Stories Instagram en WhatsApp straks gekoppeld

6 reacties

In 2017 kregen Instagram, WhatsApp, Facebook en Messenger zogenaamde Stories. Deze korte verhalen die bestaan uit foto’s of video’s die na 24 uur verdwijnen werden door Snapchat bedacht en sindsdien heeft Facebook ze in al zijn apps uitgerold.

Samenvoegen is de nieuwe trend

Anno 2018 is er steeds minder van de Stories over en lijkt het sociale netwerk van Mark Zuckerberg ze af te bouwen. De verhalen in Facebook en Facebook Messenger werden onlangs al samengevoegd en straks gebeurt dat ook bij Instagram en WhatsApp. De functie wordt al getest.

Stories zijn op Instagram erg succesvol, maar op WhatsApp worden ze zelden gebruikt. De oplossing die Facebook hanteert is samenvoegen. Dat werkte ook bij Messenger en de Facebook-app. De samenvoeging stelt gebruikers van Instagram in staat om hun Stories direct naar WhatsApp te posten. Daar heten het overigens geen verhalen, maar statusupdates.

instagram-stories-001
Klik/tap voor groter.

Instagram is Snapchat voorbij

Snapchat pionierde het idee van Stories, maar ze zijn inmiddels populairder op Instagram. De functie wordt op Instagram dagelijks door 300 miljoen mensen gebruikt, terwijl de Stories-functie van Snapchat ongeveer 170 miljoen dagelijkse gebruikers heeft.

Om de na 24 uur verdwijnende verhalen aan te jagen, gaat Snapchat het naar verluidt mogelijk maken om ze te embedden op websites en op Twitter en Facebook te linken. Dat is nog niet bevestigd. De koppeling tussen Instagram en WhatsApp werd wel door Facebook bevestigd tegenover TechCrunch.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  RoyB

  Weer een innovatie waar je niet op zit te wachten? heb persoonlijk weinig belangbij stories als ik een appje verstuur

 • Profielfoto
  pim939

  Volgens mij snappen ze bij Facebook het verschil tussen serieus gebruik en entertainment niet helemaal…
  De meeste mensen gebruiken WhatsApp om zowel zakelijk als privé met anderen te communiceren en zitten daarom niet echt te wachten op Stories. Op Instagram werkt het juist goed omdat daar veel mensen komen om foto’s en video’s te bekijken als ze zich even vervelen of niets anders te doen hebben.

 • Profielfoto
  csteelooper

  @Pim939 +1! Ik heb absoluut geen behoefte aan Stories of welke gelijkaardige functie dan ook in WhatsApp. Toen niet; nu niet; nooit niet! Jammer dat Facebook dat inderdaad niet lijkt in te zien…

 • Profielfoto
  Mac Daddy

  Huh? Instagram en Facebook kan je toch ook al veel langer koppelen met de stories? Ik zie dat sommige mensen het bij mij doen iig.

  Facebook snapt niet dat iedere app zijn eigen functionaliteiten en gebruiken heeft. Ik vond de Stories in Instagram in eerste instantie maar stom en in de weg zitten, maar inmiddels is die Stories functie, ik denk, de meest gebruikte. Ik kijk er zelf dagelijks op en zet er zelf ook weleens wat op.

  Maar WhatsApp is toch echt iets anders, eveneens als Facebook zelf en de Messenger. WhatsApp en Messenger zijn sms vervangers en gebruik je hoofdzakelijk voor de korte berichten en zo hier en daar een fotootje/videootje.

  Bij Instagram lag de focus altijd al op foto en later video. De Stories is een logische toevoeging erbij.

 • Profielfoto
  doctor_apple

  Dat WhatsApp als sms-vervanger wordt gebruikt, wil nog niet zeggen dat dit strookt met de oorspronkelijke Business Case. Deze is mettertijd geëvolueerd, maar WhatsApp is niet anders dan je telecomprovider: Facebook wil gewoon geld verdienen … Aan jou …

  Kan me nog de kop van (volgens mij was het Tech Crunch) heugen: “Free WhatsApp Business App, Big Enterprises being charged” of iets in die strekking.

  Je user-data is gekoppeld aan de Facebook-engine en privacy stelt werkelijk waar helemaal weinig voor … end-to-end encryption klinkt leuk, maar als de setup als volgt is:

  [ user 1 ] [ server whatsapp (encryption key management) ] [ user 2 ]

  Dan is er weinig aan om de gegevens in te zien … Mogelijk niet ‘by default’, maar zeer zeker op verzoek van een overheidsdienst … Verder is het evident dat WhatsApp en Facebook data delen omdat het eender is …

  Onlangs een chat gehad over wasdrogers over WhatsApp en wat krijg ik in Facebook te zien? Advertenties over wasdrogers, vervolgens, enkele kliks later heeft Google ook de hint begrepen van Facebook/Whatsapp en krijg ik in Google “aangepaste content” te zien …

  SMS werkt wezenlijk anders, is in de meeste landen ofwel gratis (ongelimiteerde bundel) of heb je een zeer grote bundel … Afluisteren kan, maar is complexer dan bij WhatsApp en de belangen zijn wezenlijk anders …

  Terugkomend op de stories: een poging om iMessage functionaliteiten te integreren …

  … ik ben het volledig eens dat men intussen voorbijgaat aan het zakelijke karakter van het gebruik van een mobiele telefoon, maar goed … een kwestie van tijd en men schiet zichzelf in de voet. Ik heb het gevoel dat er binnenkort een partij en in het nieuw ontstane gat van “Multi platform no nonsense berichtenverkeer” springt en dan kan het gauw afgelopen zijn met WhatsApp …

  De geschiedenis leert dat gebruikers helemaal niet zo “honkvast zijn” als men denkt … Zeker als pietje, truusje, jante en 60% van de vrienden en familie “op het andere netwerk” zitten. Denk maar aan het vroeger zo bekende BlackBerry Messenger.

 • Profielfoto
  tinus_omt

  Ik vraag me toch af hoe ze dat gaan doen aangezien ik geen Facebook account heb en mijn Instagram account is alleen een naam en geen telefoonnummer, terwijl mijn Whatsapp account alleen een telefoonnummer is.