Raymon Mens
Raymon Mens Apple Inc. 19 januari 2018

Mijlpaal: 500e Apple Store opent in Zuid-Korea

Een mijlpaal voor Apple. Volgende week vrijdag opent de vijfhonderdste Apple Store ter wereld in Seoul, Zuid-Korea. Apple opende zijn eerste winkel in 2001 en groeide de afgelopen 17 jaar uit tot een retailgigant met het meest winstgevende winkelconcepten ter wereld.

De Apple Store in Seoul is op meerdere punten bijzonder. Het is niet alleen de vijfhonderdste winkel, maar ook de eerste Apple-winkel in Samsung’s achtertuin. Het hoofdkantoor van Apple’s belangrijkste concurrent op de smartphonemarkt is namelijk ook in Seoul gevestigd.

Apple Seoul opent 27 januari

De vijfhonderdste Apple Store in Seoul, Zuid-Korea zal op 27 januari openen. Op moment van schrijven is de winkel nog afgesloten en prijkt de tekst “Leuk je te ontmoeten” op de gevel. Een goede blik op de architectuur van de vijfhonderdste Apple-winkel hebben we nog niet. Die volgt later.

Klik/tap voor groter.

Van 1 naar 500 Apple Stores

Het succesverhaal van Apple-winkels begon in 2001 met de opening van winkels in de Amerikaanse steden Glendale (Californië) en Tysons Corner (Virginia). De Mac was het middelpunt en Apple wist met gratis internet op alle computers en laptops veel bezoekers te trekken. Die ook nog eens kennis konden maken met de Mac. Het was tevens de eerste winkel met een Genius Bar. In onderstaande video leidt Steve Jobs je rond door de eerste Apple Store.

https://youtu.be/xLTNfIaL5YI
In Nederland opende de eerste Apple Store in 2012. Amsterdam had de eer en daarna volgde Haarlem in 2013. De laatste Nederlandse Apple-winkel werd in 2014 geopend in Den Haag. België heeft sinds 2015 ook een Apple Store die gevestigd is aan de Gulden Vlieslaan in Brussel. Over uitbreiding in Nederland of België hebben we de afgelopen tijd helaas niets concreets gehoord.

Hoogste opbrengst per vierkante meter

De Apple Store is een van de meest succesvolle winkelconcepten ter wereld. Volgens data van eMarketer brengt een Apple Store namelijk 5000 euro per vierkante meter op. Tot slot een vergelijking: een juwelier verdient zo’n 2800 euro per vierkante meter en een benzinestation 3500 euro.

Reageer op artikel:
Mijlpaal: 500e Apple Store opent in Zuid-Korea
Sluiten