‘Nieuwe iPhone SE laadt ook draadloos’

Door: Raymon Mens - 18 reacties

De iPhone 8 en iPhone X zijn de eerste iPhones die draadloos kunnen laden en het lijkt erop dat dit de nieuwe standaard binnen Apple wordt. Naar verluidt krijgt de nieuwe iPhone SE ook de mogelijkheid om draadloos op de laden. De metalen achterkant behoort dan tot het verleden.

iPhone SE 2 in maart verwacht

Er gaan al een tijdje geruchten over de nieuwe, compacte iPhone. Verwacht wordt dat Apple deze tijdens een eigen evenement in maart onthult. Om draadloos te kunnen laden, is een glazen achterkant nodig. Dit zou de eerste grote verandering in het uiterlijk van de 4-inch iPhone betekenen. Dit is sinds 2012 (iPhone 5) ongewijzigd.

Hoewel draadloos laden een logische stap zou zijn, is de bron van het gerucht niet erg bekend. De website Tekz24 zegt zich op zeer betrouwbare insiders te baseren en claimt ook dat de volgende iPhone SE een A10-chip krijgt (net als de iPhone 7). De accu zou ook iets groter worden, namelijk 1700mAh. De huidige iPhone SE heeft een accu van 1624mAh.

iPhone SE in doos 001
Klik/tap voor groter.

Draadloos laden en AirPower

Apple is een van de laatste grote smartphone-fabrikant die draadloos laden ondersteunt. De fabrikant heeft zich onlangs gecommitteerd aan de QI-standaard. Het zou daarom vreemd zijn als een nieuwe iPhone niet draadloos zou kunnen laden.

Later dit jaar komt Apple ook met een eigen laadmat die meerdere apparaten tegelijk kan laden. Deze ‘AirPower’ laadt je iPhone, Apple Watch en AirPods tegelijk op. Fijn voor op je nachtkastje, maar nog niet te koop. Een prijs is ook nog niet bekend.

Apple AirPower 16x9
Klik/tap voor groter.

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  steveb

  Logish

 • Profielfoto
  penseel

  Maar nog niet echt draadloos zie nog steeds een draad.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Lijkt me inderdaad vrij logisch…

  Ja penseel, er komt uiteraard nog steeds een draad aan te pas aan het laadstation zelf. Maar de telefoon/oortjes/uurwerk zijn op zichzelf wel degelijk draadloos. Ik was er vroeger meer sceptisch over moet ik toegeven. Sinds mijn iPhone x heb ik enkel nog maar mijn iPhone op het laadstation gezet en niet meer aan de vaste lader gezet. Ik zou het nog fijner vinden mocht Apple doorzetten op volledig draadloos (een ruimte binnenkomen en dat je iPhone begint op te laden bv.) Dat is trouwens ook iets dat ze zelf wilden bereiken maar dat zal blijkbaar toch zo gemakkelijk niet gaan;-)

 • Profielfoto
  iMac Lover

  @penseel @DBLCreations ik weet niet of iedereen constant in een volledig magnetisch veld wil leven. Zoals in een MRI-scanner in een ziekenhuis.
  Daar komt bij dat als gevolg van interferentie andere apparaten in je huis, o.a. je WIFI netwerk veel hinder kunnen ondervinden van een volledig draadloos ring netwerk om je apple devices op te kunnen laden. Of andere apparaten zoals mijn smart thermostaat of brandmelders van NEST.
  Veel mensen maken nu al zorgen over al deze magnetische velden, bijvoorbeeld van hoofd-spannings-leidingen van 380 kVolt.

  Ps. ik ben wel benieuwd naar de prijs van de nieuwe iPhone SE.

  Gr.

 • Profielfoto
  SvS

  We hebben nog geen nieuwe schematische tekeningen van SE 2 voorbij zien komen (dus geen mockups afkomstig van hobbyisten), dus ik moet het maar zien of zou het Apple nu eindelijk lukken om meer details geheim te houden?

  PS het zou wel mooi zijn als iPad 2018 (opvolger van iPad 2017) ook gelijk draadloos kan.;-) Die zou ook in maart verwacht kùnnen worden, statistiek gezien.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Om draadloos te kunnen laden, is een glazen achterkant nodig.

  .
  Ja tuurlijk, want glas is het enige materiaal wat dat toelaat. .;)

 • Profielfoto
  xaddict

  Een iPhone SE met glazen achterkant is eigenlijk een iPhone 4S alleen dan hoger, toch?

  Btw. Is de achterkant van een iPhone X van glas? :O dat voelde ik er (in de winkel) niet aan.

 • Profielfoto
  xaddict

  @KarelWillem ik stel voor:
  – houten achterkant
  – betonnen achterkant

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Behalve glas kan je ook gewoon plastic gebruiken (ahum polycarbonaat). Zoals de 5C. Lichter en goedkoper. En minder glad.

  Ik vond het aanvankelijk ook niet heel belangrijk maar net als DBLCreations blijk ik de X altijd draadloos op te laden. Toch wel erg handig.

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  @xaddict ja van glas! Zwaar, glad, fragiel, duur in reparatie: 400 €

 • Profielfoto
  jorikcaljouw

  Een iPhone SE met glazen achterkant is eigenlijk een iPhone 4S alleen dan hoger, toch?
  .

  Er is nog wel meer aan de iPhone veranderd sinds de 4S dan alleen de hoogte :-). Uiteraard allerlei verbeteringen zoals veel snellere processor, meer RAM, helderder scherm, betere camera (HDR, 4K, etc), sneller netwerk (4G LTE en 5GHz Wifi).

  Maar vanaf de 5S zit er ook TouchID in en een flitser die de kleurtemperatuur van de omgeving nabootst, bijvoorbeeld.

 • Profielfoto
  Bart119

  @Aartjan, omdat de meerderheid niet doorheeft dat plastic veel degelijker is als glas, en infeite 1 van de beste materialen is om een telefoon uit te maken.

 • Profielfoto
  xaddict

  @jorikcaljouw: ik had het natuurlijk over de visuele aspecten. Ik heb een 4S en een 5S gehad en heb nu een 7. Maar bedankt voor de uitleg ?

 • Profielfoto
  DBLCreations

  @penseel @DBLCreations ik weet niet of iedereen constant in een volledig magnetisch veld wil leven. Zoals in een MRI-scanner in een ziekenhuis.
  Daar komt bij dat als gevolg van interferentie andere apparaten in je huis, o.a. je WIFI netwerk veel hinder kunnen ondervinden van een volledig draadloos ring netwerk om je apple devices op te kunnen laden. Of andere apparaten zoals mijn smart thermostaat of brandmelders van NEST.
  Veel mensen maken nu al zorgen over al deze magnetische velden, bijvoorbeeld van hoofd-spannings-leidingen van 380 kVolt.

  Ps. ik ben wel benieuwd naar de prijs van de nieuwe iPhone SE.

  Gr.

  @iMac LoverBegrijp me niet verkeer, ik ben dat volledig met je eens! Ik wilde alleen maar even aantonen aan “Penseel” dat het niet zo simpel is als het lijkt. Ik vind het op deze manier al prima werken hoor!. En inderdaad, de stralingen daar staan niet altijd veel mensen stil bij.

  Net als jij, ben ook ik benieuwd naar de prijs trouwens:-)

 • Profielfoto
  Festen

  @penseel @DBLCreations ik weet niet of iedereen constant in een volledig magnetisch veld wil leven. Zoals in een MRI-scanner in een ziekenhuis.

  Niet alleen willen, maar ook kunnen leven. Tijdens m’n studie natuurkunde was het magnetische lab verboden voor mensen met een pacemaker – die lopen dan de kans dat hun elektronische hart het zou begeven. Je kan niet ongestraft grote vermogens door de lucht overbrengen, of dat nou met radiogolven gaat, of magnetische velden. En een groot bedrijf zou natuurlijk helemaal blut worden geprocedeerd mocht iemand komen te overlijden door hun oplaadsysteem.

 • Profielfoto
  Festen

  Behalve glas kan je ook gewoon plastic gebruiken (ahum polycarbonaat). Zoals de 5C. Lichter en goedkoper. En minder glad.

  Dan is ook denk ik de grootste misser van Ive, die huidige obsessie van ‘m met ‘natuurlijke’ materialen. Een carbon achterkant (zoals m’n Motorola RAZR HD had) is nog steeds één van de lichtste, sterkste en meest duurzame materialen ooit.

 • Profielfoto
  recoiller

  Kun je de huidige Air buds al draadloos laden??

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Dat geldt natuurlijk alleen voor de vernieuwde AirPods, niet voor de originele, volgens mij. Overigens heb ik heel weinig zin in een glazen achterkant op de iPhone. Aluminium bevalt me veel beter. Toch minder kans op schade. Waarom bedenkt Apple niet een methode om met metalen behuizing tóch ‘draadloos’ te laden?!