Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 11 januari 2018

Siri weet nu ook alles van tennis en golf

Als tennis of golf je ding is, heeft Siri een leuke verrassing. Apple heeft de sportdatabases van zijn assistent uitgebreid en Siri kan nu ook vragen over deze twee sporten beantwoorden. Je kunt nu dingen vragen als “Wie won Roland Garros?” of “Wie is Tiger Woods?”

Werkt nog matig

Zoals wel vaker met Siri, zijn de resultaten niet echt consistent. De namen van toernooien dienen erg nauwkeurig uitgesproken te worden, want als het een beetje afwijkt stuurt Apple’s hulpje je door naar resultaten van het web. De informatie over toernooien en spelers is wel erg compleet en de assistent weet ook wanneer nieuwe kampioenschappen starten.

Op het gebied van tennis kan Siri vragen beantwoorden over de Grand Slam-toernooien van 2016 tot 2018, evenals over ATP- en WTA-spelers. Over golf weet de assistent nog meer. De virtuele assistent kent alle Grand Slam-toernooien vanaf 2007, evenals alle andere toernooien (PGA en LPGA) van 2017 en 2018. In het Engels werkt het geheel ook beter, omdat de de assistent de namen van toernooien beter verstaat.

Klik/tap voor groter.

Voetbal, honkbal, hockey en meer

Apple’s virtuele assistent had al behoorlijk wat kennis van verschillende sporten. Zo weet Siri ook alles van honkbal (MLB), hockey (NHL), football (NFL en NCAA), basketbal (NBA, WNBA en NCAA), cricket (ICC en Indiase IPL). In iOS 10 werd een berg informatie over voetbal toegevoegd, inclusief de Nederlandse Eredivisie en alle wereldkampioenschappen. Ook het Belgische voetbal wordt niet vergeten. (Zie → In iOS 10 weet Siri ook alles van voetbal)

Reageer op artikel:
Siri weet nu ook alles van tennis en golf
Sluiten