Robotstofzuiger Roomba brengt je Wi-Fi-netwerk in kaart

4 reacties

Dit is een slim idee van fabrikant iRobot, bekend van de Roomba-robotstofzuigers. De apparaten die door heel je huis rijden, kunnen binnenkort gebruikt worden om je Wi-Fi-netwerk in kaart te brengen. Zo weet je precies waar de dekking te wensen overlaat.

Alleen voor meest luxe variant

De functie heet Wifi Signal Strength en gebruikt de ingebouwde WiFi-antenne van de stofzuigers. Binnen enkele weken moet een beta binnen de iRobot Home-app starten en later dit jaar komt de functie naar alle gebruikers. De app toont een kaartje van je huis met daarin een indicatie van de Wi-Fi-dekking. Zones met slechte dekking worden gemarkeerd. 

Alleen de meest luxe Roomba-stofzuigers kunnen je Wi-Fi-netwerk in kaart brengen. Het gaat om de 900-serie met een vanaf-prijs van € 899,99. iRobot verkoopt ook goedkopere modellen met Wi-Fi en een app, maar die krijgen de functie om de sterkte van het Wi-Fi-signaal te meten niet.

roomba wifi 001
Klik/tap voor groter.

Er zijn ook iPhone-apps die de sterkte van je Wi-Fi-netwerk in kaart kunnen brengen. In tegenstelling tot de Roomba-robotstofzuigers van iRobot maken die apps geen kaart van je huis. Je zult zelf rond moeten lopen, kamers moeten aanmaken en metingen starten. De Wi-Fi-meter is dus geen reden om nu een Roomba te kopen, maar wel een leuke extra voor bezitters van de robotstofzuigers.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  m4v3r1ck

  Mag ik dit de allergrootste onzin ooit noemen? Ja dat mag… Ik zie sowieso heel erg veel beren op de weg ten aanzien van Internet of Things spullen. Mensen let op! Voordat je het weet staat er een iRobot bij je aan de deur, die jou hele vervelende vragen komt stellen…

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Is er al een robot die aluhoedjes vouwt???

 • Profielfoto
  csteelooper

  Mag ik dit de allergrootste onzin ooit noemen? Ja dat mag… Ik zie sowieso heel erg veel beren op de weg ten aanzien van Internet of Things spullen. Mensen let op! Voordat je het weet staat er een iRobot bij je aan de deur, die jou hele vervelende vragen komt stellen…

  Kun jij niet eens navragen of National Geographic nog mensen zoekt voor Doomsday Preppers? Je hebt een punt als je misschien niet helemaal happy wordt van IoT-apparaten, maar ik word zo langzamerhand wel echt dat complotdenken beu… iRobot is niet gelijk aan Facebook en Google… En bovendien zul je de functie ook wel kunnen Uitschakelen…

 • Profielfoto
  Frans

  Ik vind dat een robotstofzuiger vooral je huis moet stofzuigen en dan ook nog helemaal. Mijn ervaringen met Roomba zijn wat dat betreft niet positief. Voor minder dan de helft van de prijs van deze Roomba heb je een Neato die wel je hele huis doet.