CES 2018: Nokia komt met eigen slaaptracker

Door: Raymon Mens - 8 reacties

Tijdens technologiebeurs CES 2018 in Las Vegas zijn niet alleen onbekende fabrikanten met nieuwe gadgets te zien, ook grote namen tonen hun innovaties. Nokia heeft een eigen slaaptracker aangekondigd met de toepasselijke naam Nokia Sleep.

Nokia Sleep: Sensor op je Matras

De Nokia Sleep is geen wearable, maar een sensor die je op je matras legt. De sensor analyseert je slaapcyclus, je hartslagritme en meet ook of je snurkt. De bijbehorende Nokia Health Mate-app geeft je iedere ochtend inzicht in hoe goed en hoe lang je geslapen hebt. Makkelijker dan een wearable of je slaap met je telefoon meten.

De slaapsensor kan met automatiseringsdienst IFTTT gekoppeld worden, maar ondersteunt helaas geen HomeKit of de gezondheid-app van iOS. Door de IFTTT-koppeling kan de sensor toch gebruikt worden om slimme apparaten zoals Philips Hue en Nest-thermostaat te besturen. Wat de slaaptracker gaat kosten is nog onduidelijk. Waneer de verkoop gestart wordt is ook nog niet bekend.

Nokia weer helemaal terug

Je kent Nokia misschien vooral als maker van robuuste telefoons, maar het bedrijf heeft zichzelf opnieuw uitgevonden. Onder de noemer Nokia Health worden health- en fitnessproducten op de markt gebracht. Het van oorsprong Finse bedrijf kocht accessoiremaker Withings in 2016 en timmert sindsdien weer aan de weg. Er worden zelfs weer telefoons van het merk Nokia uitgebracht. De iconische 3310 is bijvoorbeeld terug, maar er zijn ook high-end Android-toestellen van het merk.

Meer CES 2018? Bekijk ons dossier met aankondigingen die relevant zijn voor Apple-gebruikers.

nokia withings logos 16x9
Nokia kocht Withings in 2016 – Klik/tap voor groter.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  tarmac58

  “Wat de slaaptracker gaat kosten is nog onduidelijk. De prijs is ook nog niet bekend”
  Duidelijk

 • Profielfoto
  Darius

  Hmm vreemd. Geen homekit ondersteuning..

  Ik heb zelf de weegschaal en de Nokia Health Mate app heeft gewoon Homekit integratie. Dit gaat toch met dezelfde app werken?

 • Profielfoto
  JohnnyDeBelg

  Wat met brandveiligheid?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Geen probleem, mocht dit gaan fikken dan lig je er alvast op. ^

 • Profielfoto
  Maikelw

  Lig je op je Auping van 40k, steekt die plasmat in je zij. Wat ’n dik ding:roll:

 • Profielfoto
  Dobbel

  Als de aankondiging goed gelezen was…..
  De sensor ligt onder de matras.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Ah inderdaad(y)

 • Profielfoto
  checkpointx

  dit is gewoon een revampte withings aura maar dan zonder de wakeup light… dat withings ding was iets van 400 euro, dus gok dat dit 160-200 gaat kosten.

   

  Het werkt overigens wel erg goed