Regisseur La La Land aan de slag voor Apple Video

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Netflix kan een boel meer concurrentie verwachten. Apple werkt aan een eigen streamingdienst en haalt grote namen voor originele series binnen. De nieuwste aanwinst is Damien Chazelle (links op bovenstaande afbeelding), die met zijn laatste film La La Land maar liefst zes oscars won.

Volgens entertainmentwebsite Variety gaat Chazelle een dramaserie voor Apple’s Netflix-concurrent maken. De gevierde filmmaker gaat de serie die op dit moment nog geen naam heeft schrijven en regisseren.

Apple maakt haast met eigen streamingdienst

We weten nog weinig van de serie, zo is nog onduidelijk waar het verhaal over gaat en hoeveel afleveringen we kunnen verwachten. Wat echter wel duidelijk is, is dat Apple haast heeft. Normaal wordt eerst een pilotaflevering besteld en daarna beslist of een serie in productie gaat. De iPhone-maker zou daar niet op willen wachten en heeft naar verluidt meteen een heel seizoen besteld. Mogelijk gaat Apple’s Netflix-concurrent ‘Apple Video’ heten, maar ‘Apple Shows’ is ook een reële optie.

Budget van 1 miljard dollar

In 2017 deed Apple al een poging om met eigen series te komen. Het bedrijf uit Cupertino produceerde Planet of the Apps en Carpool Karaoke, maar dat was op zijn zachtst gezegd niet zo’n succes.

Eind 2017 werd het roer omgegooid en stelde Apple een A-team voor zijn videoprogrammering samen. Twee oud-topmannen van Sony Pictures hebben de leiding over Apple Video. Sindsdien horen we regelmatig over nieuwe series die in productie zijn. Om precies te zijn weten nu van het bestaan van 8 titels. Apple zou een budget van 1 miljard dollar hebben voor series én een eigen studio in Hollywood willen openen. Apple Video gaat mogelijk nog eind 2018 live.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ben eigenlijk erg benieuwd. Als dit een succes wordt ga ik er wel over nadenken om eindelijk een abonnement te nemen op een streamingdienst:-)

 • Profielfoto
  A.M.Dekker

  Ik vond het echt een waardeloze film dus ik hoop niet dat dat een voorbode is. De publieke opinie strookt echter totaal niet met mijn opvatting over deze film dus het is ongetwijfeld een goeie zet van Apple.

  In het volgende filmpje wordt duidelijk verwoordt wat ik slecht vind aan deze film, een aanrader: https://www.youtube.com/watch?v=TwnwEd5S-60

 • Profielfoto
  UtregCity

  Maar waarschijnlijk begint Apple Video eerst en alleen in de VS en zijn wij, kikkerlandje, ergens in 2035 aan de beurt. Hoi Apple Pay, News, slimmere Siri, Apple Watch 4G, HomePod, TV App, etc. 🤔

 • Profielfoto
  arno1975

  @UtregCity: hopenlijk alleen een aangepast aanbod. Mochten er nog andere films, series etc (dus niet door Apple gemaakt) aangeboden worden, zal de rechtenkwestie per land/ continent ook nog steeds een rol spelen. Das ook het geval bij Netflix

 • Profielfoto
  polimo

  Als Apple maar niet teveel “America First”-achtig begint te opereren…