Vervangingsprogramma te succesvol: Accu’s voor iPhone 6 Plus op

14 reacties

Het vervangingsprogramma waarbij de iPhone-accu voor € 29,- door Apple wordt vervangen is een succes! Het gaat zelfs zo goed dat Apple Stores kampen met een tekort aan accu’s voor de iPhone 6 Plus. Die kunnen dan ook tijdelijk niet vervangen worden.

Ook langere wachttijden voor andere iPhones

Bezitters van een iPhone 6 Plus kunnen eind maart of begin april weer terecht bij Apple. Klanten met een iPhone 6 en iPhone 6s Plus moeten rekenen op een iets langere wachttijd. Het gaat om ongeveer twee weken. De accu van de iPhone 6s, iPhone 7, iPhone 7 Plus en iPhone SE wordt vooralsnog zonder vertragingen vervangen.

Dit blijkt uit een intern document voor Apple Store-medewerkers dat de Amerikaanse site MacRumors inzag. Het zou om een wereldwijd tekort gaan. Om dit te verifiëren hebben wij vandaag telefonisch een afspraak voor de vervanging van een iPhone 6 Plus-accu proberen te maken. AppleCare vertelde inderdaad dat het beter is om nog even te wachten.

iPhone 6 Plus accu
Klik/tap voor groter.

Nog tot en met december de tijd

Apple startte het vervangingsprogramma nadat bekend werd dat iOS de processor van een iPhone langzamer laat werken als de accu versleten is. Dit gebeurt om de accuduur op peil te houden en onverwacht uitvallen tegen te gaan, maar Apple was er niet erg transparant over. Om consumenten tegemoet te komen, is het tot 31 december 2018 mogelijk om je accu voor € 29,- te laten vervangen.

Naast Apple, vervangen ook Apple Premium Resellers je accu, maar het is mogelijk dat zij hun eigen prijzen hanteren. Batterijservice Apple aanvragen kan via de support-website van de fabrikant.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  bugboy

  Zelfs deze fuck-up van Apple wordt op OMT tegenwoordig als een succes gezien:x

 • Profielfoto
  Sirll

  Eens met bugboy! Prijzen voor vervanging mogen dan wel aanzienlijk verlaagd zijn maar deze run is niet echt iets om trots op te zijn…. Succes is het zeker je creëert een storm aan extra consumenten in je winkel waarvan er een x aantal een impulsaankoop zal maken.

 • Profielfoto
  GoeieDag

  Doen ze het weer niet goed?
  Tegenwoordig wordt elk probleem, én probleem-oplossing, als een ‘fuck-up’ gezien. Behalve je eigen fuck-up’s natuurlijk!

 • Profielfoto
  ray-

  Komt mijn iPhone 8 plus ook in aanmerking? Dan wacht ik wel nog tot december:)

 • Profielfoto
  MacbookTo

  Ik wacht ook nog even met mijn iPhone 6 tot het eind van het jaar. Maar ga wel van te voren reserveren.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  ik wacht wel tot aug/sept , want tegen eind nov/dec komt er weer een run naar de accu’s

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  @ray-, jouw iPhone 8 Plus is gloednieuw, je gaat die accu toch nog niet vervangen?

 • Profielfoto
  bugboy

  Doen ze het weer niet goed?
  Tegenwoordig wordt elk probleem, én probleem-oplossing, als een ‘fuck-up’ gezien.

  Het gaat me over de toonzetting hier op OMT. Zelfs als er iets niet goed gaat, dan wordt dat hier als succes neergezet. Dat ze niet zo snel de accu’s kunnen leveren in dit geval is enigszins begrijpelijk, maar breng het dan realistisch. OMT was altijd een leuke website met hoog fanboy gehalte. Ook de podcasts waren top, maar sinds Lucas, Koen en Jan-David er geen deel meer van uitmaken is het gewoon enorm achteruit gegaan.

 • Profielfoto
  ray-

  @barika

  Nu wel nog maar in december niet meer, een jaar is lang in smartphoneland :)

 • Profielfoto
  Di May

  @ bugboy …

  Volwassenwording is een langzaam proces.
  Een beetje geduld dus.
  Met jezelf.

 • Profielfoto
  Machaos

  De snelheid van mijn 6S plus van 2 jaar oud is volgens Geekbench ruim gehalveerd. Hoewel ik geen garantie meer heb en ook geen Apple Care toch maar contact opgenomen met Apple support via “Nu spreken met Apple Support”op hun site.
  Vrijwel meteen teruggebeld door een aardige medewerker van Apple. Na wat vragen en een analyse op afstand (die dus eigenlijk niet nodig is) doorgegeven dat ik de batterijwisseling in de Apple Store Den Haag wil laten doen. Omdat de batterij waarschijnlijk niet op voorraad is krijg ik een mailtje wanneer de batterij binnen is. Hierna wordt met mij contact opgenomen om een afspraak te maken in de Apple Store waar de batterij gelijk wordt vervangen.
  Tot nu toe zeer netjes geregeld dus.(y)

 • Profielfoto
  m4v3r1ck

  Amac krijgt eind maart / begin april weer een nieuwe voorraad voor de iPhone 6 Plus! Maar waarom nou euro 39,95 vs $ 29,00? Beats me! ?

 • Profielfoto
  me.com

  @m4v3r1ck,

  Heel simpel, Amac krijgt geen compensatie vanuit Apple voor de werkzaamheden (lees: diagnose van iPhone en inbouwen van accu). Daarom ligt de prijs bij Amac een tientje hoger dan bij Apple zelf, omdat de €29 al de prijs inclusief arbeid is.

 • Profielfoto
  MrMo

  Veel beter om de accu van de iPhone 6 plus gewoon zelf te vervangen. Je kan heel goede accu’s voor een de helft vd prijs krijgen. Met behulp van kits van bijv. Fixyouriphone is het vervolgens vervangen vd accu binnen een halfuurtje voor elkaar.