Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 23 januari 2018

‘MacBook Air krijgt nog dit jaar waardige opvolger’

Er is lang onduidelijkheid geweest over de toekomst van de MacBook Air. Blijft Apple de enige MacBook zonder retina-scherm tot in de eeuwigheid maken? Nee, is het antwoord dat we vandaag via het wisselend betrouwbare Digitimes horen.

Apple zou nog dit jaar een opvolger van de MacBook Air willen lanceren. Het scherm blijft 13-inch en wordt volgens bronnen binnen de productieketen gemaakt door General Interface Solutions. Apple vertrouwt vaker op dit bedrijf, het maakt onder andere de 3D Touch-laag voor de iPhone X.

Lancering tijdens WWDC 2018?

Volgens Digitimes wil Apple de opvolger van de MacBook Air in het tweede kwartaal van 2018 presenteren. Dat zou een onthulling tijdens WWDC 2018 kunnen betekenen. Verdere details over de machine zijn nog schaars. Misschien wordt het een 13-inch MacBook die naast de 12-inch variant te koop is en door bescheiden specs de MacBook Pro niet in de weg zit. Of de nieuwe Air meer dan één USB-C-aansluiting krijgt is in dat geval nog maar de vraag.

Een nieuwe MacBook Air lijkt ideaal voor iedereen die niet genoeg heeft aan de 12-inch MacBook, maar een MacBook Pro overkill vindt. We schreven al eerder een betoog over het gebrek aan een MacBook-middenklasser.

De 12-inch Retina MacBook – Klik/tap voor groter.

Tien jaar MacBook Air

De MacBook Air is een van Apple’s grote successen. De laptop werd precies tien jaar geleden geïntroduceerd en is geëvolueerd tot een van de populairste MacBooks. Door zijn geringe afmetingen, goede accuduur en lage prijs verkoopt de laptop goed. Het is ook een van de laatste laptops die uitgerust is met USB-A-poorten waardoor veel accessoires direct aangesloten kunnen worden.

De Air kreeg afgelopen juni een kleine vernieuwing, maar eigenlijk stelde dat niet veel voor. Apple gaf de laptop een iets snellere processor, maar het is nog steeds hardware uit 2015. Naast een oude processor, heeft de MacBook Air ook een scherm zonder retina en klopt de naam ‘Air’ niet meer. De 12-inch MacBook is veel lichter.

Reageer op artikel:
‘MacBook Air krijgt nog dit jaar waardige opvolger’
Sluiten