Raymon Mens
Raymon Mens App Store 31 januari 2018

Office voor iOS productiever met nieuwe functies

Office voor iOS is bijgewerkt en ondersteunt nu real-time samenwerken in Word, Excel en PowerPoint. Enkele weken geleden kwam deze functie al naar Office 2016 voor Mac.

De wijzigingen die door een gebruiker worden aangebracht, worden binnen een paar seconden gesynchroniseerd. Ze zijn dan ook voor anderen die het document bewerken zichtbaar.

Cross-platform samenwerken

Om samen aan een document, spreadsheet of presentatie te werken, tik je op het personen-icoon rechtsboven en kiest vervolgens voor Personen uitnodigen. Het document zal vervolgens in OneDrive worden opgeslagen en daarna kun je er real-time aan samenwerken. Het maakt niet uit op welk platform je partner werkt. Dit kan Windows, Mac, iOS of zelfs de webversie van Word, Excel of PowerPoint zijn.

iPad-gebruikers krijgen drag-and-drop

iPad-gebruikers zullen blij zijn om te horen dat Office voor iOS nu uitgebreide drag-and-drop functies tussen Word, Excel, PowerPoint en OneDrive heeft. Je kunt nu allerlei inhoud tussen de verschillende apps slepen. OneDrive ondersteunt dit nu ook en is compatibel met OneDrive.

Klik/tap voor groter.

Tot slot ondersteunen de Microsoft-apps nu eindelijk universele koppelingen. Dat wil zeggen dat een gelinkt document of bestand automatisch in Word, Excel of PowerPoint geopend wordt. Als je deze apps niet hebt geïnstalleerd, toont OneDrive een voorbeeld van het bestand.

Office voor iOS is gratis op kleine apparaten

Office voor iOS biedt is gratis te gebruiken om documenten te bekijken. Op kleine iOS-apparaten (10,1-inch en minder) zijn de meeste basisfuncties voor het bewerken van documenten gratis. Voor grotere apparaten zoals een iPad Pro is een abonnement op Office 365 vereist.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Office voor iOS productiever met nieuwe functies
Sluiten