Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 26 januari 2018

Regisseur La La Land aan de slag voor Apple Video

Netflix kan een boel meer concurrentie verwachten. Apple werkt aan een eigen streamingdienst en haalt grote namen voor originele series binnen. De nieuwste aanwinst is Damien Chazelle (links op bovenstaande afbeelding), die met zijn laatste film La La Land maar liefst zes oscars won.

Volgens entertainmentwebsite Variety gaat Chazelle een dramaserie voor Apple’s Netflix-concurrent maken. De gevierde filmmaker gaat de serie die op dit moment nog geen naam heeft schrijven en regisseren.

Apple maakt haast met eigen streamingdienst

We weten nog weinig van de serie, zo is nog onduidelijk waar het verhaal over gaat en hoeveel afleveringen we kunnen verwachten. Wat echter wel duidelijk is, is dat Apple haast heeft. Normaal wordt eerst een pilotaflevering besteld en daarna beslist of een serie in productie gaat. De iPhone-maker zou daar niet op willen wachten en heeft naar verluidt meteen een heel seizoen besteld. Mogelijk gaat Apple’s Netflix-concurrent ‘Apple Video’ heten, maar ‘Apple Shows’ is ook een reële optie.

Netflix

Budget van 1 miljard dollar

In 2017 deed Apple al een poging om met eigen series te komen. Het bedrijf uit Cupertino produceerde Planet of the Apps en Carpool Karaoke, maar dat was op zijn zachtst gezegd niet zo’n succes.

Eind 2017 werd het roer omgegooid en stelde Apple een A-team voor zijn videoprogrammering samen. Twee oud-topmannen van Sony Pictures hebben de leiding over Apple Video. Sindsdien horen we regelmatig over nieuwe series die in productie zijn. Om precies te zijn weten nu van het bestaan van 8 titels. Apple zou een budget van 1 miljard dollar hebben voor series én een eigen studio in Hollywood willen openen. Apple Video gaat mogelijk nog eind 2018 live.

Reageer op artikel:
Regisseur La La Land aan de slag voor Apple Video
Sluiten