Luister samen naar Spotify met JQBX

5 reacties

De gratis app JQBX (Jukebox) is een van de allerleukste apps voor Spotify. Je kunt er samen met onbekenden of vrienden naar muziek luisteren of zelf voor DJ spelen en anderen vermaken met muziek. Een Spotify Premium-abonnement is vereist.

Beschikbaar voor Mac en iOS

JQBX is beschikbaar voor Mac en iOS en werkt op basis van ‘rooms’. Je kunt in een kamer naar muziek luisteren of je eigen kamer starten. Dat kan zowel publiek als met vrienden. Hoor je een vette track? Dan kun je die direct aan je favorieten toevoegen. Hoor je iets dat je juist helemaal niet zint? Dan is het ook mogelijk om een thumbs down te geven. Een centrale meter toont het algemene sentiment over een nummer.

JQBX
Klik/tap voor groter.

Het leuke aan de app is dat iedereen de rol van DJ kan overnemen. Klik op op de knop “Be the DJ” en je wordt in de wachtrij gezet. Na ieder nummer wordt een nieuwe DJ gekozen en je kunt aangeven hoeveel DJ’s maximaal in één room actief mogen zijn. Zo voorkom je een ratjetoe aan muziek.

JQBX is pas sinds december in de lucht, maar kent al een groot aantal rooms. Standaard kun je naar alle publieke kamers luisteren, maar een room met een wachtwoord aanmaken is ook mogelijk. Voor ons was het een leuke manier om nieuwe muziek te ontdekken.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  monstergup

  Nicee dit is precies waar ik al jaren naar zoek!
  Ze hebben trouwens ook n android app ?

 • Profielfoto
  Nielske
 • Profielfoto
  xaddict

  Dit zat vroeger in iTunes. Dat heette iTunes DJ. Mijn meest gebruikte functie (superhandig tijdens feestjes. Iedereen kon muziek aanvragen en er op stemmen en de “dj” bepaald wat er draait.

  Maar natuurlijk heeft Apple dat eruit gehaald want… Apple

 • Profielfoto
  TheBigZ

  @Raymon: Bedankt voor deze tip!

  @xaddict: Inderdaad, de party play optie in iTunes was best handig.

 • Profielfoto
  Hydrarchos

  Leuk idee maar mijn hemel moeten deze mensen eens een cursus interface-ontwerp gaan volgen…