Netflix: nieuwe films en series die je in februari 2018 moet zien

Door: Raymon Mens - 22 reacties

Februari breekt binnenkort aan, dus is het tijd om je Netflix-agenda voor de komende maand te vullen. Het nieuwe jaar maakt een veelbelovende start, want ook in februari worden er weer pareltjes van series en films aan Netflix toegevoegd. Hier zijn vijf titels die je absoluut niet mag missen.

Altered Carbon Seizoen 1 (science-fiction)

Ook in februari knalt Netflix weer met eigen producties. Maar liefst dertig, om precies te zijn. Een hoogtepunt waar wij vooral naar uitkijken is Altered Carbon. In deze serie kan de rijke elite een kopie van hun hersenen overzetten naar een nieuw lichaam. Oftewel, ze zijn onsterfelijk. Dit science-fiction project wordt ambitieus aangepakt. De wereld oogt als een volwaardige Hollywood blockbuster, met indrukwekkend gebruik van CGI en grote sets. Het gehele eerste seizoen van Altered Carbon staat al op 2 februari op Netflix!

Coach Snoop seizoen 1 (docu)

Op 2 februari komt een bijzondere documentaireserie naar Netflix: Coach Snoop. De beroemde rapper is ook coach van zijn eigen Youth Football League team. Hij coacht de kleintjes met passie. In de acht afleveringen maak je niet alleen kennis met deze andere kant van Snoop Dogg zelf, maar komen ook de kleine sportievelingen aan bod. Zij hebben ondanks hun leeftijd al een hoop meegemaakt. Een mooi verhaal!

How the Beatles Changed the World (docu)

Ook op documentairevlak is er genoeg te genieten met How the Beatles Changed the World. Deze documentaire vertelt, zoals de titel al doet vermoeden, het verhaal van The Beatles. Daarbij wordt vooral gefocust op de impact van de legendarische groep. Hoe hebben ze onze cultuur voor altijd veranderd? Muziek, spiritualiteit en pure mania komen op een treffende manier samen. Het is een vrij recente en high-profile docu, dus hopelijk wordt dit een absoluut pareltje! How the Beatles Changed the World komt op 2 februari naar de streamingdienst.

Mute (science-fiction/thriller)

De zoon van David Bowie, Duncan Jones, is een gerenommeerd sci-fi acteur. De recente Warcraft film was wellicht een flop, maar de rest van zijn CV maakt indruk. Denk bijvoorbeeld aan Moon en Source Code. Daarmee hebben we ook bijna al zijn films gehad. In februari komt hij met Mute, een science-fiction thriller die direct op Netflix gelanceerd wordt. Mute vertelt het verhaal van een stomme barman die het op gaat nemen tegen de gangsters die zijn bar teisteren. Hopelijk wordt dit een echte indie-topper! Op 23 februari gaan we het ontdekken.

Mute Netflix
Klik/tap voor groter.

Everything Sucks! seizoen 1 (drama/comedy)

Netflix weet dankzij hits als Stranger Things dat nostalgie een krachtig wapen is. De streamingdienst probeert dat trucje in februari te herhalen met Everything Sucks! Deze drama-comedy speelt zich af in de jaren negentig, in een saai, doorsnee stadje in Amerika. De eerste trailer droop van de nostalgie. De cast en regisseur zijn vrij onbekend, dus dit wordt vooral een kwestie van afwachten. Wellicht kan deze underdog gaan scoren. Het eerste seizoen staat vanaf 16 februari op Netflix. Hier lees je er meer over.

Er is meer

De lijst met nieuwe films en series is natuurlijk nog veel langer, gelukkig. In de onderstaande video wordt komende maand voor je samengevat! De complete lijst kun je hier checken.

Reacties

22 reacties
 • Profielfoto
  TheBigZ

  Source Code is inderdaad een uitstekende film. Benieuwd naar Mute.

 • Profielfoto
  TheBigZ

  (Kan bericht niet editten, op iPhone)

   

  Source Code:
  https://www.netflix.com/title/70141646?s=i&trkid=13752289

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  @The Big Z: Moon al gezien? Ook van Duncan Jones en ook heel goed.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Is dit zo’n gedeelde WANT bijdrage of een nieuw terugkerend OMT onderdeel?

   

   

 • Profielfoto
  sciletto

  Ik heb alle 3 de streamingdiensten, Netflix, Videoland en Primevideo. Er komen alleen zo fucking veel series uit wat je onmogelijk allemaal kan kijken? Wel heel vet dat er zoveel keuze is.

  Ik vind Stranger Things van Netflix echt machtig samen met House of Cards. Van Videoland vond ik De 12 van Oldenheim echt heel erg goed. Dat is echt een aanrader. Van Primevideo (Amazon) vind ik Bosch goed, Lore en kijk ik heel erg uit naar Tom Clancy’s Jack Ryan. Er zijn er nog meer maar zo is het wel goed:)

  Met bovenstaand wil ik zeggen dat er veel content blijft liggen omdat het niet gepromoot wordt in Nederland. Erg jammer. Wat wel eens interessant is om te zien, als je van technologie houd, is de techniek die Amazon gebruikt. Als je bijvoorbeeld een serie of film kijkt op Amazon dan kan je in een scene naar links swipen en komt er een lijst tevoorschijn met de acteurs die op dat moment in de scene spelen. Zo zijn er nog wel meer dingen maar het is het proberen waard. Je kan een trial van 30 dagen gebruiken namelijk en 14 dagen van Videoland.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Shmoo op 28 januari 2018 13:37

  Is dit zo’n gedeelde WANT bijdrage of een nieuw terugkerend OMT onderdeel?

   

   

  Dit is een terugkerend onderdeel dat WPK Wide wordt geproduceerd voor de ‘vrouwentitels’ en ‘mannentitels’. Het verschijnt dus op OMT, Manners en WANT.

  Het leek me een prima idee onder het motto: dan gebeurt er op zondag nog iets op de site.

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Dan mag Videoland ook wel worden meegenomen, is er nog meer keus.

   

  Netflix mag misschien populairder zijn, Videoland kent een behoorlijk aantal abonnees.

  Ook Salamander op Videoland is een aanrader. Seizoen 1 staat er compleet op en seizoen 2 komt momenteel elke week een aflevering bij.

 • Profielfoto
  TheBigZ

  MoNdO GeNeRaToR op 28 januari 2018 13:27
  @The Big Z: Moon al gezien? Ook van Duncan Jones en ook heel goed.

  Ja ook die heb ik gezien. Die heeft iets minder actie maar is inderdaad ook de moeite waard.

 • Profielfoto
  MEEUW

  Ja maar beter niets op de site dan dit soort artikelen.

  En per definitie ga ik alle opinie’s en wat ik allemaal moet ontwijken.

  word al kriebelig bij wat ik allemaal moet doen.

   

 • Profielfoto
  Melle

  Ik ben 100% voorstander en fan van dit dus blijkbaar (maandelijks?) terugkerend topic op zondag. (Goede insteek Raymon) ik ben op dit moment zowel aangetrokken door SCFI serie als de nostalgie prent

 • Profielfoto
  Shmoo

  Zeker een goed initiatief om in het weekend erbij te hebben.

   

  Het is alleen wel zo dat tegenwoordig al zoveel sites dit doen, geen idee wie daar mee begonnen is, The Verge, NU.nl en als je Netflix op Twitter volgt dan krijg je ook al deze informatie in je tijdlijn. Ik zou liever zo’n vergelijkbaar topic zien maar dan met apps die mogelijk interessant zijn of afgeprijsd. Dat kun je ook echt elke zondag doen.

   

   

   

 • Profielfoto
  Spinozo

  Maar dit is toch gewoon een betaald copy paste-tje van Netflix zelf of lijkt dat alleen maar zo? Sluikreclame

 • Profielfoto
  Shmoo

  Nee joh, doe eens normaal. Als er zo makkelijk geld te verdienen zou zijn dan ging niemand toch meer werken of wel dan. Voor dit soort dingen gaat Netflix OMT echt niet betalen.

   

 • Profielfoto
  bebitoes

  Dit is de verschraling van Onemorething…….. Content vulling.

  Als het zo moet dan wil ik ook de week aanbieding van appie op zondag lezen.

   

   

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Spinozo op 28 januari 2018 20:07

  Maar dit is toch gewoon een betaald copy paste-tje van Netflix zelf of lijkt dat alleen maar zo? Sluikreclame

  Nee dit is geen betaald artikel. Onder een advertorial staat altijd wie ervoor betaald heeft (“In samenwerking met …”) en iets van #adv in de titel. Dit is een simpele round-up aan de hand van aankondigingen die Netflix heeft gedaan.

  Ik zou overigens ook graag 100% originele content (geen crosspost met Manners en WANT) op zondag op OMT hebben. Maar er is geen weekend dienst dus eens per maand leek me dit geen slecht idee.

 • Profielfoto
  html-junky

  Misschien ook handig te vermelden welke series/films je nog snel moet kijken voordat deze aan het einde van de maand verdwenen zijn

 • Profielfoto
  Milez

  Nog steeds staat de naam van de auteur van dit stukje nergens. Is het dan geen bug van de nieuwe stijl en is het werkelijk de bedoeling dat jullie journalisten op geen enkele manier zichtbaar worden?

 • Profielfoto
  MLVC

  Dit is inderdaad verschraling van de site. In mijn optiek een slechte zaak als je zo je site moet gaan vullen. Dan liever geen bericht in het weekend, want dit heeft naar mijn mening bijzonder weinig met Apple te maken. Minpunten!

 • Profielfoto
  Rene van den Abeelen

  Het is ongetwijfeld goed bedoeld, maar inderdaad: deze info is al op zoveel manieren te bemachtigen en heeft totaal niets te maken met waar de site voor is opgezet. Want waar trek je dan de grens? Met dezelfde argumentatie kun je dan ook de nieuwe Bonus-aanbiedingen van Albert Heijn gaan vermelden.

  De site is bedoeld voor een specifiek soort nieuws. Als er op zondag niets te melden is, dan is er op zondag maar niets te melden. Nu wordt het toch een beetje: ‘als er maar wat nieuws staat’ en dat lijkt me niet de bedoeling.

  Daarbij is de suggestie om dan bijvoorbeeld aandacht te besteden aan interessante of afgeprijsde apps beslist niet verkeerd. Dat blijft ‘binnen de branche’ en kan een aardige aanvulling zijn.

 • Profielfoto
  lord anubis

  Als je niets te vertellen hebt, laat dit soort artikelen dan weg. Ik keek juist omdat ik dit wilde laten weten.

  Lever dan liever een ‘howto’, ‘achter de coulissen kijken’ van hoe iets werkt of ‘achtergrond’ artikelen aan.

  Er zijn genoeg mensen die het interessanter vinden iets te lezen over hoe je een VPN opzet, gedetailleerd. Of hoe te werken met voor en nadelen van Bureaublad en Documenten wel of niet in de iCloud.

  Vergelijk DB, Sync, iCloud, OneDrive, e.t.c.

  Doe een vergelijkingstest met TB2 en TB3 NAS of externe schijven.

  Zoek uit wat die 20.000 mensen uitvreten in Cupertino, werken ze daar nog wel of zitten ze aan de cappuccino?

  One More Thing van Steve gaf nog even een kick, maar het zal niet over Netflix gaan.

   

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Milez op 29 januari 2018 06:59

  Nog steeds staat de naam van de auteur van dit stukje nergens. Is het dan geen bug van de nieuwe stijl en is het werkelijk de bedoeling dat jullie journalisten op geen enkele manier zichtbaar worden?

  Geen zorgen. De naam van de auteur komt terug in een nieuwe versie van de artikel-template die op dit moment gemaakt wordt.

 • Profielfoto
  TLM

  Geen enkel probleem met het artikel hier.

  Altered Carbon kijk ik zeker naar uit als sci-fi fan. Ook op Netflix en voor mij ook zeker een aanrader is The Expanse waar reeds twee seizoenen van zijn verschenen.