heel persoonlijk, mijn vrouw gebruikt haar iPad inzettend vaak.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Vooral op de bank hangen en het internet in je handen. Beetje surfen, tikken op het scherm en je kunt liggen, hangen op de manier zoals jij dat wilt zonder je druk te hoeven maken dat een MacBook van je schoot valt of je bepaalde ventilatieroosters afsluit met je benen/dekentjes.

   

  Verder, heel af en toe een spelletje maar de spelletjes op iOS worden na 6 dagen toch al behoorlijk boring en als laatste tijdens het slapen leg ik hem vaak naast mij neer met Spotify of de NPO/Netflix app aan zodat ik beter in slaap val met bepaalde geluiden.

   

  Leuk apparaatje voor rond de 350,- eens per 5 a 6 jaar is echt geen geld. Apple moet er alleen niet zo interessant over doen alsof het heel wat is want dat is het niet. Een labeltje Pro er achter zetten en wat betere specs maakt het niet meteen een Professioneel device voor iedereen.

   

   

 • Profielfoto
  SvS

  Idd. Ik kan niks met iPad Pro nu het geen ‘open desktop’ heeft zoals osx, want Adobe Indesign is momenteel onmisbaar. Wel jammer, want ideaal zo plat en zo! Hier verder Games, Netflix, agenda, Nieuws op 2x oudere iPads.

 • Profielfoto
  SvS

  Ik kan mijn voorgaande bericht niet aanpassen, maar NPO en Jeugdjournaal app gebruiken we veel.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik ben van een iPad naar een iPad mini, naar een NVIDIA Shield, naar helemaal niets gegaan. En ik mis het geen moment eigenlijk.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Mensen die hier hebben ingevuld dat hij vooral stof hapt, zijn vermoedelijk mensen die überhaupt geen computer gebruiken.
  Het ligt niet aan de iPad.

 • Profielfoto
  Лукас

  Nooit gehad, en zal ‘m nooit hebben ook. Een smartphone, een laptop en een ereader is bij elkaar al genoeg;)

 • Profielfoto
  Jor1

  Elk optreden staat ie op het podium…

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Eens met Shmoo, spelletjes op iPad en iPhone zijn diep triest. Je zou verwachten dat games het zelfde zouden kunnen zijn als op een desktop, met al de processor kracht die ze tegenwoordig hebben, maar het zijn in 99% van de gevallen uitgeklede klik dingen.
  Bijvoorbeeld SimCity, ziet er mooi uit, maar is gewoon saai en alleen maar klikken om grondstoffen te verdienen.
  Het enige spel dat ik ken dat echt vergelijkbaar met de desktop is, is Civilization 6. Dat is mooi,….

 • Profielfoto
  Jasperduck78

  6 jaar geleden een iPad 3 aangeschaft. Maar ooit gevallen op de fiets met het ding in mijn rugzak, sindsdien niet meer in gebruik. Ding is ook zo traag als stront.

 • Profielfoto
  Bremsy

  Momenteel twee iPads in huis (Air en 2017). Beiden worden zeer veel gebruikt, meerdere uren per dag. Mijn jongste zoon van 7 vnl. om op te gamen en youtube te kijken. Mijn dochter van 15 voor Netflix. Mijn vrouw en ik om te surfen en wat spelletjes te doen. Een paar maanden geleden de iPad2 na 5 jaar trouwe dienst verkocht.

  De MacBooks worden alleen nog maar gebruikt voor werk.

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  Swiftly op 27 januari 2018 14:10
  Mensen die hier hebben ingevuld dat hij vooral stof hapt, zijn vermoedelijk mensen die überhaupt geen computer gebruiken.
  Het ligt niet aan de iPad.

  Wat een enorme aanname die werkelijk nergens op slaat.

  Ik werk 7 dagen in de week met mijn Macbook.
  Wat betreft de iPad, Ik heb een mini, en hoofdzakelijk gebruik ik deze als TomTom (Jammer dat ToTom geen iPad versie hebben)
  Voor de rest doe ik er niet echt veel mee, binnenkort ga ik een andere auto leasen waar al digitale meters en display en meer van die rommel in zit, waarschijnlijk is de iPad dan voor navigatie niet meer nodig.

 • Profielfoto
  J-P-H

  Hangt aan de muur als radio en spotify. Kan ook camera’s bekijken. Misschien ga ik met Hue aan de slag. Dan wordt de iPad onderdeel van domotica

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Jor1 op 27 januari 2018 14:15
  Elk optreden staat ie op het podium…

  Ja, daar is het nog wel handig voor. Zijn ook leuke synths e.d. voor.

  Bij de band van mijn zoon wordt hij vooral gebruikt om bladmuziek op te tonen.

   

 • Profielfoto
  Shmoo

  Jasperduck78 op 27 januari 2018 14:19
  6 jaar geleden een iPad 3 aangeschaft. Maar ooit gevallen op de fiets met het ding in mijn rugzak, sindsdien niet meer in gebruik. Ding is ook zo traag als stront.

  Je weet dat je met mensen kunt praten om over dit soort angsten heen te komen? Ik kan mij dat wel voorstellen, elke keer dat je nu die iPad in je handen hebt denk je weer aan die val met de fiets.

  Heftig.

   

 • Profielfoto
  WillemZ

  Vooral handig op de bank.

  Verder heel af en toe voor werk, omdat via Evernote dat ook zo lekker werkt op de iPad.
  Met name de accuduur is met zo’n iPad echt ideaal, als je hem de hele vergadering aan hebt staan overleeft hij dat wel.

  Daarmee ook nog compact genoeg, het wordt geaccepteerd dat hij op tafel staat.

  Maar verder dan vergaderingen…. te beperkt voor de overige activiteiten.

 • Profielfoto
  Bunny

  Mijn iPad Air heeft al moeite met alles, dus ja. Ik gebruik het wel, maar meer voor koersen etc

 • Profielfoto
  Spinozo

  Ik kijk er toch voornamelijk pr0n op in bed. Meerdere uren per dag. Ik heb net de nieuwe Pro aangeschaft en die scrollt er nog net iets lekkerder door. Heel blij mee.

 • Profielfoto
  RuudRijkse

  IpadPro 10,5, Dagelijks voor zowel werk (e-mail, agenda en OneNote met de pen voor aantrekkingen bij  meetings) als privé (e-mail, agenda, Safari en streaming TV en films)  Gebruik mijn MacBook alleen hoofdzakelijk voor productie met MS Office en ITunes voor backups van IPad en IPhone.

 • Profielfoto
  KR1275

  Als ik op de bank of in bed lig, of onder tv kijken, dan heb ik de MBP op mijn schoot. Dat vind ik comfortabeler, want die hoef ik niet vast te houden. En het scherm draai je gewoon naar je toe. Ik heb niks met die iPad. Heb al een iPhone en zie de meerwaarde niet. Vooral niet als blijkt dat er nog steeds sites zijn die niet goed werken op iOS, zoals ik heb ervaren met airasia. De iPad is misschien een goed apparaat om er even snel bij te pakken en wat info op te zoeken. Daarom heb ik ‘m niet. Wél heb ik een bewust overwogen een Sony Xperia Tablet Z2 gekocht en die bevalt prima op vakantie en voor andere zaken. Doet niet onder voor de iPad. Alleen heeft -ie Android, maar afgezien van dat sommige functies op een andere plek zitten, zijn beide systemen aan elkaar gewaagd en doet geen een voor de ander onder. Het eerste probleem op de Z2 moet ik nog tegenkomen. Mijn iPhone zou ook zomaar vervangen kunnen worden. Ik vind Android toch more fun. Een iPad komt er hier dus niet.

 • Profielfoto
  BettyBoo

  Kan ‘m niet missen. TV kijken, vooral als kerel naar footjebal kijkt 🤮, Netflix, even snel wat opzoeken op ‘t www. Krant lezen, af en toe iets Pages’ of Numbers-achtigs doen. Foto’s kijken enzovoort.

  M’n kookboek, ook dat nog.

  Heerlijk scherm, geen getuur op m’n iPhone!

  iMac gebruik ik wel voor zgn. serieuze zaken: boekhouding (grrr…), dus liever niet. 😑

 • Profielfoto
  Maarten

  Ik mis de optie gezamenlijke zoekmachine. We hebben er een op tafel liggen die het hele gezin gebruikt om iets op te zoeken

 • Profielfoto
  Appelschil

  Ik gebruik hem vooral voor debugging van mijn apps (en de apps waar ik op het werk aan bijdraag). Verder gebruik ik hem om ’s ochtends aan de eettafel de krant door te bladeren en om aan mijn bureau tv-programma’s of Netflix (terug) te kijken.

 • Profielfoto
  sunapple

  Ik had de iPad 1, 3, Air en 12,9″ Pro. Geen van die heeft het langer dan 6 maanden gered. Ze hebben mij keer op keer niet kunnen overtuigen. Of je moet het akkoord vinden dat hij naast je laptop en telefoon een enkele keer per week wordt gebruikt, maar dat vind ik zonde van het geld.

 • Profielfoto
  reneo

  Er liggen er hier vier: een air en een mini 1 voor de kinderen, grote pro om op te illustreren, games en foto’s kijken, en nog een mini 4 in de handtas van m’n vriendin.

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Onmisbaar, heeft mijn iMac voor 95% vervangen.

 • Profielfoto
  PH-SKY

  Als passagierslijst aan boord van het vliegtuig om passagiers beter van dienst te kunnen zijn en pro-actief onverwachte service te bieden en sneller en makkelijke problemen op te lossen.

  Daarnaast heerlijk als Netflix en iTunes movies device voor in bed boven de cabine of in de hotelkamer!:)

 • Profielfoto
  plushomme

  Voor mijn werk in de Cockpit onmisbaar. Thuis verder niet

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Ik zou hem niet willen missen.

  ik gebruik hem, voor

  Twitter
  e-reader
  kranten lezen
  FaceTime
  Skype
  Bankieren
  Tv gids
  Het weer raadplegen
  youtube
  Astronomie
  Fora zoal OMT

  Ik heb nog een ipad4, mijn volgende iPad wordt een iPad Pro

   

  Gr

 • Profielfoto
  iPrincess

  KarelWillem op 27 januari 2018 15:12

  Jor1 op 27 januari 2018 14:15
  Elk optreden staat ie op het podium…

  Ja, daar is het nog wel handig voor. Zijn ook leuke synths e.d. voor.

  Bij de band van mijn zoon wordt hij vooral gebruikt om bladmuziek op te tonen.

   

  Chill bladmuziek lezen is de enige reden waarom ik nog een (tweedehands) iPad/tablet aan zou kunnen schaffen. Alleen is mijn muzikaal niveau zo erbarmelijke dat dat voorlopig nog niet nodig gaat zijn.

 • Profielfoto
  mfduffel

  M’n 3e iPad momenteel (iPad pro 10,5 inch), vervangt grotendeels m’n iMac.

  Wordt gebruikt voor: internet, Facebook, mail, Numbers, krant, bankverrichtingen, foto’s, Lightroom enz. 12 inch vond ik iets te groot, scherm van m’n iPhone te klein. (Telefoon moet in m’n broekzak passen, dus geen plus).

   

 • Profielfoto
  gipsman

  iPad 12.9”:

  facturatie (viaQuick Sale)

  site ( via simdif)

  bank ( via Touch app, KBC België)

  printen ( via Printer Pro, behalve bij scalen, dan naar macbook)

  airbnb verhuur ( airbnb app of web)

  blogs ( ello etc.)

  One more thing (hm)

  Enz enz..

  Ja, dus ik gebruik de iPad ook 95% van de tijd zoals Pete.Z , macbook air nu weinig dus, vooral nog voor backups, oude iWeb site, nog wat dingen en for old time’s sake. Ik begrijp wel dat een macbook/mac onmisbaar zijn in heel veel werksituaties.  Onlangs nog ipad mini4 gekocht als ereader.

  Al bij al begrijp ik het misprijzen voor de iPad niet zo goed.

   

 • Profielfoto
  Unlock32

  Heb nog steeds een iPad 2 die ik iedere dag gebruik als kookboek, ideaal omdat deze gewoon in de keuken een vast plekje heeft.

 • Profielfoto
  lekiam97

  Ik gebruik de iPad enkel in combinatie met de app forScore als device voor al mijn bladmuziek. Veel handiger dan telkens verschillende zware mappen mee te sjouwen. In combinatie met een Bluetooth pedaaltje om de bladzijdes ‘om te slaan’ werkt dit perfect. Dit is dan ook meteen de enige use-case van mijn iPad: ik kijk veel YouTube en mail veel, maar daar gebruik ik toch liever mijn iPhone of MacBook voor.

 • Profielfoto
  pannekoek

  M’n eerste iPad doet het nog steeds, accu is ook nog super na ruim 5 jaar. Maar ja, ik doe er sinds de aankoop dan ook helemaal niets mee.

  Best veel apps gekocht om het ding een functie te geven, maar productief gezien is het ding nergens echt goed in. Leuk voor af en toe Skype en FaceTime.

 • Profielfoto
  Tegenwind

  Mijn iPad 4 ligt voornamelijk in de kast.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik heb de iPad pro 10,5″ voor mijn moeder gekocht vorig jaar en vond het eigenlijk een leuk ding, snel, reageert goed. En dus wou ik er voor mezelf ook één kopen. Nu wel even afwachten wat het nieuwe model met zich zal brengen. Maar uiteindelijk zal het vooral om media te bekijken zijn en de websites the checken:-) Ik ga persoonlijk ook voor het grotere model gaan. Ik vind dat nog steeds heel erg draagbaar voor de dagen dat ik naar het ziekenhuis moet en toch nog een vrij groot scherm hebben! Hoe dan ook, hier wordt er elke dag gebruik van gemaakt!

 • Profielfoto
  pvtje

  Geweldig device, gebruik hem inmiddels als vervanger voor laptop, ben ook papierloos, voor mijn werk, maak rapporten, notulen, scan dokumenten, lees dagbladen, en maandbladen, boeken gebruik het als opslag, gaat ook automatisch naar de cloud, Stream er muziek en films mee, bedien mijn verlichting en verwarming, weerstation, beveiliging, doe mijn bankzaken en zo kan ik nog even doorgaan.

 • Profielfoto
  Shmoo

  ….. en zo kan ik nog even doorgaan.

  Doe maar niet… 🙄

   

 • Profielfoto
  Mac Hammer Fan

  Heb nog steeds de iPad1. Destijds handig op mijn werk. Nu ik op pensioen ben nog enkel gebruikt in de zetel, maar voor het surfen valt hij nu zwaar tegen. Om de haverklap crasht Safari doordat die iPad zo weinig geheugen heeft. Ik gebruik hem nog vaak voor Moviemeter maar zie mijn stemmen daar niet meer op en kan ook niet stemmen op nieuwe films. Zal echter geen nieuwe meer kopen. Liever een desktop en een laptop.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Hier een iPad 1, een iPad mini 1, een iPad 2 en een iPad 4… De eerste twee liggen stof te happen na jarenlang trouwe dienst. De andere twee worden vooral door de kinderen gebruikt voor Youtube, spelletjes en Netflix.

  Zelf gebruiken we de iPhones 7 en 7 Plus voor vrijwel alles. De iPads komen heel af en toe tevoorschijn voor het boeken van een reisje. Voor de rest pak ik toch liever de iMac er bij als ik wat op internet wil.

  Het is jammer dat de sites van mijn ochtendbladen de iPad 1 niet meer ondersteunen. Tot ze dat deden, las ik trouw iedere ochtend de kranten op de iPad 1, tot ongeveer een jaar geleden dus. Heb hem al iets van acht jaar (vrijwel direct na de lancering uit de VS laten komen), dus is zijn geld zeker waard geweest.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  iPrincess op 27 januari 2018 18:04
  Chill bladmuziek lezen is de enige reden waarom ik nog een (tweedehands) iPad/tablet aan zou kunnen schaffen. Alleen is mijn muzikaal niveau zo erbarmelijke dat dat voorlopig nog niet nodig gaat zijn.

  Je hebt prima apps die je voorspelen wat je op papier ziet. Daar leer je heel veel van. En een stuk sneller dan je gewoon droog op papier zou doen. MuseScore (gratis) is daar een voorbeeld van. Zowel op je iPad Android etc.) als op je Mac zijn daar apps voor.

   

 • Profielfoto
  Maikelw

  ik weet t nog goed, twee dagen nadat hij in America te koop was zat ik er hier mee op de bank, wat een gaaf ding was dat en geeft het jaren gedaan. Nu een jaar geleden de stap naar Surface genomen, waarbij de ervaringen met iPad echt een grote rol hebben gespeeld in de beslissing voor deze formfactor te kiezen. Zou er nu geen meer kopen, maar geinig was ‘ie wel:)

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Leuk speelgoed zo’n iPad maar ik heb een MBP en een iPhone 6S waar ik alles mee kan doen wat ik wil. Ik heb het dus niet nodig.

 • Profielfoto
  Gitte65

  Voor mij gelden 2 opties: relaxt op de bank (al jaren) voor internetten, mail checken, puzzelspelletjes, Youtube en sinds ik een iPad Pro heb ook onmisbaar voor mijn werk want dankzij de Apple Pencil en Nebo-App hoef ik mijn handgeschreven notities niet meer over te typen! De Nebo-App zet deze om in tekst waardoor ik het zo in een ander document kan plakken. Scheelt (na enige gewenning uiteraard) enorm veel tijd. Ik was al jaren op zoek naar zo’n oplossing (ook al eens een e-pen geprobeerd, maar dat was geen succes) en nu eindelijk iets gevonden dat echt werkt.

 • Profielfoto
  monty python

  iPad Pro

  Professioneel : notities, documenten scannen, bewerken pdf’s tijdens vergaderingen, online raadplegen boekhouding, 2e scherm op verplaatsing bij MBP, hulp bij navigatie.

  Privé : films, boeken, internet, tekenen en schilderen (werkt formidabel), strips lezen (na inscannen). Games volg ik opmerkingen hierboven, die zijn doorgaans héél erg slecht, ofwel bomvol reclame ofwel enkel irritant tijdvragende klikdingen, doe ik dus zelden of nooit meer.

  Toch wel een (dure) meerwaarde dus bij de MBP. Voor mij dus zeker de strategie van Apple (ofwel een computer, ofwel een tablet). 2-in-1 geloof ik niet in, die Surface is een halve computer met veel te klein scherm waarvan ik zelden of nooit iemand de touchscreen/tablet zie gebruiken. En Windows vermijd ik ten allen prijze.

 • Profielfoto
  bmeerdink

  Ik vind de iPad echt ideaal. TV-(terug)kijken, TV-gids, het weer, alles met bankieren, de krant, boeken, video, foto’s, even een scan/foto maken, de Quest lezen, twitter, email, Blendle, folders (aanbiedingen), kookboek, dingen opzoeken (internet/wikipedia), aantekeningen, agenda, (puzzel)spelletjes, en nog veel meer.

  Veel doe ik ook wel op de mac maar de iPad (ik heb nog een Air2, zeer tevreden, mijn derde iPad) is super handzaam, werkt vaak sneller, ook als 2e scherm en om even door te geven, en Apple zorgt dat alles in sync is. Ook veel handiger meenemen ergens naartoe, en je hebt toch alles bij je.

  Ik kan me nauwelijks voorstellen dat iemand er een heeft en er niets mee kan. Een smartphone vind ik voor veel dingen onhandig klein. Net zoals een iPad voor sommige dingen ook nog te klein is. Een laptop vind ik eigenlijk net niks. Geen prachtig groot scherm zoals een iMac, maar toch ook niet lekker binnen 2 seconden beschikbaar voor op schoot.

 • Profielfoto
  Rini

  Onze oude ipad 1.  doet nog dagelijks dienst als youtube / netflix voor de kids. En ook zelf gebruik ik hem wel eens op de bank. Oud beestje doet het nog prima.

  De ipad Air is de slaapkamer / boven ipad en word gebruikt door de vrouw voor netflix. Ook gebruiken de kids deze als ze boven zijn. Hier staan ook wat meer spelletjes op voor de kids dan de oude ipad.

  Allebei voldoen ze prima en zo lang ze werken geen reden om een andere aan te schaffen.

 • Profielfoto
  TandMac

  Het hangt bij ons in de keuken aan een wendbare arm.

  Doet dienst als muziek streamer.

  En voor mij elke middag als TV. Dan jij ik steevast ’s middags naar de winterbeelden  (VRT)

  Mijn vrouw gebruikt het ook als ‘no-brain’ TV tijdens het koken.

  en verder om even vlug recepten op te zoeken.

  Erg handig ding.

   

   

 • Profielfoto
  tuuur

  Sinds ik de iPad 3 kocht was mijn pc meer uit dan aan ondertussen de 3 aan m’n moeder gegeven en de iPad air alweer 2 jaar in gebruik en de iOS maakt het pc gebruik almaar minder nodig, dus gaan we binnenkort maar eens een kijkje nemen in Amac. Maw voor de meeste dingen kun je prima een iPad gebruiken mits je een toetsenbord erbij neemt dat is mijn mening althans.

 • Profielfoto
  robinho96

  Jasperduck78 op 27 januari 2018 14:19
  6 jaar geleden een iPad 3 aangeschaft. Maar ooit gevallen op de fiets met het ding in mijn rugzak, sindsdien niet meer in gebruik. Ding is ook zo traag als stront.

  Ik heb mijn iPad 3 ook 6 jaar geleden gekocht, maar vind hem nu ook traag worden. Ik denk eraan om een nieuwe te kopen zodat ik weer wat jaartjes meekan. Veel apps willen ook niet meer updaten omdat ze de iOS-versie op mijn iPad niet meer ondersteunen.

 • Profielfoto
  MacRay

  Hangt aan de muur in een strak mat alu zwart frame als touchscreen voor mn knx domotica. Besteld bij beomac.com

 • Profielfoto
  RoyB

  De iPad tja had vooral een leuke fun factor voor mij maar voor serieus gebruik pak ik toch liever de Mac. Mijn eerste iPad was een iPad 2 die heb ik inmiddels verkocht. En in 2013 een Mini 2 gekocht die heb ik overigens nog steeds alleen gebruikt mijn moeder die als ereader. Zelf heb ik ook nog een iPad 1 en die gebruik ik regelmatig in bed om nog even te surfen of YouTube te checken. Het meest gebruik ik de iPad 4 van mijn ouders s’ochtens. Mijn zusje heeft een iPad 2 die nog op ios 7 draait (lekker vlot) en mn vader heeft een mini 1 die zo vlot is als een baksteen.  Maar voor zijn werk heeft hij een iPad 2017 en die wordt ook echt voor het werk gebruikt en is praktisch onmisbaar voor zijn werk.

  Dus ja de iPad wordt bij ons vooral gebruikt waar hij 8 jaar geleden volgens Steve voor bedoeld was. Maar het meest breng ik door achter mijn 12 inch display van mijn MacBook want die heeft tenslotte een volwaardig OS en kan meerdere VM’s draaien voor mijn opleiding. Iets wat de iPad ‘Pro’ niet lukt dus leuk geprobeerd Tim.

 • Profielfoto
  belgiumiphone

  Ik gebruik de iPad (Pro 12,9) voor

 • Profielfoto
  belgiumiphone

  Ik gebruik de iPad (Pro 12,9) vooral voor het lezen van de krant en tijdschriften. Daarvoor is het toestel onmisbaar. Regelmatig ook Netflix kijken, maar dat kan ik ook op de MacBook.

 • Profielfoto
  m4v3r1ck

  Ipad3 hangt wat rond in de meterkast als console voor mijn nieuwe Ubiquiti UniFi netwerk! Opgeruimd staat netjes! 😎

 • Profielfoto
  bartb112

  Hier de eerste Ipad hapt stof en is met pensoen!
  Mijn ipad2+3g net verkocht voor nog leuk geld.
  Daarvan de Ipad 2017 gekocht die wordt dagelijks door iedereen in huis gebruikt.
  Ook nog een mini2 en die wordt ook vel gebruikt.
  Ik zou ze niet willen missen naast de macbook en smartphones.

 • Profielfoto
  sanderman

  Vooral voor m’n werk: een iPad Pro 12,9″ uit 2017 met een pencil. Als stedenbouwer maak ik daar mijn mooie plaatjes en plattegrondjes op. Daarnaast gebruik ik Sketchup Viewer om tijdens meetings modellen te kunnen laten zien. Kaarten en Google Maps / Earth om gebieden te bekijken en bespreken, en voor mij tegenwoordig heel belangrijk: al m’n aantekeningen. Ik gebruik nu bijna geen papier meer (niet dat dat ooit een doel was overigens, zo liep het nu eenmaal).

   

  Daarnaast privé: insta, netflix, npo, rollercoaster tycoon, foto’s, mail, internet, muziek.

 • Profielfoto
  Sunshine

  Ik gebruik hem voor alles. Agenda voor werk, email, internetten, bij optredens met mijn band, als ereader en zoveel meer. Iphone is alleen om te bellen en macbook pro voor video en foto editing, websites bouwen en andere dingen die niet willen op de pad.

   

 • Profielfoto
  SoSuMe

  Als onderzetter

 • Profielfoto
  Cenobyte

  iPad is hier vervangen door een Samsung tablet omdat dat veel gemakkelijker werkt met Google Chromecast en omdat die een stuk goedkoper was en hetzelfde kan IMHO. Heerlijk Youtube of Kobi of foto’s of VLC naar de tv casten, daar kan AppleTV nog een puntje aan zuigen helaas. De iPad is er ook nog en die dient als backup, maar kan niet meer zoveel zonder meteen de dure infrastructuur van Apple te moeten aanschaffen.

 • Profielfoto
  Pjotr

  Gebruik een iPad mini voor navigatie in mijn auto. Navigon is beter dan de ingebouwde navigatie. Gebruik hem ook als leesboek. De iPad mini kan zelfs in mijn binnenzak. Werkt dus ook als bodyarmor. Gebruik de iPad mini als spellletjes apparaat, gezien mijn leeftijd beter zichtbaar dan mijn iphone. Gebruik hem ook bij zeilen met Navionics. Is een dan een soort plotter. Dus zeker niet alleen op de bank en zeker ook niet alleen voor werk.

 • Profielfoto
  KeKo

  Ideaal op het werk (met toetsenbord) als notitieblok (waarbij alle notities overal beschikbaar zijn) waarbij je meteen een portfolio bij je hebt, net zoals je agenda, mail en functionaliteit voor snelle fotobewerkingen.