Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 2 januari 2018

4K is zó 2017! LG onthult enorm 8K-scherm

Volgende week begint CES 2018 in Las Vegas. Tijdens deze beurs tonen fabrikanten hun nieuwste gadgets, maar LG wil niet wachten. Het bedrijf heeft een 8K-scherm van 88-inch onthuld. Het is het grootste scherm met de hoogste resolutie ooit gemaakt.

Hoewel er veel grotere LCD-schermen gemaakt worden, is LG de eerste fabrikant die een 88-inch OLED-scherm van 8K toont. Het vorige record was ook in handen van de fabrikant, namelijk 77-inch OLED met 4K.

Wandvullend en onbetaalbaar

Met een scherm van 88-inch maak je écht een thuisbioscoop, want met een diameter van 223 centimeter is het scherm groter dan de gemiddelde muur in een woonkamer. Wat het 8K-scherm kost is niet bekend, maar de voorloper van 77-inch wordt momenteel voor 20.000 euro verkocht. Naast enorm groot is het scherm ook ongelofelijk onbetaalbaar.

Klik/tap voor groter.

Techniek is klaar voor 8K

Is de 8K-revolutie ophanden? Nee, dat duurt nog wel even. De meeste huishoudens moeten hun eerste 4K-televisie nog kopen en de Apple TV heeft de overstap naar 4K net gemaakt. Bij kabelbedrijven wordt nog niet over 4K gesproken en voor minder populaire zenders is SD nog steeds de standaard.

Toch is de techniek al grotendeels gereed. HDMI 2.1 is klaar voor 8K en 10K en met een iMac Pro is 8K-video prima te bewerken. In de Apple Store kun je zelfs een kabel kopen die 8K video ondersteunt. De puzzelstukjes vallen langzaam op hun plaats. (Zie ook → HDMI 2.1 is klaar voor 8K en 10K)

Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
4K is zó 2017! LG onthult enorm 8K-scherm
Sluiten