Raymon Mens
Raymon Mens App Store 31 januari 2018
Leestijd: 1 minuut

Spotify test drastisch simpele Stations-app

Spotify pakt op alle fronten uit om concurrent Apple Music voor te blijven en heeft stilletjes een nieuwe app gelanceerd. Spotify Stations is een bijzonder simpele app die je zo makkelijk en snel mogelijk naar muziek laat luisteren.

De app is nog niet op iOS te gebruiken, maar Australische Android-gebruikers kunnen ‘m al testen. Stations laat je snel een genre kiezen en een van tevoren gemaakte playlist begint direct met spelen.

Persoonlijke en nieuwe playlists

De app bevat geen zoekfunctie of toetsenbord, maar toont slechts een lijst met genres. Alleen je persoonlijke playlist met favorieten, release radar en discover weekly zijn aanwezig. De andere playlists staan vast, maar worden aan de hand van muziek die je een like geeft wel gepersonaliseerd.

Klik/tap voor groter.

Stations is nog het meest vergelijkbaar met een collectie radiozenders. Het overslaan van nummers is bijvoorbeeld niet mogelijk. Wel kun je genres die je nooit wil horen uit te lijst halen. Spotify lijkt met deze app de concurrentie met Pandora aan te gaan. Die dienst is vooral in de VS populair en heeft daar zo’n vijf miljoen gebruikers. Dat er een markt is voor een uitgeklede muziekdienst die zonder omkijken streamt is wel duidelijk.

Nog niet wereldwijd beschikbaar

Spotify heeft nog geen plannen om Stations wereldwijd uit te brengen en wil voor de rest ook niets kwijt over de nieuwe app. Heb je een Android-telefoon (die stof ligt te happen)? Dan kun je de nieuwe app nu al proberen door een APK-bestand te installeren.

Spotify kan dit jaar overigens rekenen op een grote, nieuwe concurrent. YouTube wil naar verluidt ook een eigen streamingdienst op gaan zetten. Die zou al in maart beschikbaar zijn.

Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Spotify test drastisch simpele Stations-app
Sluiten