Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 23 januari 2018

T-Mobile voert versobering in kortingsbeleid door

T-Mobile gooit zijn kortingsbeleid op de schop. De provider schrapt de samenkorting, waarbij klanten die een virtuele groep van drie of meer personen vormen € 5,- korting op hun abonnementen krijgen. Ook de vriendenkorting, die klanten een éénmalige korting van € 25,- geeft als ze een vriend of kennis abonnee maken, komt te vervallen.

De oude kortingsformules worden vervangen door één nieuwe korting. Die is alleen geldig op het Unlimited-abonnement en vereist dat alle abonnees op hetzelfde adres wonen. De provider noemt het Unlimited Voordeel en dit zijn de details.

Nieuwe klanten: alleen korting op hetzelfde adres

Unlimited Voordeel start vanaf vanaf 29 januari 2018 met twee of meer Unlimited-abonnementen die afgesloten zijn op hetzelfde adres. Het voordeel kan oplopen tot €12,50 per abonnement, per maand en wordt groter naarmate het aantal aanmeldingen stijgt van twee naar drie of vier abonnementen. Een abonnement met unlimited data kost € 35,- per maand en de korting wordt als volgt opgebouwd.

  • Twee abonnementen: € 6,50 korting per abonnement per maand;
  • Drie abonnementen: € 10,- korting per abonnement per maand;
  • Vier t/m zes abonnementen: € 12,50 korting per abonnement per maand.

Abonnementen met een databundel van 1GB, 5GB of 10GB die op hetzelfde adres afgesloten zijn, krijgen een korting van €2,50 per abonnement.

Bestaande klanten houden samen-korting

Voor bestaande klanten die een groep voor T-Mobile Samen zorgen, veranderd er niets. Ze blijven hun korting behouden, maar nieuwe abonnees kunnen zich niet langer bij een groep aansluiten. Nieuwe leden toevoegen is nog wel mogelijk, maar hun abonnement moet voor 28 januari 2019 afgesloten zijn.

Klik/tap voor groter

Waarom de samen-korting wordt geschrapt is onduidelijk. In een juichend persbericht noemt de provider het een ‘baanbrekende stap voor huishoudens’, maar eigenlijk is het een nieuwe beperking. Onder de oude voorwaarden kon iedere klant immers korting krijgen door zich bij een virtuele groep aan te sluiten. Nu is er een harde beperking, namelijk dat alle abonnees op hetzelfde adres moeten wonen om korting te krijgen. Mogelijk was het onder de oude voorwaarden iets té makkelijk om korting te krijgen.

Reageer op artikel:
T-Mobile voert versobering in kortingsbeleid door
Sluiten