Preview iOS 11.3: Meer animoji, uitbreiding ARKit, health en meer…

Door: Raymon Mens - 15 reacties

Hoewel iOS 11.2.5 net uit is, blikt Apple al vooruit naar iOS 11.3 dat in maart verschijnt. Het wordt een grote release met veel nieuwe functies. Voor iPhone X-bezitters zijn er nieuwe animoji (rawr!), ARKit wordt uitgebreid en er is natuurlijk de mogelijkheid om de vertragingsfunctie die een slechte accu beschermt uit te zetten.


📲 Update: iOS 11.3 is nu uit en kan door iedereen gedownload worden.


Uitbreiding Gezondheid-app

Gezondheid is een steeds belangrijkere markt voor Apple en in iOS 11.3 wordt de Gezondheid-app flink uitgebreid. De app krijgt een medisch dossier. Naast gegevens van activiteitstrackers en apps, kan Health straks ook medische informatie vastleggen. Je kunt deze informatie niet zelf invoeren, dat moeten klinieken en ziekenhuizen doen. Apple werkt in de VS al met een aantal ziekenhuizen samen, maar in Nederland nog niet.

gezondheid-app iOS 11.3
Gezondheid-app iOS 11.3 – Klik/tap voor groter

Meer animoji voor iPhone X

Bezitters van de iPhone X kunnen zich verheugen op nieuwe animoji. Er komen vier nieuwe emoji bij die je gezicht volgen. Het gaat om een draak, beer, schedel en leeuw. In totaal zijn er straks 16 verschillende karakters.

animoji iOS 11.3
Klik/tap voor groter.

ARKit krijgt grote upgrade

Apple’s framework voor Augmented Reality wordt ook uitgebreid. iOS 11.3 brengt ARKit 1.5, dat naast horizontale ook verticale oppervlakken kan herkennen. Zo is het straks niet alleen mogelijk om een virtueel object op de vloer te zetten, maar ook iets op muren te tonen. Daarnaast kunnen posters of andere objecten omgezet worden naar augmented reality-objecten. Dat is leuk in bijvoorbeeld musea. ARKit 1.5 biedt ook een 50% hogere resolutie en ondersteunt autofocus voor betere resultaten.

arkit 1.5 iOS 11.3
Klik/tap voor groter.

Business Chat: iMessage met bedrijven

Apple gaat iMessage naast communicatie tussen consumenten, ook voor zakelijk gebruik inzetten. Onder de noemer Business Chat kunnen bedrijven iMessage vanaf iOS 11.3 gebruiken voor zaken als klantcontact, service en sales. Voor zakelijke doeleinden zijn ook een aantal extra tools beschikbaar zoals de mogelijkheid om te betalen, afspraken te maken en standaard antwoorden.

Klik/tap voor groter.

Inzicht in en controle over batterij

Er was de laatste tijd wat ophef over het vertragen van oude iPhones. Apple remt de processor van een iPhone met versleten batterij af om de accuduur te verlengen en uitvallen te voorkomen. iOS 11.3 gaat tonen wanneer deze ‘iPhone-rem’ in werking treedt en laat je kiezen: maximale snelheid met het risico op uitval en een korte accuduur, of minder prestaties en een goede accuduur.

Nog meer kleine verbeteringen in iOS 11.3

 • Apple Music krijgt een uitgebreide collectie muziekvideo’s. Nu is het aanbod nog beperkt, maar Apple komt in iOS 11.3 met een uitgebreide, reclamevrije bibliotheek
 • HomeKit krijgt ondersteuning voor software-authenticatie. Daardoor kunnen fabrikanten makkelijker bestaande accessoires compatibel maken met Apple’s systeem voor een slim huis.
 • Ondersteuning voor Advanced Mobile Location (AML). Daarmee wordt je locate automatisch naar de alarmcentrale gestuurd als je een noodnummer belt. Dit werkt nog niet in Nederland.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  /dev/enschede

  En iMessage in de cloud????? Is daar al zicht op?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Helaas. Apple zwijgt er in alle talen over…

 • Profielfoto
  Ivo-tje

  Mooi dat de koppeling van apparaten aan homekit makkelijker gaat worden! Als ik zie hoeveel apparaten er compatible zijn met b.v. Amazon Echo en hoe weinig met homekit, dan is het schrikbarend slecht gesteld met de support, logisch dat ze dat aanpakken.

 • Profielfoto
  DaveFlash

  Hmm, wat ik graag zou zien is dat Apple Animojis meer universeel beschikbaar maakt, door het uit iMessage te halen, en het bij het emoji keyboard onder te brengen, dus, dat Animoji voor alle poppetjes beschikbaar is, inclusief huidskleurverschillen, en dat je animoji dan met een tap en hold op een smiley, poppetje of dier, een pop-up venster te voorschrijf haalt waar je het kan opnemen, dis vanuit elke app dus die je maar wilt, pas dan kan het een groot succes worden… want Animoji’s zijn gewoon video bestanden, en na het delen in iMessage is het gewoon te kopiëren naar elke app/dienst….

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Alsof bedrijven iMessage for business gaan gebruiken terwijl heel Nederland whatsapp heeft… omdat het er wél voor Android is!

  Ik vind het wel prettig dat Apple meer in een .x update stopt. Een jaarlijkse update is echt te weinig. De concurrentie holt ook mee!

 • Profielfoto
  Joost23

  Die HomeKit ondersteuning lijkt me idd handig. En voor de rest, laat ze svp de basis eens weer helemaal strak trekken.

   

  Gevoelsmatig ben ik meer aan het updaten vanwege allerlei risico’s of fouten dan dat er echt nieuwe nuttige features komen.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Ik wil op HomeKit kunnen scripten…

 • Profielfoto
  Le Big Mac

  Nieuwe emoji’s, en dat noem je dan een grote update?! Wahaha!!! En het is nog niet eens 1 april…

 • Profielfoto
  yasser

  /dev/enschede op 24 januari 2018 16:18
  En iMessage in de cloud????? Is daar al zicht op?

  Raymon op 24 januari 2018 16:19
  Helaas. Apple zwijgt er in alle talen over…

  https://9to5mac.com/2018/01/24/messages-icloud-ios-11-3-beta/

 • Profielfoto
  koen

  /dev/enschede op 24 januari 2018 16:18
  En iMessage in de cloud????? Is daar al zicht op?

  https://www.macrumors.com/2018/01/24/icloud-messages-available-in-ios-11-3/

 • Profielfoto
  /dev/enschede

  Dank!

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Joepieeeeeeeeeeeeeee! Nieuwe Animojis:P

  @DaveFlash: NIKS VAN! Wil je Animojis? Dan moet ge maar een iPhone X kopen.:p Trouwens, het gaat niet over de “filmpjes” die je gewoon kopieert en plakt. Uiteraard kan je kopiéren en plakken maar ze moeten wel eerst gemaakt worden met de camera (van de iPhone X) en die gebruikt daar die TrueDepth-camera voor. Dus dat kan zomaar niet met gelijk welke iPhone… De opvolger van de iPhone X zal dit uiteraard wel hebben.

   

 • Profielfoto
  Multimediaknaller

  Advanced Mobile Location(AML). Daarmee wordt je locate automatisch naar de alarmcentrale gestuurd als je een noodnummer belt. Dit werkt nog niet in Nederland.

   

  En hoe worden wij daarvan op de hoogte gesteld, wanneer het wél werkt?

 • Profielfoto
  Jos Opel

  iMessage in de cloud: Verrassing! iMessage in iCloud zit tóch in iOS 11.3https://www.onemorething.nl/2018/01/imessage-berichten-icloud-ios-11-3/

 • Profielfoto
  koolenboer

  Als Health straks kan koppelen met HIX van Chipsoft dan wil ik graag de proefpersoon binnen mijn ziekenhuis zijn. In Amerika is men gekoppeld met EPIC dus moet neerlands grootste EPD/EVS leverancier dit ook vast kunnen 👍🏻