Hue Sync: Philips werkt aan app voor Mac en PC

8 reacties

Philips Hue-lampen zijn een leuke manier om je kamer van sfeer te voorzien, maar ook moeilijk te bedienen vanaf Mac of PC. Een nieuwe app genaamd Hue Sync moet daar verandering in brengen en maakt nog veel meer mogelijk. Philips heeft vandaag aangekondigd aan de app te werken.

Hue-synchronisatie op Mac en PC

Hue Sync is meer dan een app om de slimme lampen te bedienen. Het wordt ook mogelijk om Hue te laten reageren op een film, een game of muziek op de computer. Zie het als een soort ambilight voor je Mac of PC.

De app moet in het tweede kwartaal van 2018 beschikbaar zijn en vereist minimaal macOS High Sierra of Windows 10. Met welke games en mediaspelers Hue-lampen kunnen synchroniseren is nog niet duidelijk, maar waarschijnlijk gaat de app gewoon alle geluid dat op een systeem afgespeeld wordt gebruiken. Op die manier hoeven apps en games niet aangepast te worden.

Hue App 3.0
Klik/tap voor groter.

Ook nieuwe iOS-app op komst

Naast een nieuwe app voor macOS en Windows, is er ook een nieuwe iOS-app op komst. Philips gaat de Hue-app voor iOS en Android in het nieuw steken. De app krijgt een compleet redesign dat het makkelijker maakt om de meest recent gebruikte scènes te kiezen, lampen te groeperen en kleuren te selecteren. Hue 3.0 voor iOS en Android moet net als de app voor Mac en PC in het tweede kwartaal van 2018 beschikbaar zijn.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  sciletto

  Philips is al een tijd goed bezig maar de tak van verlichting uitzonderlijk goed. Hue heeft echt een naam gemaakt in Amerika en dat vind ik toch knap voor een Nederlands bedrijf wat zo lang bestaat.

  Ik kijk uit naar de X-Box ondersteuning en wat nog meer volgt!

 • Profielfoto
  Shmoo

  Je zou bijna denken dat ze nu onderhand wel weten hoe verlichting werkt bij Philips niet?

  Natuurlijk zijn ze nog niet zo goed als Apple maar wel heel goed.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Hopen dat Apple snel volgt met een HomeKit-app voor op de computer…

 • Profielfoto
  polansky

  Zo’n app voor de PC en Mac bestaat al lang en het werkt ook gewoon hartstikke goed. Bloom App syncen met je bridge, media content opstarten en streamen maar.

  http://www.screenbloom.com/

 • Profielfoto
  Wootism

  Philips is al een tijd goed bezig maar de tak van verlichting uitzonderlijk goed. Hue heeft echt een naam gemaakt in Amerika en dat vind ik toch knap voor een Nederlands bedrijf wat zo lang bestaat.

  Ik kijk uit naar de X-Box ondersteuning en wat nog meer volgt!

  Philips hartstikke goed bezig?
  De laatste consumentenproducten die ik van ze gekocht heb zijn echt van ondermaatste kwaliteit….

 • Profielfoto
  Hugaer

  De IOS app is de laatste tijd zo dikwijls aangepast maar nooit beter geworden.
  Met Home-kit gaat het beter dan met de HUE-app. Triest!

 • Profielfoto
  langbeest

  Klopt….. de administratie van Philips is in Nederland…..

 • Profielfoto
  Havelock

  Erg gaaf dit allmaal!