Raymon Mens
Raymon Mens App Store 18 januari 2018

Real-time samenwerken nu mogelijk in Office voor Mac

Microsoft heeft een grote update voor Office voor Mac 2016 vrijgegeven. Het versienummer 16.9 zegt vrij weinig, maar de nieuwigheden zijn interessant. Het grote nieuws is de introductie van tools voor real-time samenwerken in Word, PowerPoint en Excel.

De auteur van een document kan het delen met andere gebruikers en de wijzigingen worden gesynchroniseerd. Is er een fout gemaakt? Geen paniek! Je hebt op ieder moment toegang tot de geschiedenis met wijzigingen.

Opslaan in OneDrive of SharePoint verplicht

Om samen aan een document te werken dien je het eerst op te slaan in OneDrive of SharePoint. Vervolgens kun je vanaf je Mac met de Delen-knop bovenaan mensen uitnodigen. Een gedeeld document kan op ieder platform bewerkt worden, dus Windows-gebruikers kunnen met Mac-gebruikers samenwerken en iemand met een Chromebook kan via de browser meedoen.

Klik/tap voor groter.

Meer vernieuwingen in Office voor Mac versie 16.9

Naast real-time samenwerken is PowerPoint uitgebreid met een visuele laser pointer. Je kunt gewoon je muis gebruiken en die zal als laserpointer op het scherm verschijnen. Daarnaast is het mogelijk om audio- en videofragmenten in de presentatie in te korten met de nieuwe trim tool.

In Excel zijn allerlei nieuwe grafieken toegevoegd en forumletijgers kunnen aan de slag met de nieuwe functies IFS en SWITCH. Ook ondersteunt Excel nu multi-threaded berekeningen, waardoor je grote hoeveelheden data snel kunt verwerken.

In Outlook voor Mac is het nu mogelijk om Google Agenda en Contacten te gebruiken. Microsoft heeft ook aan gebruikers met een trackpad gedaan, want je kunt nu vegen om berichten te verwijderen of archiveren.

Gebruikers van Office voor Mac 2016 kunnen de update installeren via het menu Help → Controleren op updates.

Reageer op artikel:
Real-time samenwerken nu mogelijk in Office voor Mac
Sluiten