Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 24 januari 2018

Preview iOS 11.3: Meer animoji, uitbreiding ARKit, health en meer…

Hoewel iOS 11.2.5 net uit is, blikt Apple al vooruit naar iOS 11.3 dat in maart verschijnt. Het wordt een grote release met veel nieuwe functies. Voor iPhone X-bezitters zijn er nieuwe animoji (rawr!), ARKit wordt uitgebreid en er is natuurlijk de mogelijkheid om de vertragingsfunctie die een slechte accu beschermt uit te zetten.


? Update: iOS 11.3 is nu uit en kan door iedereen gedownload worden.


Uitbreiding Gezondheid-app

Gezondheid is een steeds belangrijkere markt voor Apple en in iOS 11.3 wordt de Gezondheid-app flink uitgebreid. De app krijgt een medisch dossier. Naast gegevens van activiteitstrackers en apps, kan Health straks ook medische informatie vastleggen. Je kunt deze informatie niet zelf invoeren, dat moeten klinieken en ziekenhuizen doen. Apple werkt in de VS al met een aantal ziekenhuizen samen, maar in Nederland nog niet.

Gezondheid-app iOS 11.3 – Klik/tap voor groter

Meer animoji voor iPhone X

Bezitters van de iPhone X kunnen zich verheugen op nieuwe animoji. Er komen vier nieuwe emoji bij die je gezicht volgen. Het gaat om een draak, beer, schedel en leeuw. In totaal zijn er straks 16 verschillende karakters.

Klik/tap voor groter.

ARKit krijgt grote upgrade

Apple’s framework voor Augmented Reality wordt ook uitgebreid. iOS 11.3 brengt ARKit 1.5, dat naast horizontale ook verticale oppervlakken kan herkennen. Zo is het straks niet alleen mogelijk om een virtueel object op de vloer te zetten, maar ook iets op muren te tonen. Daarnaast kunnen posters of andere objecten omgezet worden naar augmented reality-objecten. Dat is leuk in bijvoorbeeld musea. ARKit 1.5 biedt ook een 50% hogere resolutie en ondersteunt autofocus voor betere resultaten.

Klik/tap voor groter.

Business Chat: iMessage met bedrijven

Apple gaat iMessage naast communicatie tussen consumenten, ook voor zakelijk gebruik inzetten. Onder de noemer Business Chat kunnen bedrijven iMessage vanaf iOS 11.3 gebruiken voor zaken als klantcontact, service en sales. Voor zakelijke doeleinden zijn ook een aantal extra tools beschikbaar zoals de mogelijkheid om te betalen, afspraken te maken en standaard antwoorden.

Klik/tap voor groter.

Inzicht in en controle over batterij

Er was de laatste tijd wat ophef over het vertragen van oude iPhones. Apple remt de processor van een iPhone met versleten batterij af om de accuduur te verlengen en uitvallen te voorkomen. iOS 11.3 gaat tonen wanneer deze ‘iPhone-rem’ in werking treedt en laat je kiezen: maximale snelheid met het risico op uitval en een korte accuduur, of minder prestaties en een goede accuduur.

Nog meer kleine verbeteringen in iOS 11.3

  • Apple Music krijgt een uitgebreide collectie muziekvideo’s. Nu is het aanbod nog beperkt, maar Apple komt in iOS 11.3 met een uitgebreide, reclamevrije bibliotheek
  • HomeKit krijgt ondersteuning voor software-authenticatie. Daardoor kunnen fabrikanten makkelijker bestaande accessoires compatibel maken met Apple’s systeem voor een slim huis.
  • Ondersteuning voor Advanced Mobile Location (AML). Daarmee wordt je locate automatisch naar de alarmcentrale gestuurd als je een noodnummer belt. Dit werkt nog niet in Nederland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Preview iOS 11.3: Meer animoji, uitbreiding ARKit, health en meer…
Sluiten