Raymon Mens
Raymon Mens App Store 24 januari 2018

Photoshop: personen selecteren nu fluitje van een cent

Adobe Photoshop CC heeft een update gehad die je een hoop werkt gaat besparen. De nieuwe functie Select Subject laat je met één klik personen, objecten of dieren in een afbeelding selecteren. Adobe gebruikt kunstmatige intelligentie om voor- en achtergrond van elkaar te onderscheiden.

Onder de naam Sensei werkt Adobe aan functies die machine learning gebruiken. Het softwarebedrijf pakt het lekker praktisch aan. Eerder werd bijvoorbeeld al het automatisch geven van namen aan lagen geïmplementeerd.

Minder handmatig selecteren

Voorheen was het automatisch en nauwkeurig selecteren van objecten alleen mogelijk met plug-ins zoals Akvis SmartMask en Fluid Mask. Wie die niet had, moest de pen-tool of lasso gebruiken en dat is veel klikwerk. Nu hoef je zelf geen ruwe selectie te maken, dat doet Photoshop voor je.

Klik/tap voor groter.

Naast de automatische selectie is het natuurlijk mogelijk om verfijningen toe te passen. Je kunt hier de bekende selectiegereedschappen van Photoshop voor gebruiken. De functie is te vinden onder het menu Select en dan Subject.

Ook bugs opgelost

Naast Select Subject werkt Photoshop nu ook beter samen met Adobe XD. Bij het importeren van SVG-bestanden uit Adobe XD worden nu alle stijlen en effecten gekopieerd. Eerst werd alleen het eerste effect overgenomen. Daarnaast is een irritante bug die het onmogelijk maakte om sneltoetsen in het dialoogvenster voor Exports te gebruiken opgelost. Je kunt nu dus gewoon weer bestandsnamen kopiëren en plakken.

De nieuwe functies en bugfixes zitten in Photoshop 19.1. Deze update kan vanaf nu door alle Creative Cloud-abonnees worden gedownload.

Reageer op artikel:
Photoshop: personen selecteren nu fluitje van een cent
Sluiten