Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 11 januari 2018

Regisseur The Hunger Games aan de slag voor Apple

Het is niet langer een geheim. Apple is bezig met de lancering van een streaming-videodienst die met Netflix gaat concurreren. De naam wordt mogelijk Apple Video en de productie van een aantal exclusieve series is in volle gang. Zojuist is bekend geworden dat de regisseur van The Hunger Games voor Apple aan de slag gaat.

Nieuwe futuristische dramaserie

Het gaat om Francis Lawrence, die volgens filmblog Deadline samen met schrijver Steven Knight (bekend van onder andere Dirty Pretty Things) een futuristische dramaserie voor Apple maakt. De serie zou ‘See’ gaan heten en moet straks op Apple’s eigen dienst te zien zijn.

Lawrence regisseerde eerder de succesvolle films The Hunger Games: Catching Fire en Mockingjay 1 en 2. Schrijver Steven Knight maakte onder andere de hitserie Peaky Blinders, die inmiddels vier seizoenen op de BBC te zien is. Het duo gaat naar verluidt 8 afleveringen van de Apple-serie maken.

Steven Knigtht en Francis Lawrence – Klik/tap voor groter.

Nog vijf series in productie

Apple Video moet eind 2018 live gaan. De Netflix-concurrent wordt mogelijk in september onthuld en Apple werkt in hoog tempo aan de productie van series. Eerder bleek al dat het bedrijf uit Cupertino een eigen studio in Hollywood gaat openen. Daarnaast worden er grote namen ingevlogen, zoals Steve Spielberg en Octavia Spencer. Deze series staan op de rol:

  • Amazing Stories: kruising tussen science fiction en horror (gemaakt door Steven Spielberg)
  • Morning Shows: een reality-serie over Amerikaanse ochtendshows (gemaakt door schrijver House of Cards)
  • Battlestar Galactica: sciencefiction die zich afspeelt in een wereld waar de ruimtewedloop nooit is gestopt (gemaakt door Ronald D. Moore)
  • Are You Sleeping: crime-serie die draait om een mysterieuze moordzaak (met actrice Octavia Spencer)
  • Home: een documentaire over bijzondere huizen (gemaakt door Time Inc. Productions)
Steven Spielberg 16x9
Ook Steven Spielberg werkt aan een serie voor Apple – Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Regisseur The Hunger Games aan de slag voor Apple
Sluiten