T-Mobile komt met unlimited 4G voor thuis

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Kan 4G een vaste internetverbinding vervangen? Lange tijd was het antwoord nee, maar providers zetten steeds meer in op 4G voor thuis. T-Mobile introduceert vandaag een nieuw abonnement met unlimited 4G voor thuis.

De provider bood al langer 4G voor thuis aan, maar hanteerde nog datalimieten. Deze komen vanaf 29 januari 2018 te vervallen. Klanten kunnen dan onbezorgd internetten met een snelheid van 25 mbps. Handig voor bijvoorbeeld inwoners van buitengebieden die geen snelle verbinding kunnen krijgen. Het abonnement kost € 35,- per maand en er is een fair use policy van toepassing.

Fair use: Onbeperkt aanvullen

T-Mobile hanteert net als bij zijn unlimited mobiele abonnementen een fair use policy. Dit houdt in dat iedere 4G voor thuis-klant met 100GB per maand start. Zodra die op is kan de databundel steeds gratis met 5GB aangevuld worden. De provider doet dit om misbruik van het netwerk tegen te gaan. Er is geen ‘harde’ datalimiet, maar alleen een ‘zachte’ limiet die je onbeperkt kunt aanvullen.

Largere snelheid dan oude abonnementen

Opmerkelijk is dat het abonnement met unlimited 4G voor thuis een lagere snelheid heeft dan oude abonnementen voor thuisinternet. De provider bood sinds 2016 al 4G voor thuis aan, maar dan met een datalimiet van 25, 50 of 100 GB per maand. Die abonnementen konden net als de mobiele abonnementen een maximale snelheid van 300 mbps halen. Het nieuwe unlimited-abonnement biedt een snelheid van 25 mbps.

Om het 4G-abonnement voor thuis te gebruiken is een modem nodig. T-Mobile levert de Huawei B618s die naast Wi-Fi ook twee LAN-aansluitingen heeft. Je kunt er ook externe antennes op aansluiten voor beter bereik. Dit modem krijg je echter niet cadeau, je betaalt er eenmalig € 199,- voor. Dat is een aardige subsidie op de normale aanschafprijs van € 339,-

Huawei B618s
Het Huawei B618s modem – Klik/tap voor groter.

Unlimited 4G voor thuis is vanaf 29 januari 2018 te bestellen via de site van T-Mobile. Geïnteresseerden kunnen zich voor die tijd aanmelden om een seintje te krijgen wanneer de dienst start.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Bunny

  Ben ik nu echt zo een nerd dat ik zie dat het laptop bovenaan een Dell Inspiron 8200 is?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  bunnyboy op 18 januari 2018

  Ben ik nu echt zo een nerd dat ik zie dat het laptop bovenaan een Dell Inspiron 8200 is?

  Haha. Wow. Ja. Kennis van Dell-laptops verwacht je niet op een Apple-site. Herinneringen aan die laptop? Ik heb overigens gewoon gezocht naar een algemeen plaatje van een netwerkpoort en kabel en deze leek wel leuk 😅

 • Profielfoto
  Bunny

  @Raymon. Ik heb deze laptop vroeger gehad. Maar dan praat ik echt over way back (2004 of 2005 denk ik zo). Volgens mij is het een pentium 4.

 • Profielfoto
  Bunny

  Ik ben zo te zien kort na het aanschaf van mijn witte macbook, lid geworden van onemorething zie ik. Ik ben al lid sinds 25 augustus 2006. Nu voel ik me oud haha.

 • Profielfoto
  Nikita

  Interessant dat het modem ook een telefoon-poort heeft. Kunnen ze alles-in-1 aanbieden via 4G. Dan wordt het helemaal interessant.

   

  Volledig off-topic @ bunnyboy: ik heb macosx.nl nog meegemaakt, sinds februari 20048-)

 • Profielfoto
  Plm

  misschien een mooiere oplossing de FritzBox 6890

  wel duurder en werkt perfect met de dect phones

  https://fritzshop.nl/nl/fritzbox/677-fritzbox-6890-4g-lte.html

 • Profielfoto
  puccini

  Sinds augustus in het bezit van KPN 4G Buitengebied 39 euro p.mnd. minimaal 50 Mbps dl. (zit regelmatig op ca. 100 Mbps), onbeperkt met gratis modem, en ben zeer tevreden, m.a.w. zo geweldig is die aanbieding van T-Mobile niet.