Raymon Mens
Raymon Mens App Store 10 januari 2018

Hue Sync: Philips werkt aan app voor Mac en PC

Philips Hue-lampen zijn een leuke manier om je kamer van sfeer te voorzien, maar ook moeilijk te bedienen vanaf Mac of PC. Een nieuwe app genaamd Hue Sync moet daar verandering in brengen en maakt nog veel meer mogelijk. Philips heeft vandaag aangekondigd aan de app te werken.

Hue-synchronisatie op Mac en PC

Hue Sync is meer dan een app om de slimme lampen te bedienen. Het wordt ook mogelijk om Hue te laten reageren op een film, een game of muziek op de computer. Zie het als een soort ambilight voor je Mac of PC.

De app moet in het tweede kwartaal van 2018 beschikbaar zijn en vereist minimaal macOS High Sierra of Windows 10. Met welke games en mediaspelers Hue-lampen kunnen synchroniseren is nog niet duidelijk, maar waarschijnlijk gaat de app gewoon alle geluid dat op een systeem afgespeeld wordt gebruiken. Op die manier hoeven apps en games niet aangepast te worden.

Philips Hue
Klik/tap voor groter.

Ook nieuwe iOS-app op komst

Naast een nieuwe app voor macOS en Windows, is er ook een nieuwe iOS-app op komst. Philips gaat de Hue-app voor iOS en Android in het nieuw steken. De app krijgt een compleet redesign dat het makkelijker maakt om de meest recent gebruikte scènes te kiezen, lampen te groeperen en kleuren te selecteren. Hue 3.0 voor iOS en Android moet net als de app voor Mac en PC in het tweede kwartaal van 2018 beschikbaar zijn.

Reageer op artikel:
Hue Sync: Philips werkt aan app voor Mac en PC
Sluiten