Raymon Mens
Raymon Mens App Store 4 januari 2018

Stories Instagram en WhatsApp straks gekoppeld

In 2017 kregen Instagram, WhatsApp, Facebook en Messenger zogenaamde Stories. Deze korte verhalen die bestaan uit foto’s of video’s die na 24 uur verdwijnen werden door Snapchat bedacht en sindsdien heeft Facebook ze in al zijn apps uitgerold.

Samenvoegen is de nieuwe trend

Anno 2018 is er steeds minder van de Stories over en lijkt het sociale netwerk van Mark Zuckerberg ze af te bouwen. De verhalen in Facebook en Facebook Messenger werden onlangs al samengevoegd en straks gebeurt dat ook bij Instagram en WhatsApp. De functie wordt al getest.

Stories zijn op Instagram erg succesvol, maar op WhatsApp worden ze zelden gebruikt. De oplossing die Facebook hanteert is samenvoegen. Dat werkte ook bij Messenger en de Facebook-app. De samenvoeging stelt gebruikers van Instagram in staat om hun Stories direct naar WhatsApp te posten. Daar heten het overigens geen verhalen, maar statusupdates.

Klik/tap voor groter.

Instagram is Snapchat voorbij

Snapchat pionierde het idee van Stories, maar ze zijn inmiddels populairder op Instagram. De functie wordt op Instagram dagelijks door 300 miljoen mensen gebruikt, terwijl de Stories-functie van Snapchat ongeveer 170 miljoen dagelijkse gebruikers heeft.

Om de na 24 uur verdwijnende verhalen aan te jagen, gaat Snapchat het naar verluidt mogelijk maken om ze te embedden op websites en op Twitter en Facebook te linken. Dat is nog niet bevestigd. De koppeling tussen Instagram en WhatsApp werd wel door Facebook bevestigd tegenover TechCrunch.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Stories Instagram en WhatsApp straks gekoppeld
Sluiten