Toetsenbord iPhone met iOS 11 traag? Probeer dit eens!

7 reacties

Een van de meest voorkomende problemen met iOS 11 is een toetsenbord dat traag reageert. Ondanks meerdere software-updates is dit probleem nog steeds niet bij alle iPhone- en iPad-gebruikers opgelost. Mogelijk heeft het probleem met iCloud-synchronisatie te maken.

iCloud-gegevens TextInput verwijderen

Als je in het verleden testvervanging hebt ingeschakeld waarbij ‘omw’ bijvoorbeeld wordt vervangen door ‘On my way!’ kun je eens proberen de gegevens daarvan te wissen. Dat gaat als volgt:

 • Open Instellingen en tik op je naam bovenin.
 • Tik op iCloud en vervolgend op Beheer Opslag.
 • Scroll in de lijst tot je TextInput ziet.
 • Tik op TextInput en vervolgens op Verwijder gegevens.
ios 11 toetsenbord iphone traag
Klik/tap voor groter.

Deze actie wist je persoonlijke toevoegingen aan de testvervanging niet, maar leegt alleen de cache in iCloud. Zodra je een nieuwe vervanging maakt, wordt deze weer teruggezet. Volgens diverse gebruikers die met een traag toetsenbord te kampen hadden, was dit de -al dan niet tijdelijke- oplossing. Het proberen waard dus!

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  html-junky

  Nog niks van gemerkt

 • Profielfoto
  koen

  We kt p ima!

 • Profielfoto
  darthvader

  Alles weg, en bedankt voor de tip:(

 • Profielfoto
  Ed Mokum

  Ik heb bovenstaande tip geprobeerd maar het lost bij mij helaas niets op. Sinds enkele weken heb ik een nieuwe iPhone X en had gehoopt dat het probleem met het vastlopende/traag werkende toetsenbord opgelost zou zijn. Maar helaas, op mijn nieuwe iPhone heb ik, net als op m’n oude iPhone 6, vaak last hiervan. Een kleine, maar erg frustrerende, bug. Ik merk dat ik er vooral (maar niet alleen) last van heb in WhatsApp. Evenals het erg traag reageren als ik in WhatsApp een foto wil verzenden. Het lijkt dan alsof Photos ook even ‘bevriest’; net zoals het toetsenbord soms doet. Het zou fijn zijn als dit probleem snel opgelost kan worden. Volgens mij heb ik er nu wel al zo’n half jaar last van.

 • Profielfoto
  dimelot

  @ed mokum. Ik had er ook last van. Met name als ik switchte van tekst naar emoticon. En als ik dan bijvoorbeeld met WhatsApp een berichtje verstuurde bevroor hij ook.
  Ik had toen ergens gelezen dat je Weergave zoom op standaard moet zetten.
  Bij mij hielp dat. Ik weet niet of bij jou je weergave ingezoomd is, maar het is het in ieder geval proberen waard.

 • Profielfoto
  Martin55

  Goeie tip! Ik begon al te denken dat mijn iPad mini 2 was afgeschreven maar nu werkt de tekstinvoer weer soepel ??

 • Profielfoto
  wessel industries

  @dimelot goede tip! Heb hem even naar ingezoomd gezet en toen weer terug naar standaard en eindelijk niet meer die irritante haperingen in Whatsapp:-) Werd daar echt simpel van