Officieel: Verkoop HomePod start 9 februari

Door: Raymon Mens - 23 reacties

Apple heeft zojuist aangekondigd dat de verkoop van de HomePod op 9 februari begint. De slimme speaker van Apple zal in eerste instantie alleen in de VS, het Verenigd Koninkrijk en Australië verkrijgbaar zijn. Inwoners van die landen kunnen de speaker met Siri vanaf 26 januari bestellen.

Het is nog onduidelijk wanneer de HomePod in Nederland en België verkrijgbaar zal zijn. Apple zegt wel dat de slimme speaker in het voorjaar naar Frankrijk en Duitsland komt. De uitrol in Europa gaat dus gefaseerd.

Slimme én goede speaker

De HomePod is niet alleen een slimme speaker, het is ook een goede speaker. Na plaatsing scant de speaker de kamer en past het geluid op de omgeving aan. Zo wordt de audio niet onnodig naar de muur gekaatst, maar alleen in de goede richting. Het geluidsbeeld wordt extra breed gemaakt door bijvoorbeeld de vocalen alleen in het midden te sturen, maar de instrumenten alle kanten op. Apple gaat dus niet alleen de concurrentie met de Amazon Echo en Google Home, maar ook met Sonos aan.

Door AirPlay 2 ben je niet beperkt tot één HomePod. Je kunt een stereopaar maken, of meerdere slimme speakers in huis zetten. Je kunt dan -net als bij Sonos- kiezen in welke kamer je muziek te horen is. Deze functionaliteit is overigens pas na een software-update die later dit jaar komt beschikbaar.

homepod kamer scannen
HomePod scant de kamer voor een optimale afstemming van het geluid – Klik/tap voor groter.

Siri en apps starten beperkt

Waar de Amazon Echo en Google Home de mogelijkheid bieden om allerlei voice-apps te ontwikkelen, pakt Apple het wat conservatiever aan. De HomePod heeft alleen Siri en in eerste instantie kunnen slechts drie soorten apps via de HomePod werken. Apple ondersteunt apps voor herinneringen, notities en chats. Je kunt wel vragen om op een WhatsApp-bericht te antwoorden en om iets in Fantastical te plannen, maar niet om een nummer van Spotify af te spelen of een Uber te bestellen. De OMT-headlines door je slimme Apple-speaker voor laten lezen of een radiozender via TuneIn Radio starten zit er voorlopig ook niet in. Apple Music werkt uiteraard wel op de HomePod.

HomePod Apple Music
HomePod ondersteunt aanvankelijk alleen Apple Music, geen Spotify of andere diensten – Klik/tap voor groter.

Waarschijnlijk worden later deze week de eerste reviews van Apple’s slimme speaker door Amerikaanse media online gezet. De adviesprijs in de VS is $ 349,-

Reacties

23 reacties
 • Profielfoto
  sciletto

  Oh, ik kreeg een melding op me mac waarin stond 9 februari en was dus super blij. Ben wat minder blij als je dan leest dat hij pas in het voorjaar naar Duitsland komt:(

 • Profielfoto
  bartvanderveer

  Maar wel te koop in de VS en te versturen en gebruiken in NL. Of zit er net als de Watch een regioblok op ?

 • Profielfoto
  Sannetju

  Ik kijk er al naar uit ?Ben benieuwd naar de recensies van de HomePod.?

 • Profielfoto
  edbdgsk

  Zijn we in Nederland nog niet bekomen van het “nieuwe apple Pay” en krijgen we nu in Nederland “ binnenkort” alweer een HomePod. Ik ben zo benieuwd. ?

 • Profielfoto
  F0nsie

  Jammer dat stereo set up nog niet werkt en ook multi room werkt nog niet. Dan wordt 350 dollar wel veel geld

 • Profielfoto
  jackybe67

  Deze gaan we zeker kopen.

 • Profielfoto
  Buzz

  Op de Apple site staat ook dat de Airplay 2 functionaliteit, waarmee je in meerdere kamers speakers kan synchroniseren, of van 2 Homepods stereo speakers kan maken, pas later in 2018 komt (“coming later this year”). Dat wordt dan waarschijnlijk een iOS 12 / macOS 10.14 feature.

 • Profielfoto
  sonic1984

  Ik snap werkelijk niet waarom iemand dit zou kopen. Het is veel te beperkt t.o.v. wat bijvoorbeeld Amazon te bieden heeft. Koop lekker twee Sonos Play:3’s en een Amazon Echo Dot en je kan er veel meer mee. Is denk ik nog iets goedkoper ook. Ik stuur al mijn Sonos apparatuur nu aan met Amazon en werkt perfect. Zodra ik het wake word gebruik dempt hij het geluid op de Sonos speakers etc.

 • Profielfoto
  queenfan

  Geen interesse in,

 • Profielfoto
  Ed Mokum

  Dus, als ik het goed begrijp, m’n Philips Hue lampen bedienen gaat ook niet lukken? ?

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Voor € 149, — koop je de Amazon Echo Plus. Deze bevat interne een bridge, waar mee je de lampen van Philips Hue of de Ikea lampen mee aan kunt sturen. Een Hue lamp krijg je tussen “” er gratis bij.

  Deze HomePod is door zijn vele beperkingen, veel te duur. Voor de geluids kwaliteit hoef je het ook al niet te doen. Kan beslist niet op tegen mijn Driade weergevers en Denon versterker van twintig jaar oud

  Deze HomePod support geen Spotify of MyTuner app. Wat blijft er dan van over . Een leuk hebbe dingetje om aan je familie of vriendjes te showen.

  B.t.w by the way, ik heb de Sonos met geluidsbar bij mijn broer gehoord. Wat een K.t geluid. Mijn broer is net als ik audiofiel. Maar mijn broer laat zich van alles aanpraten, zoals zo velen.

  gr

   

   

   

   

   

 • Profielfoto
  Leffe Blond

  Mooi toestel voor de echte Apple fan. Geluidskwaliteit zal wel top zijn en de beperkingen zijn maar tijdelijk.  Ik kijk al uit naar de eerste reviews.

  Wat betreft de Spotify compatibiliteit; als de HomePod AirPlay 2 ondersteund, waarom zou je dan geen muziek van Spotify kunnen streamen?  Misschien moet je Siri niet vragen om daar een nummer te zoeken. Maar het afspelen van muziek zal wel lukken lijkt me.

  Natuurlijk weten we het nog allemaal niet. Dus met voorbehoud.  Ik hoor hierboven velen klagen over dit en dat, zonder dat ze er maar iets vanaf weten. Frustraties zeker ?

 • Profielfoto
  Joid

  Zodra de HomePod samenwerkt met Sonos dan wordt het pas interessant. Ik ga toch niet al mijn speakers de deur uit doen.

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Mooi, ik ben geen audiofiel, goddank, en wil dus gewoon een aardig geluid en gebruiksgemak. Heb nu een Sonos 5, maar wacht bewust met uitbreiden, want of je het prettig vindt of niet, voor een simpele gebruiker zoals ik is Apple toch vaak het handigst, zeker omdat ik toch geen Sporify gebruik maar alleen Apple music. Samenwerken met de Sonos zou nog mooier zijn, maar daar ga ik maar niet van uit.

 • Profielfoto
  Stalen Worm

   

  sonic1984 op 23 januari 2018 16:04
  Ik snap werkelijk niet waarom iemand dit zou kopen. Het is veel te beperkt t.o.v. wat bijvoorbeeld Amazon te bieden heeft. Koop lekker twee Sonos Play:3’s en een Amazon Echo Dot en je kan er veel meer mee. Is denk ik nog iets goedkoper ook. Ik stuur al mijn Sonos apparatuur nu aan met Amazon en werkt perfect. Zodra ik het wake word gebruik dempt hij het geluid op de Sonos speakers etc.

  yep, werkt perfect, hier thuis 3 x play1, 1 x play3 en een playbar bestuurt met alexa…Alleen jammer dat je wel keihard moet roepen als je volume iets luider staat

 • Profielfoto
  gipsman

  @Pete.Z

  Geen audiofiel? Nochtans is een Sonos 5 ongeveer het beste wat op de markt is in wireless audio ( prijs is er ook naar), naast gerenommeerde merken als B&W natuurlijk. de Sonos 1 en 3 vind ik zeer matig, maar de homepod zal erg zijn best moeten doen om de 5 te overtreffen.

 • Profielfoto
  Dydefox

  Nee, gewoon kopen deze keer. Heb al te lang gewacht op de iPhoneX en de Watch4-met-sim.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Het hele Siri gedeelte kan me gestolen worden, maar ben echt rete benieuwd naar de geluidskwaliteit: Is het echt zo goed en diep geluid als ze doen geloven, of zal het dezelfde bagger zijn als die oortjes van ze? Enfin, ben benieuwd.

 • Profielfoto
  Ziegler

  iMac Lover op 23 januari 2018 17:22
  Voor € 149, — koop je de Amazon Echo Plus. Deze bevat interne een bridge, waar mee je de lampen van Philips Hue of de Ikea lampen mee aan kunt sturen. Een Hue lamp krijg je tussen “” er gratis bij.

  Deze HomePod is door zijn vele beperkingen, veel te duur. Voor de geluids kwaliteit hoef je het ook al niet te doen. Kan beslist niet op tegen mijn Driade weergevers en Denon versterker van twintig jaar oud

  Deze HomePod support geen Spotify of MyTuner app. Wat blijft er dan van over . Een leuk hebbe dingetje om aan je familie of vriendjes te showen.

  B.t.w by the way, ik heb de Sonos met geluidsbar bij mijn broer gehoord. Wat een K.t geluid. Mijn broer is net als ik audiofiel. Maar mijn broer laat zich van alles aanpraten, zoals zo velen.

  gr

   

   

   

   

   

  Interessant. Je hebt ze al kunnen beluisteren?

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Duurt het weer eeuwig voordat dit product hier te koop is.

 • Profielfoto
  vanhyfte.johnny

  Dan weten we al wat we moeten meebrengen van London de volgende keer dat we er zijn ?

 • Profielfoto
  MacRay

  Ik hoorde ooit iemand zeggen: “they just have no taste”. Nu de homepod zo’n lelijk ding is in vergelijk met de Beosound 2 van Bang & Olufsen en multiroom van BeoPlay.

 • Profielfoto
  Brainy

  Wat ik heel jammer vind is dat je geen muziek rechtstreeks van je nas kan afspelen zoals dat wel perfect gaat met Sonos.