Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 25 januari 2018
Leestijd: 1 minuut

Advanced Mobile Location: Meldkamer 112 wordt compatibel met iOS 11.3

De Nederlandse overheid gaat moderniseren. De meldkamer van 112 wordt nog dit najaar bereikbaar via een app en zal daarnaast Advanced Mobile Location ondersteunen. Dit is een nieuwe functie voor locatiebepaling die ook in iOS 11.3 zit.

Advanced Mobile Location (AML) zorgt ervoor dat je locatie wordt meegestuurd bij een telefoontje naar 112. De iPhone ondersteunt het vanaf iOS 11.3, maar Apple is laat. Android ondersteunt dit namelijk al vanaf versie 2.3 uit 2010.

Advanced Mobile Location

Met AML kan de locatie van een beller tot 30 meter nauwkeurig worden gemeld. Nu is het alleen mogelijk om de locatie aan de hand van de zendmast uit te lezen. Dat is niet erg nauwkeurig en bemoeilijkt het werk van de hulpdiensten. De verandering werd door minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid bekend gemaakt in een kamerbrief. De modernisering is een verplichting vanuit de Europese Unie. Alle EU-landen dienen in 2019 verplicht de locatie mee te geven bij telefoontjes naar de hulpdiensten.

Klik/tap voor groter

Ook smartphone-app in ontwikkeling

Naast AML is er ook een smartphone-app voor contact met de hulpdiensten in ontwikkeling. Een betaversie moet nog dit najaar beschikbaar zijn, maar verdere details zijn schaars. Welke functionaliteit de app krijgt en voor welke platforms deze beschikbaar komt is nog onduidelijk.

Meer iOS 11.3

iOS 11.3 bevat nog veel meer nieuwe functies. Meer lezen over deze nieuwe iOS-release? Check al onze artikelen in het dossier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Advanced Mobile Location: Meldkamer 112 wordt compatibel met iOS 11.3
Sluiten