Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 4 januari 2018
Leestijd: 1 minuut

Robotstofzuiger Roomba brengt je Wi-Fi-netwerk in kaart

Dit is een slim idee van fabrikant iRobot, bekend van de Roomba-robotstofzuigers. De apparaten die door heel je huis rijden, kunnen binnenkort gebruikt worden om je Wi-Fi-netwerk in kaart te brengen. Zo weet je precies waar de dekking te wensen overlaat.

Alleen voor meest luxe variant

De functie heet Wifi Signal Strength en gebruikt de ingebouwde WiFi-antenne van de stofzuigers. Binnen enkele weken moet een beta binnen de iRobot Home-app starten en later dit jaar komt de functie naar alle gebruikers. De app toont een kaartje van je huis met daarin een indicatie van de Wi-Fi-dekking. Zones met slechte dekking worden gemarkeerd. 

Alleen de meest luxe Roomba-stofzuigers kunnen je Wi-Fi-netwerk in kaart brengen. Het gaat om de 900-serie met een vanaf-prijs van € 899,99. iRobot verkoopt ook goedkopere modellen met Wi-Fi en een app, maar die krijgen de functie om de sterkte van het Wi-Fi-signaal te meten niet.

Klik/tap voor groter.

Er zijn ook iPhone-apps die de sterkte van je Wi-Fi-netwerk in kaart kunnen brengen. In tegenstelling tot de Roomba-robotstofzuigers van iRobot maken die apps geen kaart van je huis. Je zult zelf rond moeten lopen, kamers moeten aanmaken en metingen starten. De Wi-Fi-meter is dus geen reden om nu een Roomba te kopen, maar wel een leuke extra voor bezitters van de robotstofzuigers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.